metodito написа:alexdb написа:metodito написа:wilge написа:Когато безкомпромисните защитници на противника резнат крилата на крилата и все едно играем с половин отбор.
Неведнъж съм писал тук, че схемата, която изповядваме в последните години (с кратко прекъсване при Топчо и сърбина, както и есента на Роси, когато играхме за кратко с обърнати крила) с две крилца-бегачки и колче - но в най-шаблонния вариант, ми е супер противна. Гледам доста футбол, и... не е само при нас. Ако един отбор разчита единствено на това дървеното две крилца и колче по средата, и другия отбор/треньор го знае - хваща им крилата и дотам. Почва се едно мачкане по тъча, а назад, а напред, и дотам. Отделно, Райнов и Тиам се ограничават до центъра на терена. А, иначе още преди няколко кръга ми хрумна и вчера се затвърди. Хубчев копира своя Берое с Мапуку. "Фърлай напред на негрото, то ще я стигне", а отзад едно кюскане и ръганье.
Бях оптимист по време на подготовката и в мачовете с Ружомберок - до продажбата на Давиде. Топката се движеше основно по тревата, сменяха си местата в хода на мача, имаше фантазия и разнообразие, динамика. Няма и помен от това.
Хваща им крилцата ама ако може

. Много отбори изповядват точно тази схема. Всъщност Каузата играе по същия начин и печели. Това, което се видя и вчера, а и в други мачове е, че и двете ни крила са изключително статични и изобщо не си дават зора да играят без топка. Причината вероятно е, че са зле с физическата подготовка. Отделно и Паулиньо и Иванов са изключително бавни за тези позиции, отделно и хилави. Мамка му като гледам Робърта и Ст. Иванов които са на една възраст разликата е очевидна. Отгоре на всичко са и адски зле в защита и дори случайно да отнемат топката извън някакъв къс пас настрани те не могат да подават и изнасят. Да, Мариани определено липсва и то много. Той успяваше много добре да канализира атаките, макар че ако гледаме обективно играта на отбора като цяло си беше пак на същото трагично ниво. Не знам правилно решение ли беше продажбата му за тия смешни пари, но там ако си спомняш от предната година имаше някакви бонуси по договора му които не му платиха и е напълно възможно той да е натискал да го пуснат на всяка цена. Другият вариант е ръководството да се е отървало от него пак по същата причина.
За сравнението между Робърта и Стаси и аз си го мисля, макар че е чернокож, а те са ....физически по-...съвършени от белите. Но не е сериозно Стаси да стои с тази физика. Здравко примерно е доста по-здрав и вчера беше по-удачен избор. За Паулиньо, абе всъщност е полезен - отнема немалко топки, които без фал няма начин да му вземеш без фал. Проблемът му, според мен е, че е бразилец - егоист, тактически зле - търчи, лъже, ако може с топката във вратата да излезе. А за Мариани, аз няма да спра да го повтарям. Не ти ли се струва съмнително относно "нечакваността" на офертата за него, след като преди това се взема човек като Мазурек със същия профил на Мариани? Аз не знам някой да играе с два плеймейкъра...
Иначе относно това с крилата, зависи от инструкциите на треньора. Ако крилото го срещат винаги по двама човека, и Мбапе да е...
Абе остави ти чернокожия по-добре сложен. Това във фитнеса и работа с диетолог и кондиционен треньор се компенсира. За Здравко Димитров не знам. По-добре сложен е, но в последния мач в който игра ми направи впечатление, че е качил ненужни килограми и е загубил огромна част от бързината си която показваше в Септември.
За Мариани ти казах, мисля че там ставаше дума за пари и тоя трансфер дойде като компромисен вариант за двете страни. Реално тия 500 хил. които се твърди, че сме му взели не са решили някакъв сериозен проблем - т.е. можело е с тях, но е можело и без тях. За Мазурек нямам мнение за момента. Има нещо което му пречи да покаже какво може, но не знам какво. Вижда се, че има бързина, води топката съвсем близо и много трудно може да му се отнеме, в защита също показва, че може да отнема топки ама при все това в организационен план не успява да направи нищо.
В интерес на истината в Левски от години се случва едно и също - не се гледа в перспектива и се подменят играчи без много да се мисли. А от това което виждаме много малка част футболисти веднага се вписват в нов отбор. На повечето им трябва един сезон да свикнат и да се адаптират. Виж как в Каузата правят нещата и си спомни първите сезони на Вандерсон, на Лукоки пък и не само. Бяха си дървеса, но после показаха качества. При нас положението с Кабрала беше подобно. Първите месеци поне на мен ми скъса нервите. После вече се представяше на прилично ниво дори успя да реши няколко важни мача.
Но като цяло на нас главните проблеми ни идват от халфовата линия. Трудно се отнема топката чисто, а реално дори в тия случаи не стават бързи атаки защото няма кой да изнесе топката бързо. Тук много съфорумци плюят Райнов, но той поне се опитва да изнася. Тиам в това отношение е гола вода.
Абе пак си отиваме на това дет си го знаем - отборът се развива без грам визия и се мисли от днес до утре. И затова берем ядове.