nore написа:antonzzzz написа:Доста си противоречиш...значи Черноморец правят 20 000 вс Левски,а вчера 200 човека. Какво се случи за седмица? Модерните тоалетни ли се запушиха,седалките ли се скапаха от атмосферните условия,покрива ли се продъни?.....
За публиката: вчера на Черноморец - Сливен електронната система на входовете е отчела 11 371 зрители. Наистина като се има впредвид, че е работен ден това е голямо постижение и не случайно на пресконференцията Балъков повече се радваше на бройката на стадиона отколкото на победата.
Тук много се изприказва, че причината е в свободния вход, томболата с Форда и агресивната реклама. Според мен това е начинът да се понапълнят стадионите и клубовете трябва да положат големи усилия, защото са длъжници на всички фенове и именно те с безхаберието си са виновниците средната посещаемост в първенството ни да е паднала толкова много.
Замислете се: като гледате мач по телевизията кое радва повече окото - почти празен стадион с 2-3000 фанатизирани фена или пълен стадион с по-театрално настроена публика.
Рецептата е тази - хубави, добре поддържани стадиони с максимално добри условия за зрителите и публиката сама ще се върне. Но трябват много усилия от страна на клубовете, а не само тъпи констатации от рода на това, че феновете предпочитали да си седят пред телевизорите, да гледат други първенства и изобщо били претръпнали, а да - и че първенството ни е слабо и не ставало за гледане...Вчера вечерта в Бургас се видя, че това не е вярно и то в мач между средняци и без кой знае какви футболни достойнства (сравнено с това, което сме свикнали да гледаме в по-силните първенства).
Евала,абсолютно съм съгласен! Мен ми беше кеф да гледам Черноморец - Левски,защото трибуните бяха пълни и терена беше супер. Нека 16-те отбора в А група да имат такива стадиони и публика пък да видим дали първенството ни няма да прогресира