Частична равносметка за представянето на Левски

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Re: Частична равносметка за представянето на Левски

Мнениеот L_Messi » 28 окт 2010 16:27

Само си спомнете как през пролетта на миналата година доста сини фенове се замисляха дали искат Левски да играе в Европа ;)
Ако тогава някой ми беше казал, че след 10-тия кръг на настоящия шампионат Левски ще дели първото място в А група и ще има (макар и за мен само теоритичен) шанс за излизане от групата си в Лига Европа, щях (предполагам и вие) да го обявя за ненормален :) Има още много работа и дано Ясен и Гонзо, а и футболистите постепенно да се учат от грешките си, иначе няма как да прогресираме. Ясно е, че Левски не може да си позволи да има играчи като Грийн и Гара на всеки пост, но пък някои недостатъци на сегашните футболисти могат и да се преодолеят с много труд и правилна работа. А за това трябва време и спокойствие, което заедно фенове и ръководство могат и трябва да осигурят около отбора. И подкрепа. За съжаление, няма как да има пълен стадион на мачове от сорта Левски-Калиакра (нищо лично срещу симпатягите от Каварна), но в дербитата и мачовете от Европа сме длъжни да подкрепяме с всички сили любимия си отбор.

XARHTNA
Контакти:

Мнениеот XARHTNA » 28 окт 2010 16:29

Оценка?! Аз лично съм разочарован от загубите! и то защото падаме БАЛЪШКИ! 2-рия гол на Литекс беше огромна тактическа грешка на централните ни зашитници! След гредата и двамата тръгнаха да пресират извън наказателното?!?!?! и резултата беше че Тодоров се озова сам на 3 метра от вратата и на 5 метра от най-близкия футболист на Левски - АБСУРД! Като цяло се присъединявам към мнението, че ако не беше Гарата да излиза на позиция и да бележи щяхме да сме много зле! Искам да се спра на 3 неща!
1-во - Допускаме твърде много голове - повечето от които са в ситуации които въобще не би трябвало да ни създават проблеми справка Спортинг, Сливен, Литекс, Черно море, Черноморец! Балъшки гол след балъшки гол! Ако не беше резултатността на Гарата щяхме да сме на 5-то място в А група и далеч от ЛЕ!
2-ро Ясен повтаря грешките на предшествениците си! Изиграхме няколко добри мачаи оттам нататък всеки мач излизаме с един и същи състав и схема ако няма контузени!!!! ГОляма грешка! Просто всички вече се научиха как да ни противодействат! Трябва промяна, трябва постоянно да се търси начин да изненадаш съперника! Ако забелязвате в началото бяхме много остри по крилата, но вече всички отбори и в А група играят твърдо и много защитно в зоната на бековете и много по рядко Жо или Младенов са в чиста позиция за центриране - винаги трябва да минават играч докато в началото с разсичаши защитата им подавания излизаха сами по крилата!! Винаги трябва да търсиш изненадата!
3-то - НЕ ПОНАСЯМ, ЧЕ НАШИТЕ СЕ ОПРАВДАВАТ СЪС СЪДИЯТА В ЛОВЕЧ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ИМ Е СЪДИЯТА ВИНОВЕН, ЧЕ ПАДНАХА КАТО НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАЛЪЦИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!! ИГРАХМЕ СЛАБО И НЕ ЗАЛУЖАВАХМЕ НИЩО В МАЧА! НЕ ИСКАМ ДА СЛУШАМ ПОВЕЧЕ НИЩО ЗА СЪДИЯТА! АКО СМЕ ПО-ДОБРИ ОТ ЛИТЕКС ТРЯБВАШЕ ДА ГО ПОКАЖЕН НА ФУТБОЛ НЕ НА РИТНИЦИ И ЮМРУЦИ! (последното е с главни букви, защото това е нещото, заради което пиша много голяма черна точка на Гонзо и Ясен! Не може играчите да се бият като хамали и след това ти да излезеш и да ги защитаваш!!!!!!

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 28 окт 2010 16:47

XARHTNA написа:Оценка?! Аз лично съм разочарован от загубите! и то защото падаме БАЛЪШКИ! 2-рия гол на Литекс беше огромна тактическа грешка на централните ни зашитници! След гредата и двамата тръгнаха да пресират извън наказателното?!?!?! и резултата беше че Тодоров се озова сам на 3 метра от вратата и на 5 метра от най-близкия футболист на Левски - АБСУРД! Като цяло се присъединявам към мнението, че ако не беше Гарата да излиза на позиция и да бележи щяхме да сме много зле! Искам да се спра на 3 неща!
1-во - Допускаме твърде много голове - повечето от които са в ситуации които въобще не би трябвало да ни създават проблеми справка Спортинг, Сливен, Литекс, Черно море, Черноморец! Балъшки гол след балъшки гол! Ако не беше резултатността на Гарата щяхме да сме на 5-то място в А група и далеч от ЛЕ!
2-ро Ясен повтаря грешките на предшествениците си! Изиграхме няколко добри мачаи оттам нататък всеки мач излизаме с един и същи състав и схема ако няма контузени!!!! ГОляма грешка! Просто всички вече се научиха как да ни противодействат! Трябва промяна, трябва постоянно да се търси начин да изненадаш съперника! Ако забелязвате в началото бяхме много остри по крилата, но вече всички отбори и в А група играят твърдо и много защитно в зоната на бековете и много по рядко Жо или Младенов са в чиста позиция за центриране - винаги трябва да минават играч докато в началото с разсичаши защитата им подавания излизаха сами по крилата!! Винаги трябва да търсиш изненадата!
3-то - НЕ ПОНАСЯМ, ЧЕ НАШИТЕ СЕ ОПРАВДАВАТ СЪС СЪДИЯТА В ЛОВЕЧ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ИМ Е СЪДИЯТА ВИНОВЕН, ЧЕ ПАДНАХА КАТО НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАЛЪЦИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!! ИГРАХМЕ СЛАБО И НЕ ЗАЛУЖАВАХМЕ НИЩО В МАЧА! НЕ ИСКАМ ДА СЛУШАМ ПОВЕЧЕ НИЩО ЗА СЪДИЯТА! АКО СМЕ ПО-ДОБРИ ОТ ЛИТЕКС ТРЯБВАШЕ ДА ГО ПОКАЖЕН НА ФУТБОЛ НЕ НА РИТНИЦИ И ЮМРУЦИ! (последното е с главни букви, защото това е нещото, заради което пиша много голяма черна точка на Гонзо и Ясен! Не може играчите да се бият като хамали и след това ти да излезеш и да ги защитаваш!!!!!!

Пусни си мача Нюкясъл-Арсенал,виж как защитник на Нюкясъл изби топката от голлинията В ГЛАВАТА на собствения си вратар и си вкара автогол и пак ела да ми разкажеш за БАЛЪШКИ голове!Ако беше фен на Нюкясъл,сигурно щеше да го застреляш на улицата,нали?Май,много претенциозни станахме!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

XARHTNA
Контакти:

Мнениеот XARHTNA » 28 окт 2010 16:53

Е добре де, веднъж окей, ама ние цяла есен пускаме смотани голове извиняй! И под балъшки нямам предвид такива в резултат на малшанс, а такива в резултат на пълна паника и неорганизираност на защитата...поне 10 гола от началото на сезона са ни супер смешни...не става дума за 1 положение!

agrex
Контакти:

