Левски готов да строи нов стадион
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Левски готов да строи нов стадион.
Като строят велоалеи, нека има и стадиони. Откъде накъде ще строят велоалеи? Аз коУеУо не карам, така че като данъконеплатец не ми харесва идеята да има велоалеи. Не харесвам и баскетбол, не искам зали да има. Всеки си иска или не си иска определени неща. Имам резерви към това правителство, защото животът ми става все по-непоносим, но не е ли редно да се възползваме от това, което ни се дава в момента, защото след 2 години може и това да не може да стане? Искат да помогнат със стадионите - добре. Сега ще ви кажа ползи. Като има построени хубави стадиони, най-малкото е, че ще идват повече хора. За това трябва да спомогне и закон за футболното хулиганство, но това е друга тема. Повечето хора = на повече потребление. Бира, минерална вода, храни и т.н. Най-малкото, че няма да сме в криза още сто години(много се надявам) и хората ще могат да си позволят да си закупуват изброените. Едно ходене на мач в повечето случаи не е свързано само със закупуване на билетче, а и с много други разходи. Та, човек има ли възможност, ще харчи, а тази възможност все някога ще дойде. Освен това, много добре ще е ако дойдат свежи пари от хазарта. Главно се залага на футболни мачове, това е ясно. Не може само да лапат. Как на чуждите хазартни къщи, казина и т.н. им скъсват дупетата от данъци, а тук не?! Да не би да фалират?! Няма да фалират, ще дават парички! С модерни стадиони можем да кандидатстваме за европейско заедно с Румъния. В момента това изглежда смешно, но нали нещо трябва да се направи, за да я има тази възможност? Гърция и Турция направиха, Украйна и Полша ще правят, защо не и ние? Още повече, че и пари за още един или два стадиона можем да получим. При евентуално европейски първенство ще има много туристи, много потребление, много печалби. Хората няма да дойдат заради България, а за да гледат мачове, но пък ако им хареса? Другата година идват на море у нас(примерно), още постъпления за страната. Точно затова и тези прословути магистрали ще имат ползотворен ефект. Всички неща са свързани и това е добра инвестиция в бъдещето, защото каквото и да се говори, футболът е най-полулярният спорт почти навсякъде. Трябва да се започне отнякъде и строежът на нови стадиони е добра идея. Работата е там, че всичко трябва да започне от нулата. Бутат се стари и амортизирани съоражения и се правят нови. Наполовина няма да стане.
Интересно колко милиона е похарчила Германския данъкоплатец за Алианц арина и Газпром арина 

[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]
- blue avalanche
- Контакти:
Долно уйно написа:А колко според теб е един наем на целият комплекс който се ползва от футболният клуб?
За справка същият за националния стадион е 150 000лв на месец и го ползваш единствено да играеш официални мачове който са в повечето случай само два?
Обори ме с реални факти, а не с приказки от 1001 нощ в стил Тодор Батков.
Ами,аз не знам и затова си трая.Гледам,обаче,че ти жонглираш с цифри и реших,че си по-"навътре" в нещата.

- blue avalanche
- Контакти:
iori написа:Интересно колко милиона е похарчила Германския данъкоплатец за Алианц арина и Газпром арина
"The cost of the construction itself ran to €286 million but financing costs raised that figure to a total of €340 million. In addition, the city and State incurred approximately €210 million for area development and infrastructure improvements."
Общината и държавата участвуват с 210млн. лири.Сега разбра ли колко е похарчил "германския данъкоплатец",отворко?Аман от неподготвени драскачи!
- Долно уйно
- Контакти:
Аз не жонглирам с топки, а правя съпоставки, тъй като националния е наем само за официални мачове, а комплекса на Герена е за ежедневно използване + тренировъчни игрища и т.н., в този ред на мисли няма как сумата да е символична.
Между другото утре, нищо чудно отново да извадят тези снимки от архивите.

Между другото утре, нищо чудно отново да извадят тези снимки от архивите.

Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan
- blue avalanche
- Контакти:
Долно уйно написа:Аз не жонглирам с топки, а правя съпоставки, тъй като националния е наем само за официални мачове, а комплекса на Герена е за ежедневно използване + тренировъчни игрища и т.н., в този ред на мисли няма как сумата да е символична.
Интересно защо общината и държавата са се охарчили за Алианц Арена?(справка по-горе)
Там по-тъпи ли са от нас?
Re: Левски готов да строи нов стадион
абе стадион Раковски пустее вместо да се използва, че разбойко е притиснат до стената заради изборите и да се натисне там ако може да го даде...

[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- Долно уйно
- Контакти:
blue avalanche написа:Долно уйно написа:Аз не жонглирам с топки, а правя съпоставки, тъй като националния е наем само за официални мачове, а комплекса на Герена е за ежедневно използване + тренировъчни игрища и т.н., в този ред на мисли няма как сумата да е символична.
Интересно защо общината и държавата са се охарчили за Алианц Арена?(справка по-горе)
В този ред на мисли двата отбора които ползват стадиона плащат ли наем, изказвай се до края?
Thsmith написа:абе стадион Раковски пустее вместо да се използва, че разбойко е притиснат до стената заради изборите и да се натисне там ако може да го даде...![]()
![]()
Колко и да е тъжно, ще бъде продаден на поредния наш човек и на негово място ще се появи някои бизнес-център.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan
blue avalanche написа:"The cost of the construction itself ran to €286 million but financing costs raised that figure to a total of €340 million. In addition, the city and State incurred approximately €210 million for area development and infrastructure improvements."
Общината и държавата участвуват с 210млн. лири.Сега разбра ли колко е похарчил "германския данъкоплатец",отворко?Аман от неподготвени драскачи!
Участват с 210 млн. евро, само че в промяна на инфраструктурата около стадиона (пътища, достъп и т.н.) Цялата сума за изграждане на стадиона е 340 млн. евро и е платена от двата клуба - Мюнхен 1860 и Байерн М. 90 млн. от инвестициите са възвърнати от Алианц, които плащат за да бъде използвано тяхното име до 2021. Като казваш нещо казвай го като хората.

Последна промяна от boys85 на 12 май 2011 17:08, променено общо 1 път.
blue avalanche написа:Интересно защо общината и държавата са се охарчили за Алианц Арена?(справка по-горе)
"охарчили" са се за да приемат световно първенство от което в влязоха към 2 милярда ако помня добре и накрая излязоха на печалба...
Аз и в други теми съм го казвал... Според мен единственото с което трябва да помага държавата е да осигури терен за строеж и да премахне бюрократичните спънки...
Примерно дава целия комплекс Раковски на Левски... Чорни стои стадион и примерно хотел или мол има достатъчно място. Така си връща инвестицията за стадиона и готово... Ем има стадион ем свежи пари в икономиката... един мол повече или по-малко не е кой знае какво.
На цска дават примерно Стадион Септември.. борисов дига стадион и примерно бизнес сграда... и готово избива парите за стадиона от сградата...
Същевременно държавата не е дала нито стотинка, а е дала само пустеещи земи... По тия строежи са работели Българи, изкарвали са пари, харчени са пари за материали, купувани са офиси, наемани са магазини и тн - всичко това раздвижва икономиката...
Но не... разбойко ще действа по неговия начин... за да може да каже накрая "вижте какви стадиони ви построих"
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]