Serafim написа:
За Станислав Иванов нищо лошо не съм казал сега.
Значи ако Найденов играе на титулярната си позиция опорен полузащитник и игровата ситуация го завари на фланга (след статично положение) той по презумпция не може да се справи там, защото не му е в зоната? Играч с дефанзивни функции трябва да се справя навсякъде по терена с това. Говоря за дефанзивните функции, обърни внимание. Не може Найденов всеки път така да го разминават, че да се озовава с гръб към противника и да трябва да се върти около остта си. И това е дефанзивен играч. Ето за това няма да стане нищо от него, без значение къде играе по терена, освен ако не направи нещо по въпроса. Единственото позитивно в играта му е, че има добро центриране.
От един дефанзивен полузащитник се искат различни неща от един бек, а още по-специфично - конкретно ляв или десен. Скорост на придвижване например не е от тези неща, които се искат от един ДХ. Представи си Тиам на бека как щеше да изглежда? И не ме разбирай погрешно - не казвам, че Иво е супер халф, що не го ползват там? Аз съм го гледал само в един мач като ДХ при бай Дельо. Бързо преминаване от фаза атака в защита, спринтове постоянно, това не са в изискванията на ДХ. Бековете играят години там и това могат. Прохазка беше... да кажем ОК, на фланга, но с доста условности ок, но той беше друга бира. Иначе за мен универсалния бек е Дамиен Суарез от Хетафе. Освен страшно много работа, която върши по целия терен, от неговата страна никой не го разминава, като пробивите му напред не са стандартните - по тъча, а по към центъра. Та, ще се учудя, ако Найденов вземе, че "стане" бек, но той не е. Буча, защото като чета темите след мач, имам чувството, че сме завършили зле заради Иво всеки път.