Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 09 юни 2024 12:26

Странджата написа:Момчета, докога ще претопляме вчерашния обяд (перифраза от заглавие на филм). Между другото филмът показва как се ражда един нов национализъм като отговор на воюващите един с друг други национализми. Ако продължим с аналогиите, да очакваме ли нови левскари, които мразят старите повече от враговете си?

Както се случи с "новите" българи след 2000 (забележи, че не пиша "родените след") и преди това ли? Да.
P.S. Какво значи да спрем да претопляме вчерашния обяд. Носталгия по нещо хубаво неслучило се? Ми да спрем да мислим за България, като някога достойна държава? А защо не спрем да говорим за старозагорското клане? Или каквото си поискаш. Какво по дяволите е това??? Двама привлчени от Стоилов футболисти - Цонко и Кордоба - продадохме за 10 000 000 лева. Алоу!
Последна промяна от metodito на 09 юни 2024 14:03, променено общо 1 път.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 09 юни 2024 12:40

honda написа:...
За Костов може да провериш какво съм написал в първия си пост за него и дали не излезнах прав практически на 100%.
При кой друг треньор Левски е получил толкова пари от трансфери ( в никакъв случай не омаловажавам и приноса на Мъри - практически всичките въпросни играчи бяха доведени от него) ?

Даа, точно така. Страшна опорка е това. Човекът с чужда пита, помен се опита да направи.
Ама същият този юнак какви играчи доведе и за колко се продадоха? А какви ли щяха да дойдат след това, ако беше останал да твори и в новия сезон (за първи път щеше да му е в кариерата). Докара ни безработен аматьор-безполезник. Докара ни бивш баскетболист. Докара ни пумпал-джудже, който освен всичко е на години и няма шанс да вкара пари от трансфер.
Сигурно следваха да се привлекат пенсиониран отдавна футболист(по примера на Черно море преди доста години), инструктор по йога, бивш плувец, волейболист, а защо не и състезател по сноуборд. За вратар сигурно щеше да се избира между бивш състезател по тенис на маса, бадминтонист или сърфист?

Костов със, според някои, модерният(?), тактически грамотен(??), атакуващ(?!?!?) и забележи... разнообразен(ха-ха-ха) стил на игра какво направи с Левски? Посмешище!
Сигурно такива, като теб сте останали силно изненадани, че Костов не остана да твори и през новия сезон?

Пък и като написах опорката за атакуващ футбол при Костов, как се връзват 50 отбелязани гола в 35 мача за шампионат с атакуващ футбол?
Над 10 пъти през отделните сезони (13 или 14 са) Левски е бележел по 70 и повече гола, при това доста от тях са били с по 30 мача на сезон. На мен това повече ми прилича на атакуващ футбол! Не си ли съгласен?

Какво ли пък трябва да напишем за този сезон:

https://levskisofia.info/season-2006-20 ... rezultati/

30 мача и 96 гола(3 гола са служебни в един мач, иначе реално можеше и над 100 гола да са)

Средно над 3 отбелязани гола на мач

Или пък за този сезон:

https://levskisofia.info/season-1932-19 ... rezultati/

17 мача и 76 гола

Близо 4,5 отбелязани гола на мач

Тези някак по-атакуващи ми идват. А на теб и останалите следващи правата вяра?

Какво би написал и за сравнението на Костов с Велев и Вутов, като треньори в Левски?

Костов с Левски има 26 победи(официално ги водят 25, но реално са 26), 7 равенства и 10 загуби (43 мача за шампионат от общо 2 престоя в клуба). Как беше?
" Благодарим ти тренер 1"

Велев е със скромните 21 победи, 6 равенства и 3 загуби (30 мача за шампионат). Него го (о)Жулия след 9:0 общо с едно благодарствено ... уволнение. Ама Велев стана шампион с Левски.
"Благодарим ти тренер 1"

Вутов (недостижимо висока за Костов топка) има 31 победи, 11 равества и 3 загуби в общо 45 мача за шампионат. И той, подобно на Велев, печели с Левски шампионска титла, гарнирана и с купа предната година.
"Благодарим ти тренер 1"

Преподобният, височайшият, модерният, атакуващият, разнообразният Костов , хм... с кой е печелил титла?
"Благодарим ти тренер 1"

Каква ли е средната резултатност при Велев?
Ами тази при Вутов?

Нещо придворните статистици на Баба Илиана и Лъжеца мълчат и не смеят да бомбардират нета.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Левски: Методито

Мнениеот Странджата » 09 юни 2024 15:19

Гледай филма - в по-нова версия май е Дълбоката вода. Тогава ще разбереш за какво става дума ...
Да отговаряш на текст, в който има препратка (да го наречем част от мета текст), без да имаш нужните фонови знания, е риск да се подведеш по волни асоциации...

tamkuan
Контакти:

Мнениеот tamkuan » 09 юни 2024 16:12

Добре де нека сложа спора на друго ниво. Гледам аз Пепи Димитров от 2 ч. предаване 1ч. и 30 мин. ,,плюене'' ама плюене да видиш, ако си по-прост може да ти се прииска да линчуваш някой. Не казвам, че не е прав за казаното или е прав ама е плюене на ента степен. Пускам си трибуната и 4ч. ,, можеше ръководството това да направи'' , можеше така да се постъпи, защо не беше помислено за това и.тн. ами едни и същи неща се казват , но с градивна критика. Еми мене ми се слушат нормални , тихи, и градивни хора не вресльовци. Да ви напомнят за други неща от общото ни ежедневие.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 09 юни 2024 16:27

rane написа:
honda написа:...
За Костов може да провериш какво съм написал в първия си пост за него и дали не излезнах прав практически на 100%.
При кой друг треньор Левски е получил толкова пари от трансфери ( в никакъв случай не омаловажавам и приноса на Мъри - практически всичките въпросни играчи бяха доведени от него) ?

Даа, точно така. Страшна опорка е това. Човекът с чужда пита, помен се опита да направи.
Ама същият този юнак какви играчи доведе и за колко се продадоха? А какви ли щяха да дойдат след това, ако беше останал да твори и в новия сезон (за първи път щеше да му е в кариерата). Докара ни безработен аматьор-безполезник. Докара ни бивш баскетболист. Докара ни пумпал-джудже, който освен всичко е на години и няма шанс да вкара пари от трансфер.
Сигурно следваха да се привлекат пенсиониран отдавна футболист(по примера на Черно море преди доста години), инструктор по йога, бивш плувец, волейболист, а защо не и състезател по сноуборд. За вратар сигурно щеше да се избира между бивш състезател по тенис на маса, бадминтонист или сърфист?

Костов със, според някои, модерният(?), тактически грамотен(??), атакуващ(?!?!?) и забележи... разнообразен(ха-ха-ха) стил на игра какво направи с Левски? Посмешище!
Сигурно такива, като теб сте останали силно изненадани, че Костов не остана да твори и през новия сезон?

Пък и като написах опорката за атакуващ футбол при Костов, как се връзват 50 отбелязани гола в 35 мача за шампионат с атакуващ футбол?
Над 10 пъти през отделните сезони (13 или 14 са) Левски е бележел по 70 и повече гола, при това доста от тях са били с по 30 мача на сезон. На мен това повече ми прилича на атакуващ футбол! Не си ли съгласен?

Какво ли пък трябва да напишем за този сезон:

https://levskisofia.info/season-2006-20 ... rezultati/

30 мача и 96 гола(3 гола са служебни в един мач, иначе реално можеше и над 100 гола да са)

Средно над 3 отбелязани гола на мач

Или пък за този сезон:

https://levskisofia.info/season-1932-19 ... rezultati/

17 мача и 76 гола

Близо 4,5 отбелязани гола на мач

Тези някак по-атакуващи ми идват. А на теб и останалите следващи правата вяра?

Какво би написал и за сравнението на Костов с Велев и Вутов, като треньори в Левски?

Костов с Левски има 26 победи(официално ги водят 25, но реално са 26), 7 равенства и 10 загуби (43 мача за шампионат от общо 2 престоя в клуба). Как беше?
" Благодарим ти тренер 1"

Велев е със скромните 21 победи, 6 равенства и 3 загуби (30 мача за шампионат). Него го (о)Жулия след 9:0 общо с едно благодарствено ... уволнение. Ама Велев стана шампион с Левски.
"Благодарим ти тренер 1"

Вутов (недостижимо висока за Костов топка) има 31 победи, 11 равества и 3 загуби в общо 45 мача за шампионат. И той, подобно на Велев, печели с Левски шампионска титла, гарнирана и с купа предната година.
"Благодарим ти тренер 1"

Преподобният, височайшият, модерният, атакуващият, разнообразният Костов , хм... с кой е печелил титла?
"Благодарим ти тренер 1"

Каква ли е средната резултатност при Велев?
Ами тази при Вутов?

Нещо придворните статистици на Баба Илиана и Лъжеца мълчат и не смеят да бомбардират нета.

Всеки има право на мнение .
Моята работа е да правя анализ на данни и на база на този анализ да правя заключения.
Всяко едно от двете големи открития на Н.Костов - Хейнрих Мхитарян и Жуниор Мораеш от трансферите си е вкарало в касите на клубовете си с пъти повече пари отколкото всички трансферирани футболисти на отборите на които Мъри е бил треньор взети заедно.
Практически през цялата си кариера Мъри е работил в клубове в които бюджета се осигурява "отвън" или т.н. модел "Бащица" - и в Литекс, и в Анортозис, и в Ботев , и в Астана , и сега в Гьозтепе. Дори и при първия му престой при нас - от спонсор . примерно за 2006г получихме 6млн лева от Мтел , тогава половината отбори в Агрупа бяха с бюджет около и по-малко от 1 млн долара.
Не искам да бъда разбран неправилно, за мен Мъри е най-добрия треньор ,който сме имали през новия век . Но нека не бъркаме нещата - в нито един момент клуба на който треньор е бил Мъри не се е самоиздържал ( беше на път да стане през първия му престой , но просто играчите ,които участваха в "Синята приказка" вече бяха в залеза на кариерата си) . В момента реалностите са такива ,че ние не може да си позволим да не се самоиздържаме. Обратното значи фалит.
Относно направените трансфери - според мен бяха направени в точния момент и за всеки един от играчите обрзно казано ударихме тавана . Тук приноса е и на Мъри ( той ги хареса), и на Палмите( без тях въпросните играчи просто нямаше да дойдат в Левски) , и на Костов ( той ги доразви - примерно в момента на напускането на Стоилов , Роналдо струваше (700-800 хил евро) една година по-късно беше продаден за 2 млн евро, Уелтон( 1,3-1,4млн , продаден след една година за 3млн евро) , Кордоба( 2млн - 3,2 млн евро) , така и на Сираков ( за правилно избрания момент на продажбата) . Мисля че всеки ще се съгласи ,че и тримата играчи и Уелтон , и Кордоба( без последния полусезон ,когато беше очевидно че не му се играе за Левски), и Роналдо ( в особено голяма степен) изиграха най-силните си мачове за Левски точно при Н.Костов. Примерно Роналдо при Мъри след всеки мач биваше разпъван на кръст в настоящия форум. Едва ли някой може да каже как щеше да се развие Левски ,ако мъри не беше напуснал . Според мен щеше да е по-добре отколкото в момента ,но със сигурност щеше да трябва да се продават играчи,а това неминуемо отслабва отбора.
Мисля ,че е неуместно да сравняваме Н.Костов с Кокала и Ив.Вутов. Реалностите са съвсем различни . Примерно при Ив.Вутов ние имахме в състава си 7 играча ,които една година след напускането му заслужиха медал от СП плюс играчи като Пл.Гетов, Ил.Илиев, Ал.Марков(Магарето или Екшъна), Г.Гинчев, В.Дъртилов. Ако в момент съберем подобен състав дори и аз да съм треньор ти гарантирам че ще станем шампиони. Но няма как да стане. В момента като заплати ,които се плащат ние не сме дори в петицата - дори отбори като Ботев(Пд) и Арда ни надцакват.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 09 юни 2024 16:52

Направо ме върнете до сезоните преди Христа. :lol: :lol: :lol:

rane винаги може да оправи дните на четящите писаниците му.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 09 юни 2024 16:57

metodito написа:
1914.1902 написа:
metodito написа:
1914.1902 написа:
metodito написа:
1914.1902 написа:Направо не е истина какви хора пишат в този раздел, който не е на мнението на определени потребители е обявен за платен, ибрикчия, БГЛ и т.н. Трагедия.

Това ни го наложиха отвън. И за съжаление, като общество се провлихме в борбата с този феномен. Постоянното противопоставяне. Не е теория на конспирацията. Конспирация си е истинска, завера по български. Омразата е като афродизиак. Няма вече нормални хора. Всички виждат света в черно или бяло.

Вчера пак имало спорове и обиди на тема 'трябва ли да играем контрола с израелски отбор'. Сигурно от всяка новина има някакво разединение между феновете под публикациите в социалните мрежи.

Стига бе, човек. Това истина ли е? В смисъл, риторичен ми е въпроса. Нищо не ме учудва вече.

https://www.facebook.com/photo?fbid=899 ... 1910293236

А не мислиш ли, че има резон спора им? Има ли убиец и по-малко убиец? Говоря за Пу Тин и Нетаня'у

Лично аз нямам против да играем срещу който и да е отбор - руски, израелски, украински, палестински и т.н., стига да се получи полезна контрола. Такива като лагера в Дубай иначе бяха излагация, след като махнаха мачовете с руски отбори.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Методито

Мнениеот metodito » 09 юни 2024 17:00

Странджата написа:Гледай филма - в по-нова версия май е Дълбоката вода. Тогава ще разбереш за какво става дума ...
Да отговаряш на текст, в който има препратка (да го наречем част от мета текст), без да имаш нужните фонови знания, е риск да се подведеш по волни асоциации...

Кой е този филм? Издразних се на това за "претоплянето". Няма как да не го претопляме, човек, някои хора. Дай Боже, Генчев да сее окаже супер попадение. Да ни закара на финал на купа и да спечелим сребърните медали (това е програма максимум). Вервай ми, никой няма да споменава Мъри, ако ще и да спечели титлата в Турция. Сираков/Палмите направиха мега-курвачка. Сега, дали Мъри не е имал задна мисъл... Не знам. Аз съм просто фен. Той и екипа му не знам как го правят. Но са машини. Които наистина можеха да изнесат този клуб на друго ниво - финансово. И да претоплям какво? При положение, че всеки сезон висим с лицензи, дългове и съществуване въобще. Не е сериозно.
Последна промяна от metodito на 09 юни 2024 17:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 юни 2024 17:02

1914.1902 написа:
metodito написа:
1914.1902 написа:
metodito написа:
1914.1902 написа:
metodito написа:Това ни го наложиха отвън. И за съжаление, като общество се провлихме в борбата с този феномен. Постоянното противопоставяне. Не е теория на конспирацията. Конспирация си е истинска, завера по български. Омразата е като афродизиак. Няма вече нормални хора. Всички виждат света в черно или бяло.

Вчера пак имало спорове и обиди на тема 'трябва ли да играем контрола с израелски отбор'. Сигурно от всяка новина има някакво разединение между феновете под публикациите в социалните мрежи.

Стига бе, човек. Това истина ли е? В смисъл, риторичен ми е въпроса. Нищо не ме учудва вече.

https://www.facebook.com/photo?fbid=899 ... 1910293236

А не мислиш ли, че има резон спора им? Има ли убиец и по-малко убиец? Говоря за Пу Тин и Нетаня'у

Лично аз нямам против да играем срещу който и да е отбор - руски, израелски, украински, палестински и т.н., стига да се получи полезна контрола. Такива като лагера в Дубай иначе бяха излагация, след като махнаха мачовете с руски отбори.

А според мен отмениха правилно контролите с руснаците и трябва да отменят с евреите. Абсолютно безпринципно поведение. Както на държавата ни, де.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 09 юни 2024 18:07

