Левски: Трансферно лято (Спекулации, мрънкане за нови и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Какви очаквания имате към евентуални нови попълнения

Ще мачкат наред
153
18%
Ще ни докарат поредните ментета
162
19%
Спас Русев знае как стават нещатаИзображение
167
20%
Искаме юноши
188
22%
Наздраве
178
21%

Общо гласове: 848

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято (Спекулации, мрънкане за нови и реалност)

Мнениеот Corwin » 30 авг 2018 13:13

blue avalanche написа:Не знам с какво ЧАК толкова Ил.Димитров е заслужил участието си при мъжете. С един гол срещу Ботев???

Той има три мача за Левски, откакто се върна общо май 200 минути, колко гола да вкара за тва време? С 31 мача и 18 гола зад гърба си миналия сезон (вярно, Втора лига), не е ли доказал, че заслужава да получи шанс като първа или втора в Левски? Изобщо, какъв е атестатът да се даде шанс на български футболист да пробие в Левски? 40 мача и 30 гола в Дриша лигата?

Че ако на 22 години и силен сезон зад гърба му не го пробваме при тази конкуренция, кога? Излиза, че ако не е Мбапе, млад футболист не може да играе в Левски.

Потребителски аватар
virtualenbg
Контакти:

Мнениеот virtualenbg » 30 авг 2018 15:03

Corwin написа:
blue avalanche написа:Не знам с какво ЧАК толкова Ил.Димитров е заслужил участието си при мъжете. С един гол срещу Ботев???

Той има три мача за Левски, откакто се върна общо май 200 минути, колко гола да вкара за тва време? С 31 мача и 18 гола зад гърба си миналия сезон (вярно, Втора лига), не е ли доказал, че заслужава да получи шанс като първа или втора в Левски? Изобщо, какъв е атестатът да се даде шанс на български футболист да пробие в Левски? 40 мача и 30 гола в Дриша лигата?

Че ако на 22 години и силен сезон зад гърба му не го пробваме при тази конкуренция, кога? Излиза, че ако не е Мбапе, млад футболист не може да играе в Левски.

Ако ги питаш и М'бапе да имахме сред юношите, никога нямаше да е оценен от нЕкои съфорумци.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 авг 2018 15:21

Corwin написа:

Не съм коментирал качествата на Ил.Димитров. Смисълът на въпроса беше защо Димитров да е ЗАСЛУЖИЛ да бъде в мъжкия отбор, а един М.Петков, например, дето изобщо не сме го видяли на терена - не???
Що се отнася до "изявите" в Б, В и други такива групи:
Ат.Кабов има 17 мача в Ботев Вр и 0 гола. Ние защо, ИЗОБЩО, го взехме, че и договор подписахме с него?
В този ред на мисли: Ив.Цачев има 17 мача и 7 гола. Да му дадем и на него шанс?

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 31 авг 2018 00:42

blue avalanche написа:
Corwin написа:

Не съм коментирал качествата на Ил.Димитров. Смисълът на въпроса беше защо Димитров да е ЗАСЛУЖИЛ да бъде в мъжкия отбор, а един М.Петков, например, дето изобщо не сме го видяли на терена - не???
Ат.Кабов има 17 мача в Ботев Вр и 0 гола. Ние защо, ИЗОБЩО, го взехме, че и договор подписахме с него?

...
Пак не разбирам накъде биеш (тоест разбирам, ама от добра воля ще приема, че всъщност имаш друга тънка мисла, освен да твариш всичко, което не е Гунди, Сираков или поне Гонзо). Зададох ти въпрос какъв е атестатът, не ми отговаряш. Казваш 'не съм коментирал качествата на Х'. МИ КАКВО ИЗОБЩО КОМЕНТИРАМЕ ТОГАВА??? 'Коментираш' по принцип, че в Левски атаката трябва се води от утвърден голов хищник с по 20 гола на сезон. ВСИЧКИ ТОВА ИСКАМЕ, ШОК! Айде обаче да помислим откъде ще се появят тия голови хищници, след като нямаме нито пари, а явно такива като теб не искат да се даде един сезон шанс на нашите юноши да се докажат, преди да станат на по 30 години и да потънат из Б групите на Турция. Няма как да имаш отговор, защото на принципно ниво не допускаш да се случи, а на конкретно 'не коментираш'.
Илия Димитров ще се възползва от шанса си... ако в следващите един-два сезона не покаже, че иска и заслужава титулярното място с нужните голове и игра (пак ще те попитам, на колко мача и гола ще си доволен от него?), ще си продължи кариерата я в Славия, я в Берое, и това ще е. Същото важи за всеки друг юноша, който на 22-23 още се смята за 'млада надежда' и го чакаме да цъфне.
От друга страна съм съгласен, че сегашното състояние на голяма част от момчетата показва, че не са готови за мястото си при мъжете (Станислав Иванов). За мен печелившата стратегия е да се изпращат за по един-два сезона да титулярстват в непретенциозни отбори. защото очевидно ДЮШ няма нищо общо с мъжкия футбол. Ако са се справили там, да им се даде шанс да се наложат в Левски. Което всъщност се прави с Илия Димитров, следва да се приложи и с всички останали. Защото иначе от една страна изтерзаните фенове им слагаме етикети 'следващия Боримиров' (което ги натварва психически), а от друга вашите критики ги сриват със земята отрано (макар критиките често да са абсолютно на място). Просто не е честно да очакваме да влязат с гръм и трясък в мъжкия футбол с 'ами той защо не вкара 10 гола в първите си 15 мача' или 'защо пусна такъв смешен гол'.

Има причина толкова години внедряването на юноша в титулярния състав да е изключение - хвърлят ги в месомелачката неподготвени, а ние ги съсипваме допълнително какви са некадърници след първия мач. Така няма да дочакаме следващия Домо, камо ли Гунди.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 31 авг 2018 06:12

blue avalanche написа:
Corwin написа:

М. Петков е малък и крехък още ;)

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 31 авг 2018 08:45

Corwin написа:
Има причина толкова години внедряването на юноша в титулярния състав да е изключение - хвърлят ги в месомелачката неподготвени,

На 22 години??? НЕПОДГОТВЕН???? Шегуваш ли се???
За твое сведение на 22 години:
Искренов - 129 мача
Велев - 58 мача
Б.Михайлов - 145 мача
Н.Илиев - 118 мача
Кр.Коев - 73 мача
П.Петров(Бързака) - 72 мача
П.Курдов - 85 мача и т.н.
И с тези 21-22-23 годишни момчета спечелихме ТРИ трофея през 1983/84. Разбира се в отбора бяха още М.Вълчев, Ем.Спасов, Пл.Николов, Р.Гочев...
Сега разбра ли колко неподготвен се изказа ти?
На най- смешната лига в Европа ли казваш "месомелачката"???
За твое сведение:
Джо Гомес - 21г. - 21 мача за Ливърпул
Трент Арнолд - 19г. - 29 мача за Ливърпул
Рашфорд - 20г. - 80 мача за МЮ
Марсиал - 22г. - 87 мача за МЮ
И т.н., и т.н.
Дриша лигата била "месомелачка"... Алоооо... По-скоро е "Дом за нежни души", май... :mrgreen:

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 31 авг 2018 10:13

blue avalanche написа:
Corwin написа:
Има причина толкова години внедряването на юноша в титулярния състав да е изключение - хвърлят ги в месомелачката неподготвени,

На 22 години??? НЕПОДГОТВЕН???? Шегуваш ли се???
За твое сведение на 22 години:
Искренов - 129 мача
Велев - 58 мача
Б.Михайлов - 145 мача
Н.Илиев - 118 мача
Кр.Коев - 73 мача
П.Петров(Бързака) - 72 мача
П.Курдов - 85 мача и т.н.
И с тези 21-22-23 годишни момчета спечелихме ТРИ трофея през 1983/84. Разбира се в отбора бяха още М.Вълчев, Ем.Спасов, Пл.Николов, Р.Гочев...
Сега разбра ли колко неподготвен се изказа ти?
На най- смешната лига в Европа ли казваш "месомелачката"???
За твое сведение:
Джо Гомес - 21г. - 21 мача за Ливърпул
Трент Арнолд - 19г. - 29 мача за Ливърпул
Рашфорд - 20г. - 80 мача за МЮ
Марсиал - 22г. - 87 мача за МЮ
И т.н., и т.н.
Дриша лигата била "месомелачка"... Алоооо... По-скоро е "Дом за нежни души", май... :mrgreen:

Първо, визирах тези на 17/18/19 години (Кабов, Иванов и др.). Второ, гореизброените всички са излезли от функциониращи ДЮШ, а не от нашето подобие на такова (колегата синчец има много по-пространен поглед в тези неща, ще потвърди, че в ДЮШ нищо не се прави като хората). Наистина си прав, би трябвало да излизат футболисти, готови да се наложат, но отношението ти е поредното потвърждение на това, което казах по-горе за неистовите очаквания към очевидно комплексно неподготвени футболисти.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 31 авг 2018 13:25

Corwin написа:
Първо, визирах тези на 17/18/19 години (Кабов, Иванов и др.). Второ, гореизброените всички са излезли от функциониращи ДЮШ, а не от нашето подобие на такова (колегата синчец има много по-пространен поглед в тези неща, ще потвърди, че в ДЮШ нищо не се прави като хората). Наистина си прав, би трябвало да излизат футболисти, готови да се наложат, но отношението ти е поредното потвърждение на това, което казах по-горе за неистовите очаквания към очевидно комплексно неподготвени футболисти.

Няма истински привърженик(не обичам думата "фен"), включително и аз, който да не иска да подкрепи юноши. И да ги види в отбора. Само, че подкрепя се и се помага на този, който и САМ си помага!!!
И Искренов, и Сираков, и В.Йотов, и Славчев, и Донков и всички останали ни късаха нервите в началото. НО... Всички виждаха в тях и дарбата, и спортната злоба, и спортната гордост, и желанието за САМОусъвършенствуване... Къде повече, къде по-малко... Виждаха искрата от типа"Аз този защитник ще го развинтя!!Ако не този мач - следващия!", "Аз на този вратар ще му вкарам гол!", "Топката ще мине, но този - не!" и т.н.
И затова привържениците ги изтърпяха и подкрепиха и впоследствие Искренов стана "радостта на народа"!!! И останалите се отплатиха...
А сегашните - без коментар!
Един Станислав Иванов, например, не е мръднал и САНТИМЕТЪР от мача с Лацио!!!
Кабов - в Б група без гол и асистенция!!! В А група ли ще се "развихри"???
Юноши, които смятат, че "синята фанелка" им принадлежи по право??? Сори!
Само да добавя, че Искренов, например, играеше срещу защитници като Г.Димитров, Д.Димитров, Ив.Зафиров, Арабов и т.н.
А не срещу пародии като Чорбаджийски и Бодуров...

Elliah
Контакти:

Мнениеот Elliah » 31 авг 2018 15:00

blue avalanche написа:
Corwin написа:

