/анкета/Делио Роси - Пророка от Римини

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Делио Роси да си подаде оставката

Да
15
19%
Веднага
10
13%
Още вчера
21
27%
Да пита ръководството
31
40%

Общо гласове: 77

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: /анкета/ Делио Роси

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 11:55

Serafim написа:
metodito написа:Аз пък си нямам абсолютно никакво понятие как може да не знае английски. Ако искаш да си професионалист в дадена област, трябва да черпиш и чужд опит, а за това трябва да поназнайваш някой и друг език. Принципно и друго говори това, че не знае английски, ама айде да не отварям дума. Да не говорим, че с този глобализиран футбол, днес в съблекалнята на кой да е по-читав клуб се говорят поне три езика, сигурно.

Аз бях първия, който стискаше палци избора да е Роси, а не Грант. Но си прав, че дадена личност, особено в мултикултурна работна среда, да не знае английски говори много лошо за него. Още повече, че идва от страна, в която незнаенето на чужд език им е национален спорт. Съответно би трябвало да светне нещо на Русев, но уви. Може би в отборите, в които е бил Роси, е било задължително да се говори италиански, не знам. Съответно ако е професионалист и иска да се развива, би следвало да научи български и да кара играчите му също да го говорят. Между другото Роси не е дядка, по-млад е с една година от Херо. А като сме на тема езики - Детелин Баялцалиев нещо вече отсъства, отново Симов превежда. То изначало го повикаха, защото Симов май малко спеставяше от превода и го караше по-накратко. Съвсем ясно си личеше, Роси говори, говори, а Тошко с 2-3 думи преразказва. А идеята на преводача не е такава. В тоя ред на мисли дали Роси и някои други не са понаучили малко български, а след като Симов е така или иначе в щаба му, да са се лишили от заплатата на Детелин? Или пък той си има и други ангажименти.

Аз още преди няколко месеца се чудих това. То и не само това, ми от италиански на какъв език бива превеждано. Иначе, примерно във волейбола, италианския си е май като задължително условие, все едно. И на мен ми направи на няколко пъти впечатление: говори-говори Роси, оня каже три думи на кръст и спира. Тук е грешката на "Левски". Самият Роси веднъж зачекна темата, ако си спомняш говори за нюанси, които нали трудно могат да се предадат, и такива неща.

А иначе, западноевропейците - особено немци, италианци и французи, не искат да говорят английски. Англичани и американци пък направо си казват: аз що да уча друг език, като по целия свят говорят английски?!

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 05 апр 2018 12:17

Според мен това е грешка, която Спас трябва да вземе напредвид за следващия треньор, че минимум е английски, а ако стане ясно по-отрано кой е, да учи български. Етествено това би имало ефект само ако има повече хора, които го говорят. В момента от чужденците само Прохазка говори свободно. Подозирам, че Буш, Яблонски, а вероятно и Белаид знаят малко, предвид, че са прекарали немалко време у нас. Ама да очакваме, че разни португалци и бразилци ще го научат за половин година...
Предполагам, че се превежда от италиански на български и английски, а от английски на испански, португалски и френски. Съответно тия, които не знаят английски получават превод на майчин език от английски. Правете си сметка. Става малко като испанските конкистадори, дето са комуникирали по една особена схема, с двама преводачи. Първия говори два от местните езици. От комуникацията с местните първия преводач превежда на другия език, съответно втория преводач (който не зная първия език, но знае втория, както и испански) превежда превода на испански. Счупен телефон. :lol:

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 05 апр 2018 12:43

metodito написа:
защо написа:
metodito написа:
И ще е отново една голяма грешка. А може би няма грешка? Иначе в една от многото спекулации се спрягаше името и на Матияш Кек. Не знам дали беше поредната спекулация, ама... За мен именно нещо като словенец/хърватин ще е попадение - хора хванали и от двата свята - на дивата балканска селяния и на западните привички.

Ей, със собствения си задник усетихте, че не е много важно откъде идва човекът, а кой е и пак си искате опитите да продължат, както казва радио Ереван.

Е, аз предпочитам българин, и по-конкретно Гочето, но Срас заяви, че не иска "Левски" да върви напред.

Би ли разяснил удебеления текст, моля? Кога по-точно Русев е заявявал, че не иска Левски да върви напред? :roll:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 13:31

TristaNNN написа:
metodito написа:
защо написа:
metodito написа:
И ще е отново една голяма грешка. А може би няма грешка? Иначе в една от многото спекулации се спрягаше името и на Матияш Кек. Не знам дали беше поредната спекулация, ама... За мен именно нещо като словенец/хърватин ще е попадение - хора хванали и от двата свята - на дивата балканска селяния и на западните привички.

Ей, със собствения си задник усетихте, че не е много важно откъде идва човекът, а кой е и пак си искате опитите да продължат, както казва радио Ереван.

