Мнениеот lyubomir_v » 28 яну 2017 18:22
Тук някъде, в целия този хаос от коментари, някой ми отговори че американските собственици били "хвърлили огромни суми". Това изобщо не е така. Последните години всеки път при трансферите, когато се тегли чертата продадени-купени играчи, балансът е около 20 млн. паунда изхарчени отгоре. Може да се каже, че това отговаря на равнището разходи на отбори от средата на таблицата. Убеден съм, че проектът за построяването на новата трибуна и разширяване капацитета на Анфийлд е финансиран с кредит, който ще се изплаща в следващите 10-20 години. Привличането на Клоп за мениджър стана под натиск от феновете на отбора, но и той дори също е удобен на собствениците, със философията за некупуване на СКЪПИ и доказани имена, а с предпочитание за откриване на таланти и тяхното развиване. Засъжаление това в съвременния футбол ни поставя на нивото на отбори като Аякс, Порто и др. подобни. До този момент от закупените от Клоп футболисти, единственото отлично попадение е Мане. Вайналдум е футболист от средно ниво, Клаван също, Кариус е недоразумение, а Груич, какво по дяволите стана с Груич?
Никой не може да ме убеди, че при очевидната липса на ляв бек, на дефанзивен халф и на крило, не може да се намери нищо на пазара, дори и през януари. Нали заете как е приказката - "Като не става с пари, ще стане със много пари!" Значи, великите американски собственици, които вие тука величаете, че ни разширили една трибуна с 10 хил. места за 10 години управление, и то с пари на кредит, този януари не искат да се бръкнат дори 20 млн. за едно крило!
Ще видите и на лято, колко пари ще дадат за трансфери - 20 млн. плюс каквото си докараме от продажби, а то като се има впредвид че ще продаваме Сако, Лукас и подобни, няма да е много.
Дупката в която сме изпаднали в момента не е страшна, страшно е че клубът е в дупка и се управлява лошо от 25 години!