Мнениеот TristaNNN » 29 юни 2024 21:09
Реших да изгледам цялата контрола и ще си позволя да споделя мнение, ако и Генчев да не е доволен от това-онова (нормално, така се говори на този етап). Да, да, знам, че срещу нас игра Септември на Жадното, но все пак видях много интересни идеи в играта на Левски.
- Изнасяме разнообразно. През халф-бекчетата, през центъра, чат-пат и по-директно. Ако се работи целенасочено в тази посока, то поздравления за треньорския щаб! Така отборът е практически непредсказуем за противника и пресата му, в случай на такава. Да, има още какво да се желае, но концепцията много ми допада. Да го духа тики-таката на най-интелигентния тактик на републиката!
- Също толкова разнообразно търсим гола. С подавания на малки пространства пред противниковото наказателно, с прострелни, остри ниски и полувисоки центрирания, с тупалки пред наказателното. Според ситуацията.
- Когато владеем топчето или правим контрапреса, централните ни бранители опитват да се движат координирано според местоположението на нападачите и халфовете. Така хем успяват да подсигурят вътрешните ни халфове, които помагат на атаката ни да създаде числена опасност пред противниковото наказателно, хем са на позиция за разиграване, ако атаката се закучи, хем са близо и в готовност да "бият" противник при опасна контраатака.
- Опитваме да играем със стопер, основно в дефанзивен план, който понякога се превръща в (полу)либеро. Ще кажат някои, че това е демоде, но в родния футбол и с този ни състав, това може да се окаже страхотна идея. Помнете ми думата!
- Нападачите ни нямат "фиксирани" позиции - движат се интензивно и разнообразно, което с включването напред на вътрешен(вътрешните) халф, прави атаките непредвидими. Успех на всеки противник, който е решил да заложи на персонални пазачи.
Не ми хареса нагласата в началото на мача. Влязохме като за двустранна игра и още в шестата минута гостите можеше да водят с 2 гола. Да, разбирам, че на Рупанов не му е там мястото и на тоя етап се търси ротация, игрово натоварване, някакъв минимален баланс и минути на терена, но трябва малко набиване на канчетата по отношение на нагласата, че не всички ще куци като Септември.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

[/offtopic]