Мнениеот agrex » 28 окт 2010 18:05

Въпреки,че сезона не е завършил,мисля,че можем да направим някаква равносметка.Както вече споменах на друго място тук, Левски не е случаен отбор и хората,които го управляват не могат да бъдат случайни.В това отношение мисля,че в момента няма по-подходящ от Гонзо за поста спортно технически директор. Той е борбена и непримирима личност,гори в играта/и като шеф/, а и мисля,че е научил и доста други важни неща за футбола през тези години.Негово право и задължение е да избере треньора.Аз имам известни резерви към Ясен Петров,но кой би могъл да твърди със сигурност,че неговото привличане през този сезон е грешка? Спомням си как изглеждаше отбора последните 3-4 години.Трагедия.Бездушна и безидейна игра.Никаква сполучлива селекция. Пълна дезорганизация на всички нива в клуба. Футболистите се мъчеха на терена, мъчеха и нас и топката.
Слава богу, за всички е видно,че сега не е така.Ако трябва да направим кратка ретроспекция на мачовете от началото на сезона,нещата изглеждат по следния начин.Левски играе и печели мачовете си със красива и резултатна игра.Има страхотен централен нападател и бързи,резултатни и грамотни крила.Халфовете също не са слаби,може би и защитата,но се иска работа,много работа и тактическа дисциплина.Не можем да очакваме на пример подвизи от Иво Иванов.До вчера момчето играеше на село/без да обиждам Берое/и естествено ,че му е трудно. Съжалявам за Бензукан,но Гонзо знае най-добре .В момента е вярно,че има спад в играта на отбора,но за това си има причина. Слабите мачове на Левски са не повече от три, срещу Черноморец, Сливен и Спортинг.Отдавна Гошо Петков трябваше да не е в отбора.Както и да играеш,като нямаш сигурен вратар,усилията на отбора остават напразни.Да не навлизам в подробности, всички знаем за какво иде реч.Добре,че надявам се,повече няма да пази. Другата причина е в контузиите и непостоянството на Тасевски и Йовов. Липсата им прави Гара не така ефективен.За съжаление Огнянов не може да ги замести. От много време го чакаме да се развие,но аз не забелязвам особен прогрес и поради липса на друг ,става само за резерва,но не и за халф на който може да се разчита в тежки и отговорни мачове.Може би е грешка,че не се дава повече шанс на Кривия, но Гонзо и Ясен решават. Мача в Ловеч беше илюстрация на грозното и гнилото в българския футбол.Никой не може да ме убеди,че това,което се случи там е случайно.Беше ми интересно само как ще го направят.И ето претекста - удара с лакът на Гаджев ! Гледах го най-малко 20 пъти,но такъв не видях.Последвалите наказания само потвърдиха,това което очаквах.Вярно е за съжаление,че накрая сами се бихме.Трябва да се научим да играем по-смело срещу отбори като Литекс, особено когато сме гости. Това в момента е голям минус за отбора,но се надявам,момчетата да разберат,че когато си в Левски,играеш за победа,независимо къде.Мисля,че Гонзо може да им предаде поне част от своя хъс и спортна злоба. Що се отнася до титулярния състав,мисля,че не сме чак толкова зле. В защита беговете са добри със забележката,че Минев няма алтернатива.Иванов и Милиев просто трябва да се научат да играят един за друг и да синхронизират действията си.Паническите и без адресни изчиствания,които наблюдаваме в някои мачове трябва да се забравят. Е,вижда се,че имаме нужда от класен централен защитник,но я го намерим я не.Затова трябва да разчитаме на тези които имаме в момента.В халфовата линия очаквам Дарко да направи поне един наистина силен сезон.Мисля,че и той самия го осъзнава.Йовов все още е класа,особено в завързаните мачове.В нападение остава Слори да ни докаже,че не е случайно тук.Така,че мисля,всичко от тук нататък зависи от Гонзо и Ясен.Нека им се доверим.Отбора ни в този си вид има бъдеще и вярвам,че ще го докаже още на мача с Лил.
И САМО ЛЕВСКИ!!!

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 29 окт 2010 02:29

THE G.A.M.E написа:Пак ще го кажа ( в случая напиша ) .... проблема не е в резултатите !
Те са нормални, с оглед на почти изцяло обновения ни отбор ... нормално е, да има загуби на точки след 10-11 кръга.
Има разлика обаче в това, как ги губим тия точки !
Щото, нито Литекс, нито Черноморец ... още по малко пък Сливен, трябва да са мерило за Левски !
Но срещу тези загубихме точки като гости, като не надиграхме игрово нито един от тях ! Без малко да загубим точки и срещу Черно море и Видима, само защото отново гостувахме.
Трябвали да се притесняваме, при всяко гостуване .... дори и на Видима, или Монтана ?
Въпроса е, че така наречените ни конкуренти ( Литекс и Черноморец ) ... не играят НИЩО ... и ние пак не взехме НИЩО срещу тях !
Шампионата отдавна можеше да е решен в полза на Левски, ако не бяха крещящите спортно - технически грешки от треньорския щаб !

Пак питам ....
Ако продължим да се дъним, срещу малко по приличните отбори в България, трябва ли Ясен да продължи да води отбора и през пртолетта ?

+1

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 29 окт 2010 09:16

Highlander написа:
THE G.A.M.E написа:Пак ще го кажа ( в случая напиша ) .... проблема не е в резултатите !
Те са нормални, с оглед на почти изцяло обновения ни отбор ... нормално е, да има загуби на точки след 10-11 кръга.
Има разлика обаче в това, как ги губим тия точки !
Щото, нито Литекс, нито Черноморец ... още по малко пък Сливен, трябва да са мерило за Левски !
Но срещу тези загубихме точки като гости, като не надиграхме игрово нито един от тях ! Без малко да загубим точки и срещу Черно море и Видима, само защото отново гостувахме.
Трябвали да се притесняваме, при всяко гостуване .... дори и на Видима, или Монтана ?
Въпроса е, че така наречените ни конкуренти ( Литекс и Черноморец ) ... не играят НИЩО ... и ние пак не взехме НИЩО срещу тях !
Шампионата отдавна можеше да е решен в полза на Левски, ако не бяха крещящите спортно - технически грешки от треньорския щаб !

