Мнениеот TristaNNN » 05 юни 2025 13:04
Не разбирам сравненията с работниците и воплите, че реформата е незаконосъобразна и нарушава правата на печките.
Всеки един ПФК има право да си избира "работниците", демек футболистите, без никой да му каже копче и без да има нищо противозаконно в това. По същата логика всеки един ПФК има право да си гони "работниците", когато реши, като условията за това, както и следствията, са упоменати в договора между клуб и футболист. И тука не виждам нищо противозаконно.
Не знам що се правят толкова повърхностни и грешни внушения, че видиш ли, новото правило нарушавало свободното придвижване и свободното право на труд на граждани на ЕС. Ничии права не са нарушени.
На практика, с правило или без, всеки ПФК може да си назначава и гони "работници" по всяко време и по всякакви критерии - расови, възрастови, по националност и т. н. без да се налага да се обяснява и без да погазва правила и закони, най-общо казано.
Предлагам да помислим малко и за собствената си, родна къщичка, вместо да залитаме по евроджендърастиите.
Да, покрай правилото Босман разбирам накъде биете, но дано аз да съм прав, щото в противен случай може директно да закриваме родния футбол, като започнем с националния отбор.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

[/offtopic]