honda написа:Всеки има право на мнение .
Моята работа е да правя анализ на данни и на база на този анализ да правя заключения.
Всяко едно от двете големи открития на Н.Костов - Хейнрих Мхитарян и Жуниор Мораеш от трансферите си е вкарало в касите на клубовете си с пъти повече пари отколкото всички трансферирани футболисти на отборите на които Мъри е бил треньор взети заедно.
Практически през цялата си кариера Мъри е работил в клубове в които бюджета се осигурява "отвън" или т.н. модел "Бащица" - и в Литекс, и в Анортозис, и в Ботев , и в Астана , и сега в Гьозтепе. Дори и при първия му престой при нас - от спонсор . примерно за 2006г получихме 6млн лева от Мтел , тогава половината отбори в Агрупа бяха с бюджет около и по-малко от 1 млн долара.
Не искам да бъда разбран неправилно, за мен Мъри е най-добрия треньор ,който сме имали през новия век . Но нека не бъркаме нещата - в нито един момент клуба на който треньор е бил Мъри не се е самоиздържал ( беше на път да стане през първия му престой , но просто играчите ,които участваха в "Синята приказка" вече бяха в залеза на кариерата си) . В момента реалностите са такива ,че ние не може да си позволим да не се самоиздържаме. Обратното значи фалит.
Относно направените трансфери - според мен бяха направени в точния момент и за всеки един от играчите обрзно казано ударихме тавана . Тук приноса е и на Мъри ( той ги хареса), и на Палмите( без тях въпросните играчи просто нямаше да дойдат в Левски) , и на Костов ( той ги доразви - примерно в момента на напускането на Стоилов , Роналдо струваше (700-800 хил евро) една година по-късно беше продаден за 2 млн евро, Уелтон( 1,3-1,4млн , продаден след една година за 3млн евро) , Кордоба( 2млн - 3,2 млн евро) , така и на Сираков ( за правилно избрания момент на продажбата) . Мисля че всеки ще се съгласи ,че и тримата играчи и Уелтон , и Кордоба( без последния полусезон ,когато беше очевидно че не му се играе за Левски), и Роналдо ( в особено голяма степен) изиграха най-силните си мачове за Левски точно при Н.Костов. Примерно Роналдо при Мъри след всеки мач биваше разпъван на кръст в настоящия форум. Едва ли някой може да каже как щеше да се развие Левски ,ако мъри не беше напуснал . Според мен щеше да е по-добре отколкото в момента ,но със сигурност щеше да трябва да се продават играчи,а това неминуемо отслабва отбора.
Мисля ,че е неуместно да сравняваме Н.Костов с Кокала и Ив.Вутов. Реалностите са съвсем различни . Примерно при Ив.Вутов ние имахме в състава си 7 играча ,които една година след напускането му заслужиха медал от СП плюс играчи като Пл.Гетов, Ил.Илиев, Ал.Марков(Магарето или Екшъна), Г.Гинчев, В.Дъртилов. Ако в момент съберем подобен състав дори и аз да съм треньор ти гарантирам че ще станем шампиони. Но няма как да стане. В момента като заплати ,които се плащат ние не сме дори в петицата - дори отбори като Ботев(Пд) и Арда ни надцакват.
Брей, виж колко удобно. Мхитарян и Мораеш били изцяло заслуга на Костов , ама видиш ли привлечените от Стоилов били принос на кака Здравка, Чичо Пешо, хигиенистката... Е, има и негов принос. От кумова срама, както се казва.
Удобно и услужливо.

Някак небрежно пропускаме факти, като например, че отборите тренирани от Стоилов са играли в груповите фази на ЕКТ (ШЛ, УЕФА, ЛЕ). Там приходи от награден фонд няма, нали!?
Физкултурникът колко такива приходи има?

Вече приписа и технико-тактическите действия в развитието на играчите привлечени от Стоилов на Костов. Защо ли не видя развитие в привлечените от Костов?
Как игра Левски след лелеяната, мечтаната, извънземната подпотовка на физкултурника? Баба Илиана крещеше из фейса, че Костов не бил водил лятна подготовка. След зимата си спря нета сякаш? То подготовка, то чудо.
Колко играчи се контузваха под негово ръковоство? Развиха се в лазарета, така да се каже...

Сигурно си забравил за колко от футболистите на Стоилов, Левски е плащал транферна сума, какви суми са плащани и колко приходи са носели после?
Удобно сигурно забравяш и кои играчи бяха привлеченини от Костов, както и какви приходи има/ше от тях.

И защо да е неуместно да се сравняват Костов, Велев и Вутов?
И тримата наследиха практически готови отбори, ама неудобния факт е, че само Костов се провали с гръм и трясък.
И това става неуместно за правоверните костовисти...
Неуместно ли е да се спомене, че освен за Левски, реалностите бяха различни и за съперниците на Левски?

Ааа. Как можах да пропусна. Мъри бил треньор:
в клубове в които бюджета се осигурява "отвън" или т.н. модел "Бащица"

Хм, а Костов къде е бил треньор? Да не би собственоръчно да е копАл въглища в някоя мина, за да изкарва пари за отборите тренирани от него? Или пък се е занимавал с търговия на някоя фондова борса? Биткойнчета нещо?

Брей, брей.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Върни се в “Левски”