Е, аз предпочитам българин, и по-конкретно Гочето, но Срас заяви, че не иска "Левски" да върви напред.

Би ли разяснил удебеления текст, моля? Кога по-точно Русев е заявявал, че не иска Левски да върви напред? :roll:

Ами, първо с явната му... неподкрепа за Петрович. Използвам "неподкрепа", за да не бъда упрекнат в конспирации. Която на свой ред контрастира силно със сегашната му позиция към настоящия треньор. Значи, "Левски" е на първо място, бие Лудогорец няма загуба, Срас мълчи за треньора. Сега "Левски" играе лошо, слабо, пада, дори вкъщи, Срас обявява пълна подкрепа за треньора, даже и за другия сезон. След това на един-два пъти го питаха за Мъри, той разправя как не искал да се връща към стари неща, да гради нещо от основите, някакви такива глупотевини. И разбира се да споменем назначенията и уволненията на пелета, асеновци, митовци и подобни. А според теб, Срас с поведението си досега начело на "Левски" какво показва? Апропо, какво стана с обещаното от него в началото?

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 05 апр 2018 14:10

Спас дословно каза, че целта е влизане в групите на ЛЕ и фокуса е върху първия отбор, а не върху ДЮШ, защото това е по-прекия път до там, с научени и изградени футболисти, а не такива на 18 години, които тепърва ще се учат на тактика, ще трупат игрови опит и ще израстват физически. За справка интервюто при другия Русев. Спас никога не е заявявал, че не иска Левски да върви напред. И ти пускаш някакви кьорфишеци периодично и честно казано с нищо не се различаваш от драскачите, дето пускат "fake news". Спас се изложи за козирката, за титлата миналата година и с разкарването на Петрович. За там си е виновен, като моето мнение е, че нямаше доверие на никой - нито на Пелето, нито на Боримиров, нито на Диана Иванова, нито на Петрович. Конкретно за последния най-вече за това, че може да изгради някакви спортно-технически структури и че може да се задържи две години на поста. Сърбина е много добър в това да работи с каквото има и да извади максимума от състава, но не знаем дали в дългосрочен план ще е така, защото практически не се е задържал толкова време. Средния му престой е 0,88 години, което е по-малко и от Роси.
След това Спас направи всичко възможно да изпълни желанията на италианеца. Селекция, каквото не сме правили от много години насам, лагер лично избран от треньора. Тия, че Костов, Белаид и тн. не били избор на Роси хич не ги разтягайте, защото няма вариант италианеца да не е казал своето "да" за тях. А това, че някой му редял състава е абсолютна глупост и няма нужда да се коментира, освен ако италианеца не го е закъсал за тия 50 хил евра (както се пише) и не е решил да си скъси живота с няколко години, попадайки в тая джунгла и насаждайки се сам на пачи яйца, доброволно. Освен това, ако е някаква фасада и ще има хора, дето ще му редят състава и ще му носят играчи, без неговото одобрение, то шанса да взема баснословна сума е доста минимален.
За стадиона Спас каза, че ще говори, когато има нещо реално. Същото каза и Краси. И то по повод някакви писания в нета, не са давали обещания, че ще се случи март, април и тн. точно, защото веднъж вече се изложи, като кифладжия. Аз писах един друг дълг пост, ама мина между очите и ушите на повечето. Направиха всичко възможно от ръководството да привлекат хора на стадиона, единствено не са изгонили "ултрасите". Дъждобрани раздаваха, шалчета, кампании правеха за родители с деца, разкараха от клуба разни безочливи, дето първо ще потърсят грешката при другите и спряха да се оправдават с рефери, времето, формата на топката и тн. Впрочем Роси се оплака от терена с тирето, но му е простено, защото то беше блато, наистина. Клубния канал е еталон за Балканите, ако не и източна Европа. Дори с отказването си да разкарат Роси показват постоянство, а не първосигналност и действия под натиск и емоции. Защо Спас ще ми води някакъв англичанин, работил в Сити и изпълнителен директор в Съндърланд? Да източва Левски? Как по-точно? Ще пише, че е дал 300 хил евро на англичанина, а той реално ще е взел 100, а другиет 200 у джоба на Спас? Нямаше ли да е по-лесно да си ги прибере с някакъв импровизиран вътрешен одит?
А признак на късогледство е да критикуваш ръководството, за това, че треньора не може да накара играчите си да играят като хората, а тях персонално да не правят грешки и пропуски на ниво U19. И въобще Спас прави всичко възможно да няма напрежение върху отбора, да даде всичко възмножно за безпроблемната работа на треньора и да скъса със всичко балканско, което е негативно. Ама ще се радваме, ако президента слезе с пищак на терена. Призоваваме за "разходки" до Витоша, разсъбличане и въобще е признак за мъжество, ако ги изкара на терена да тренират изтрели, както падишаха от Борисовата, за да си знаят мястото футболистите, нали.

sinfen14
Контакти:

