alexdb написа:
Е то първоначалният му договор беше до лятото на 2020 г. Пуснаха по едно време информация, че ще му го удължават и вдигат заплатата, ама там нещата затихнаха. А при това положение той от НГ може да си преговаря с всеки и да си тръгне като свободен агент. Би било грехота ей тъй да го изпуснем при положение, че след добрия сезон Костов е продаваем. Друг въпрос е за колко.
Костов заяви на няколко пъти, че не иска трансфер на всяка цена и в какъв да е отбор. Фактът, че е отказал такъв в Турция и Корея, говори, че момчето си има приоритети. Друг е въпросът дали ръководството ще иска да го задържи.

Сещаш се за какво говоря.
Дадох пример, а и ти вероятно имаш такъв в практиката си. Случвало ми се е. Нает съм на работа. Подписвам договор за три месеца, което беше малоумно. След три месеца подписвам договор за... още три месеца. Аз самият не знам какви планове да си правя и как да работя - с дългосрочна мисъл или не. Наближават края на трите месеца. Питам: ми ще видим, има време. Пак питам: да, ще говорим, това-онова. Я си таковайте таковата и се преместих на работни място, където получавах повече пари и договора ми беше дългосрочен. Бях готов да си остана на предишното място за по-малко пари, понеже колектива ми харесваше, но видях, че явно отсреща няма желание за това. А и аз не мога да си разчертая за някакви шест месеца напред, камо ли нещо повече. В случая аз каква вина имах. Предполагам може да направиш паралел с няколко случая от последните години в "Левски".
P.S. В крайна сметка, останах една година, през която подписах три договора или допълнения.