Пак питам ....
Ако продължим да се дъним, срещу малко по приличните отбори в България, трябва ли Ясен да продължи да води отбора и през пртолетта ?

Ако бяхте фенове на Ливърпул,досега да сте изгонили Ходжсън!

+1
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 29 окт 2010 09:23

XARHTNA написа:Е добре де, веднъж окей, ама ние цяла есен пускаме смотани голове извиняй! И под балъшки нямам предвид такива в резултат на малшанс, а такива в резултат на пълна паника и неорганизираност на защитата...поне 10 гола от началото на сезона са ни супер смешни...не става дума за 1 положение!

Сещаш ли се миналата година Рабех и Данчо докато се сработят какво беше? A сещаш ли се колко време се сработваха? :) Малко повече толеранс. Виж в началото какви балъшки грешки имаше при корнери. Да обаче Ясен наложи зонално пазене (ново за българските клубове) и вече се усеща една стабилност при корнерите. Сигурен съм, че и със защитата ще е така... Просто трябва игрова практика и сработване.
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 окт 2010 09:52

bigbonusprize написа:Гейм,

Отговорът ми - твърдо зад Ясен не само за през пролетта ами и за близките 2 години! Само така ще видим истинският резултат от неговата работа. Подкрепихме Мъри, без да има грам опит. Сега същотот трябва да стане и със Ясен!

Абсолютно подкрепям, да се застане зад един треньор за по дълготраен период - най накрая !
Но на всяка цена ли ?
Да се сетим, какво се получи при Ратко, и дали не закъсня махането му ?
Не напразно написах в други теми, че Ясен има на разположение още 8-9 мача да върне отбора на правилния коловоз.
А, ако не успее, и недай Боже се сринем още в класирането, като продължим да играем толкова беззъбо както в последните мачове ?
Да, на Мъри беше даден кредит на доверие, дори и след отстраняването ни от Беверен ... но и - НЕспециалистите виждаха, че тогава мачкахме съперниците с игра, и не беше трудно да се досетим, че с такава игра, ще дойдат и резултатите !
С настоящата ни - моментна игра, няма как да имаме положителни резултати !
И, ако не си я оправим ( играта ) ... до коледа, ще излезе, че Ясен Петров е имал на разположение почти 2 месеца и 10-на мача за това, но не се е справил.

И пак питам, трябва ли да ни е треньор човек, който неможе да вдигне отбора имайки на разположение 2 месеца за това ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 29 окт 2010 10:02

THE G.A.M.E написа:
Абсолютно подкрепям, да се застане зад един треньор за по дълготраен период - най накрая !
Но на всяка цена ли ?
Да се сетим, какво се получи при Ратко, и дали не закъсня махането му ?
Не напразно написах в други теми, че Ясен има на разположение още 8-9 мача да върне отбора на правилния коловоз.
А, ако не успее, и недай Боже се сринем още в класирането, като продължим да играем толкова беззъбо както в последните мачове ?
Да, на Мъри беше даден кредит на доверие, дори и след отстраняването ни от Беверен ... но и - НЕспециалистите виждаха, че тогава мачкахме съперниците с игра, и не беше трудно да се досетим, че с такава игра, ще дойдат и резултатите !
С настоящата ни - моментна игра, няма как да имаме положителни резултати !
И, ако не си я оправим ( играта ) ... до коледа, ще излезе, че Ясен Петров е имал на разположение почти 2 месеца и 10-на мача за това, но не се е справил.

И пак питам, трябва ли да ни е треньор човек, който неможе да вдигне отбора имайки на разположение 2 месеца за това ?

Честно казано не мога да се съглася с теб. При Ратко статистиката ни беше много зле. И откровенно го бойкотираха. По късно Йовов си го призна.
При Мъри нищо не играехме като отпаднахме от Беверен. не знам спомняш ли си го мача, но аз си го спомням. Много слаб! При Мъри започнахме да играем може би повече от половин година след като го назначиха. Това, което аз виждам в Ясен е, млад специалист. Начетен. Интересува се от новите тенденции във футбола (справка постройката при корнерите, което много ме кефи) и е изключително възпитан и културен човек. Чувал съм, че провеждал и доста интересни и разнообразни тренировки. На фона на това, дори и да не завършим сезона първи, съм твърдо за Ясен! Най-накрая имаме треньор и не трябва да го гоним с лека ръка...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Върни се в “Левски”