Мнениеот sinfen14 » 05 апр 2018 14:47

Serafim написа:Според мен това е грешка, която Спас трябва да вземе напредвид за следващия треньор, че минимум е английски, а ако стане ясно по-отрано кой е, да учи български. Етествено това би имало ефект само ако има повече хора, които го говорят. В момента от чужденците само Прохазка говори свободно. Подозирам, че Буш, Яблонски, а вероятно и Белаид знаят малко, предвид, че са прекарали немалко време у нас. Ама да очакваме, че разни португалци и бразилци ще го научат за половин година...
Предполагам, че се превежда от италиански на български и английски, а от английски на испански, португалски и френски. Съответно тия, които не знаят английски получават превод на майчин език от английски. Правете си сметка. Става малко като испанските конкистадори, дето са комуникирали по една особена схема, с двама преводачи. Първия говори два от местните езици. От комуникацията с местните първия преводач превежда на другия език, съответно втория преводач (който не зная първия език, но знае втория, както и испански) превежда превода на испански. Счупен телефон. :lol:

Буш говори английски.Всичките му интервюта тук са на този език.Все пак игра и в Англия.Белаид също беше година и половина в Англия,така,че не е проблем.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 05 апр 2018 15:02

За тези, дето мрънкат, че Роси не говорел английски и затова, МОЛЯ ВИ СЕ, Левски не играел добре:
Има в Youtube една пресконференция на Трапатони, от времето, когато беше треньор на Байерн и се опитваше да говори на немски. Да падне човек от смях. Това не му попречи да стане шампион с Байерн и да спечели Купата.
Да спечели титлата с Ред Бул Залцбург.
Интересно дали в Бенфика е говорел на португалски или като треньор на Ирландия - на ирландски/английски.
Още повече, че той, цитирам:
...идва от страна, в която незнаенето на чужд език им е национален спорт.

Такива глупости почнахте да пишете вече, че и нямате спиране...
Питам:
На какъв език щеше да разговаря с Обертан, Гомес, Паулиньо, Фигейредо, Нашименто, Белмонт, Кабрал, Ривалдиньо, Рошу, Яблонски, Холмар и другите Л.Петрович? При положение, че за толкова сезони в България не научи български?
При положение, че в момента в Левски има един куп португалскоговорящи футболисти, може би трябва да вземем португалец? Или бразилец?
А Херо как ли се разбира с бразилците в Л-ц?

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 05 апр 2018 16:06

blue avalanche написа:Има в Youtube една пресконференция на Трапатони, от времето, когато беше треньор на Байерн и се опитваше да говори на немски. Да падне човек от смях. Това не му попречи да стане шампион с Байерн и да спечели Купата.

Трапатони титлата и купата на Германия ги спечели в различни сезони, не е имало дубъл. А въпросната пресконференция беше по повод на това, че го бяха нарочили за гонене, по същата причина, не му харесваха стила, бил прекалено дефанзивен. Навсякъде им е проблем това на италианците в чужбина, затворената и скована игра дразни местните.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 05 апр 2018 16:15

защо написа:
blue avalanche написа:Има в Youtube една пресконференция на Трапатони, от времето, когато беше треньор на Байерн и се опитваше да говори на немски. Да падне човек от смях. Това не му попречи да стане шампион с Байерн и да спечели Купата.

Трапатони титлата и купата на Германия ги спечели в различни сезони, не е имало дубъл. А въпросната пресконференция беше по повод на това, че го бяха нарочили за гонене, по същата причина, не му харесваха стила, бил прекалено дефанзивен. Навсякъде им е проблем това на италианците в чужбина, затворената и скована игра дразни местните.

Ставаше въпрос за езиковата бариера.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 05 апр 2018 16:17

Serafim написа:Спас дословно каза, че целта е влизане в групите на ЛЕ и фокуса е върху първия отбор, а не върху ДЮШ, защото това е по-прекия път до там, с научени и изградени футболисти, а не такива на 18 години, които тепърва ще се учат на тактика, ще трупат игрови опит и ще израстват физически. За справка интервюто при другия Русев. Спас никога не е заявявал, че не иска Левски да върви напред. И ти пускаш някакви кьорфишеци периодично и честно казано с нищо не се различаваш от драскачите, дето пускат "fake news". Спас се изложи за козирката, за титлата миналата година и с разкарването на Петрович. За там си е виновен, като моето мнение е, че нямаше доверие на никой - нито на Пелето, нито на Боримиров, нито на Диана Иванова, нито на Петрович.
...........................................

Той, човечецът, в началото хич и не мислеше, че е тук сериозно и задълго. Когато разбра, че нема лабаво, вече беше изприказвал и направил сума ти глупости, сега нормално ще има хора, които ще ги помнят още много време. Сега се опитва да гледа сериозно на нещата, ама има много леб и козунак да изяде от момента, в който е спрял да бяга от училище, до момента, в който ще завърши висше образование.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Левски”