peliforewer написа:Pavel Makedonski
Това нарушение го прави последния в отбраната на ЦСКА-София! Едва ли трябва да казвам, че е адски болезнен удар в тази област, и че има опасност за ужасяваща контузия.
5h
Отговор
Detelin Baialtzaliev
Pavel Makedonski , във футбола има доста болезнени нарушения, но не всички са ч.к. Това нарушение на Купър е също толкова болезнено, колкото онова на Сангаре, за което той получи ж.к.. Разликата е, че тук съдията сгреши и не отсъди нарушение, придружено с ж.к. на Купър. Последен в защитата не е достатъчно условие за ч.к.. В този случай Сангаре не владее и няма възможност да овладее топката, която , след като той играе с нея, отива директно в Бусато. Тази подробност изключва определянето на ситуацията като "предотвратяване на ОЧЕВИДНА възможност за отбелязване на гол".
4h
Отговор
Pavel Makedonski
А според вас този шпагат е дузпа, още повече, че нападателя прескача с единия си крак крака на Маркович... И с другия се сблъсква в крака на вратаря на Левски... Като как може да си премахне крака или инерцията "синия" вратар, за да не се сблъска с крака на червения играч?
5h
Отговор
Detelin Baialtzaliev
Отговорът на последния Ви въпрос е "...като излезе навреме и играе с топката". Всичко останало е предприет риск от вратаря, който носи съответните последствия.
4h
Отговор
Valentin Stoev
Detelin Baialtzaliev ДА ПОПИТАМ. СПОРЕД ТЕБ ЗА ЦСКА ИМАШЕ ЛИ ДУСПА???
3h
Отговор
Detelin Baialtzaliev
Valentin Stoev да
Детелин Баялцалиев...
Pavel Makedonski , всеки има право на мнение. Аз коментирам ситуациите, познавайки и използвайки критериите, с които се обучават съдиите, нещо, което самият аз правя. Старая се да влагам по-малко лично мнение, защото целта ми е да запознавам хората с неща, които те не могат или не знаят от къде да прочетат и научат. Обясненията, които аз давам са формирани на базата на критериите на ФИФА и УЕФА. Понякога и на мен не ми харесват заключенията, но се старая да минимализирам пристрастията си. На много хора моите анализи им харесват и ги оценяват. Разбирам и техните пристрастия, мнения и упреци. Не искам да споря. Който разбере защо го правя, разбере, който не, няма нищо лошо да си остане с неговото мнение. Обучавал съм се във FA и UEFA, общувам с много бивши и действащи съдии от водещи футболни държави, старая се да следя новостите и да ги предавам на хората. В България никой не го прави, журналистите не са компетентни, специалистите в БФС са страхливи и зависими, съдийството не се управлява правилно и честно, съдиите не са смели и безпристрастни. Във всичко, което сте написал,извън някои Ваши мнения по конкретните ситуации, съм напълно съгласен. Съдийството у нас също допринася за плачевните резултати навън - много картони, неадекватно разбиране на правилата на играта, слабо представяне.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...