Странджата написа:Има такъв идиом - всичките опък, той - терсене. Повикът ти за по-малко емоции и повече сплотеност е трогателен. Дано това настроение да те държи по-дълго.
Иначе - какъв футбол ще играе Хубчев, можем засега да гадаем. Очакванията са - както каза - да играем повече отборно. Какви ще са нагласите и настроенията на отбора, според мене, зависи от мотивите на левскарите, които са в него. Видя се, че с хоризонт Русия и Турция няма да станем футболна сила. Но за да сме доволни, тези момчета, които заиграят в Левски, трябва сериозно да надскочат себе си. Дали Хубчев ще го постигне - не знам, защото освен всичко друго, той ще играе с отбор в нашенско първенство, което не дава надежди да гради някакви ценности у футболистите - напротив.
Та с една дума - треньорът е ... треньор - той само подготвя. Играят футболистите. Ако не искат да играят - никаква подготвка не помага. И от там да започнем оценката на треньора - от желанието и мотивите на футболистите. А изграждането на мотивация на 18-19 годишна възраст е вече доста позакъсняло усилие.
Положението е всъщност малко по-различно: именно младите би трябвало да имат по-голяма мотивировка да играят с мъжете, но нямат опит, а дали имат умения и качества... При един легионер, да речем Обертан или Гомес, е обратното - той има уменията и качествата, но какъв мотив може да има да се напряга. Заплатата? Той си има договор, така че парите са му сигурни, а със CV като Габи или Гомес, винаги може да си намери отбор. А за Хубси и на мен ми е загадка. Мога да си призная, че това, което съм слушал от интервютата му, като човек не ми допада. Което няма отношение към професионалните му качества. То Пепе Мурсия много ми допадаше като човек, ама като треньор. Така че не знам.
П.С. Не призовавам за повече сплотеност, а за по-малко разединеност. Различни неща са.