realno написа:alexdb написа:k20dan4o написа:Има един много голям проблем в БГ футбола, който някак си остава встрани, премълчан, не се коментира много, много от медиите и от клубовете. Практиката е порочна и се наблюдава в почти всички отбори, години след години.
Става въпрос точно за трансферите, свободните агенти, кой ги води, защо ги води, кой ги одобрява и подписва с тях безумни договори с големи заплати и неустойти. Не е ли това една негласна мафия в които участват и едните и другите, тези които ги водят и тези които ги вземат. Не са ли в далаверата и хората от клубовете, които с привличането на някой футболист си докарват по някой друго евро за себе си, пък после не ги интересува.
Прави ми впечатление... влизат в А група Локо Го и на полусезона ги напълниха с маймуни. Защо отбор с претенции най-много да остане в групата ще привлича за толкова кратко време някви незнайни футболисти - Амброуз, Ндонг, Бен Отоман, Кифуети, Курьор, Джоман, Суда, Муса, Фенуш и др.
А помните ли в Монтата - Поплатник, Дости, Якович, Игуманович, Диарасуба, Данило Бала, Контохристос, Фернандо, Шоко, Бонс, Сене, Вилафане, Сар, Иванчевич.
Никой не ги помни тия че са играли тук.
А какво да кажем за Верея, когато даже вече бяха спукали гуми: /цъкнете 2018 г/
https://int.soccerway.com/teams/bulgaria/vereya-stara-zagora/20235/transfers/
А помните ли Етър преди фалита - 2012/13:
https://int.soccerway.com/teams/bulgaria/pfc-etar-veliko-tarnovo/378/transfers/
Защо отбори тъкмо влезли от Б в А група започват да стават едва ли не бежански лагери, като могат да си играят изцяло с български играчи и юноши?
Айде в големите отбори долу горе е оправдано, гонят високи цели, ЕКТ, но и при тях брака е много голям, съответно и далаверите. Помним преди години Сираков ходеше лично да ги пазари и пазарува от Бразилия, имаше и слухове че ги договаря за по-малко пари, а подписват за повече.
При нас също разкараха М. Томанов след някои съмнения и последните несполучливи трансфери.
Това са класическите схеми за пране на пари. Затова и никой не говори по въпроса. Защо мислиш, че зад огромна част от клубовете стоят полукриминални организации?
Продажбата на акции е глупост, защото е временно закърпване на бюджета и разпиляване на собствеността. Най - удачния вариант е членска карта, която дава възможност веднъж в годината да се плаща членски внос в клуба. Това го спомена Сираков. Дано картите са с различни цени, че да могат да се включат повече привърженици, защото не всеки би могъл да плати примерно 100 лв., а да има и такива, които да струват, и по скъпо за по заможните българи. Ще е насърчаващо, ако тези карти осигуряват някои привилегии или право на избор. Това би докарвало ежегодно свеж ресурс в клуба за разлика от продадените акции.
Сметки без кръчмар. Всичко зависи от начина на управление на клуба. В това акциите да са в много собственици има и добри и лоши страни. Добрите са повече. А тази история с картите е пунта-мара. След настаняването на Папазина и още куп подобни в Левски лично аз ще съм много внимателен и с покупката на карта и с артикули, както и с всякакви дарения. Нямам ни най-малко желание да издържам с парите си някакви странни хора които не знаят защо са в клуба. Отделно знаем и защо Сираков беше изгонен преди години. Тъй че с очакванията за карти, билети и т.н. оттук насетне внимателно. Склонен съм да дам за клуба, но не съм склонен да произвеждам някакви си хора в милионери. Все пак футболът е бизнес. За да искат да печелят следва да вложат от себе си, а не с чужда пита помен да се прави. Когато успеят да представят качествен продукт може да търсят пари и печалби. Да играят на просия и сантименти обаче не е нито решение нито полезно. А в момента виждаме точно това.