Няма истински привърженик(не обичам думата "фен"), включително и аз, който да не иска да подкрепи юноши. И да ги види в отбора. Само, че подкрепя се и се помага на този, който и САМ си помага!!!
И Искренов, и Сираков, и В.Йотов, и Славчев, и Донков и всички останали ни късаха нервите в началото. НО... Всички виждаха в тях и дарбата, и спортната злоба, и спортната гордост, и желанието за САМОусъвършенствуване... Къде повече, къде по-малко... Виждаха искрата от типа"Аз този защитник ще го развинтя!!Ако не този мач - следващия!", "Аз на този вратар ще му вкарам гол!", "Топката ще мине, но този - не!" и т.н.
И затова привържениците ги изтърпяха и подкрепиха и впоследствие Искренов стана "радостта на народа"!!! И останалите се отплатиха...
А сегашните - без коментар!
Един Станислав Иванов, например, не е мръднал и САНТИМЕТЪР от мача с Лацио!!!
Кабов - в Б група без гол и асистенция!!! В А група ли ще се "развихри"???
Юноши, които смятат, че "синята фанелка" им принадлежи по право??? Сори!
Само да добавя, че Искренов, например, играеше срещу защитници като Г.Димитров, Д.Димитров, Ив.Зафиров, Арабов и т.н.
А не срещу пародии като Чорбаджийски и Бодуров...

Склонен съм да се съглася с горенаписаното.
Ако младите ни български футболисти искат да се наложат в отбора, трябва да го заслужат. Не виждам някой треньор да е отказал място в отбора на Иван Горанов. Наложи се при двама треньори и успя да се справи с конкуренцията на Фигирейдо (дотолкова, че оня орева света). Момчето има хъс за играта, а и желание да учи и да става по-добър. Защо другите не могат да се преборят за титулярно място? Надали ги мразят тренерите...

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 31 авг 2018 16:55

TristaNNN написа:
wilge написа:Не е лошо да има, лошо е да няма. В нападение не виждам смисъл от Ривалдиньо и Буш. Да държиш резерви със заплати (общо) близо 30 хиляди евро си е чиста проба разсипничество. Крила и халфове има в повече, но маратона продължава до пролетта, а има и срещи за купата. Ще има наказания, контузии, болести и т.н. Лошото е че нямаме бекове. За сега като алтернатива ползваме Найденов и Белаид. Не мога да кажа колко са успешни. Има си треньор. От онези които са на възраст до 21-22 години и все още им викаме юноши (и аз не знам защо?) освен Дидо, Илия и Ивайло не виждам с какво останалите са заслужили да бъдат на Герена. Но и тримцата са на по 22 години вече. Виждате преотстъпения от Делиормана Ковачев (20 год.) какво прави в Дунав. Има и в Пловдив такъв. Кой може си може. От Белмонт очаквах промяна като при Кабрал, но той разочарова като т.н. Стаси и Кабов. Юруков и Петков са още малки но се страхувам да не станат като предните двама. Интересно е при вратарите. Там един обиден, сърдит. Друг бил за английската Висша лига. Да не останем с Полачек и 18 годишния Иванов. Аз бих им дал пътя и бих върнал Кръстев. Щях да го оставя една година в ръцете на Вальо Захариев, да влиза по- малко при вече решени мачове и до година ще имаме качествен вратар. Той дадености има, липсва му обучението.

:shock: Да сменяме вратаря по време на мач, та зорлем от Кръстев да стане нещо?!? :o

Не подценявай работата на треньора. Когато е правилна винаги дава резултати. Ще ти дам пример с т.н. Алвеша. Когато дойде в Левски се ослушваше като циганин в чуждо лозе и спираше противника обикновено с цената на картон. Майстора му показа как да застава и как се действа при различни ситуации. Имаше ефект. Втори пример. Смяташ ли че без правилна треньорска работа Иван Горанов от нежелан и прехвърлян от отбор в отбор се превърна в най- добрия български ляв бек? Тук добавям дадености и желание за самоусъвършенстване. Заставам зад мнението си за Кръстев. Има качества- ръст и рефлекс. Това са дадености. Останалото е обучение- къде да застане, кога да излезе, как да скочи, да боксира или да хване, да си построи защитата, да наблюдава и чете играта и т.н.
Понеже се заговорихме за вратари, ти ми отговори: Вратар, отказал да излезе за второто полувреме трябва ли да остане като резерва и да си взема тлъстата заплата?

Върни се в “Левски”