damyanov1963 написа:Тука и БФС трябва да се намеси. Гонзо защо споменава само сектор Г?
Нямам представа какво се вижда от мястото на Гонзо, но аз от моето виждах ракети единствено от Г към А. Още в самото начало на мача имаше 5-6. Общо взето когато и да погледнех натам, все хвърчеше нещо. Имаше и няколко, които летяха странно. Да речем, че те са били отговор на тези от припоците, защото различни хора казват, че е имало и в обратна посока, та уж затова бил станал боят. Със сигурност многократно повече бяха тези от оранжевите. Не знам защо зализаният в студиото на Диема каза за ракети от А към Г, явно така му е предал припокът-коментатор, който бълнуваше за някакъв "аленочервен супертим". Само не му е казал, че всички линейки спираха пред А сектор, една не видях пред Г.
Медиите май се изчерпаха и с по една статийка за заловените факли, ракети, самоделни взривни вещества с дистанционни към някои от тях. Един от двата отбора домакинства на този стадион от известно време. Възможно ли е негови привърженци да разполагат с повече възможности за вкарване на всичко това? Или камерите не работят, закриваме случая. Да видим статия от март 2020:
Камерите са с висока разделителна способност и могат да осигурят необходимата видимост без значения от метеорологичните условия и разстоянието.
Със стартирането на дооборудваната система за видеонаблюдение от Национална Спортна База ЕАД ще осигурят на органите на реда необходимата добра видимост във всички зони на стадиона.
Това ще гарантира безопасността на зрителите и участниците в мероприятията на „Васил Левски“.
https://dsport.bg/stadion-vasil-levski-s-nova-sistema-za-videonabludenie.html
Вероятно на следващия мач ракетите ще са основно от уж левскари. И така докога? Защото се вижда, че инцидентите не спират тия дебили. Мерки просто няма. Наказания - също. И ако проблемът с наркосите е на доста повече нива и разрешаването му е по-сложно, то си мисля, че поне за мачовете с тирето "Левски" трябва да инициира среща с тях + МВР/СДВР и да настоява те да се играят на клубните стадиони без гостуваща публика. Ако и това не сработи - без никаква публика. Грам няма да ми липсва да не ходя на този мач. Бил съм само на няколко от близо 8-годишното съществуване на този сбирток (вкл. финала за тенекето) - след събитията от 2020 и опасността от фалит, най-вече за морална подкрепа на "Левски" и защото така или иначе съм с карта. Преди 2020 мачлетата с тия бяха с доста по-малко публика. Левскарите дръпнаха и повече припоци да прииждат на стадиона от ловешките села и паланки. По принцип не виждам особен смисъл и полза за българския футбол/нац. отбор и от съществуването на оранжевите - нещо като "Лудогорец" от Алиекспрес, но това е друга тема. :mrgreen: