Долно уйно написа:Синчец, правиш ли разлика между това да потренираш с мъжете, да те пуснат в някой мач за 10-тина минута и от това да си основен играч на клуба?
Първия отбор има цели и според целите се процедира.
Ако ще залагаш на юноши с цел евентуална продажба, то тогава за челните места забрави.
С голобради юноши високи цели не се гонят.
Относно чужденците, някой в ръководството да ги натиска да вземат ментаци?
Естествено, че правя.
Виж сега, уважавам мнението ти, защото си личи, че си наясно с футбола у нас. Бил си много навътре в определен клуб( клубове) .Имам и предположения кой си, но това няма значение. Не ме вълнува.
Когато 6-7 години даваш луди пари за наемници и се проваляш, явно нещо е сбъркано. Целите пак бяха налице, но резултат няма. Същият резултат щеше да бъде постигнат и с налагане на юноши( не накуп, а плавно).
Ти си скептик за това, и може би с право. От три години насам обаче се вижда нещо различно-няколко клуба работят много здраво с децата. Аз гледам мачове непрекъснато и се вижда. Погледни нещата така: защо купуваме негри и анонимници, подготвени в НЯКАКВА си школа НЯКЪДЕ СИ, а не налагаме нашите?
На колко деца от Левски бе даден шанс, колкото на Нар? На всякакви анонимници, спъващи се в топката, но...титуляри?
Знаеш отговора.
В синята академия растат наистина талантливи набори. Това никой не може да отрече.
Търсим разиграващ халф, а пращаме Янев в Плевен. Не съм съгласен.
Моето келеме го заведох лятото при познати, треньори по лека атлетика, да потича с тях и да му изправят бягането( то пък се радва, аз едно време като спортист ми беше ужас от пистите) . Пича ми вика: това дете ми го дай, то е родено за бягане. Хубаво, ама то детето иска да играе футбол, не мога да го насиля.
Но никога не е късно...