Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот NOMER14 » 21 мар 2024 11:32

mikata написа:40% от трансфера на Джемили отиват в бившия му клуб. :evil:

Логично. Те са го научили да рита топка добре. Щото напоследък видяхме доста футболисти, които не могат да обработват добре топката - от спиране до удар във вратата. Джемилито се отличава от почти всички.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 21 мар 2024 12:35

Трябва да се продаде лятото,едва ли ще преподпише :oops:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 мар 2024 12:36

tmanolov написа:
realno написа:
tmanolov написа:

То и за другите, дето ги шитнахме, имаше разни проценти, ма ние си ги броим нацяло :) А и Насето днес е пуснал пропагандна статия как щял да печели мача с главницата към НАП :lol:

А според твоята НЕпропаганда, кога ще фалираме? Тази или другата година? :)

Ако не се появи спонсор (не измисленяци като палмите), с оглед на очакваните доволно кофти резултати (огромен късмет за нас е, че числото и кюстендилци сгънаха цирка), плюс също очакваните ментета на килограм, които ще докара "собственикът", то до края на 2025 едва ли ще ни има. Ето ти прогноза, която искрено се надявам да не се случи, но ако продължим по същия начин (палмите не дават нищо, ние разпродаваме отбора на Мъри и кретаме), то бъдещето е нулево. Дано греша

Стига с този отбор на Мъри - той напусна клуба преди 1 година. Факт е ,че примерно Джемили и Ас.Митков при Мъри имах изиграни броени минути. В момента са едни от най-конвертируемите ни играчи .
Мъри е треньор ,който работи изключително добре с отбора , да играе футбол и да неутрализира много успешно силните страни на другия отбор. Примерно ако се търси треньор с,който да се преследват успехи в ЕКТ - това точно треньор тип Мъри. Но в ЕКТ има едно голямо "НО" - там жребия може да предреши нещата в много голяма степен . Факт ,който никой не може да отрече, че за период от 20 години ( толкова време Мъри е треньор на мъжки състави) ,клубовете на които треньор е бил Мъри нямат направени нито един "уау" изходящ трансфер.
Мислиш ли ,че примерно на Н.Костов и на Н.Сираков( колкото и да ми неприятен, никой не може да каже ,че НС не разбира от футбол) не им е ясно ,че схемата на игра на Левски е прекалено романтична да не кажа неоправдано рискова и че опитите да се прилагат някои от най-модерните тенденции в световния футбол едва ли ще бъдат особено успешни у нас. Но от друга страна- точно това е нещото ,което искат да виждам емисарите на чуждите отбори- научени футболисти( още сме много далеч от това,но се движим в тази посока). Примерно какви успехи постигна в последните 20 години Динамо(З)- общо взето никакви . Но за сметка на това в касата им влезнаха няколкостотин милиона евро ( според някои повече от 1 млрд евро).
От обратната страна е треньора Ст.Младенов- един много добър треньор ,но повтаря неговите учители Г.Василев и Ив.Вуцов. Няма лошо , за България този начин е доказан ,че дава желаните резултати. Но никой не се интересува от играчи ,които играят по този начин.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 мар 2024 12:39

Не съм сигурен какъв е точно процента, но е някъде там . Все пак дойде при нас на цената двустаен панелен апартамент. Така и че и тези дето са ни го дали на дъмпинг ,са ни го дали с идеята да се облажат. Все пак успешния бизнес е когато всички са доволни.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 21 мар 2024 14:29

honda написа:Стига с този отбор на Мъри - той напусна клуба преди 1 година. Факт е ,че примерно Джемили и Ас.Митков при Мъри имах изиграни броени минути. В момента са едни от най-конвертируемите ни играчи .
Мъри е треньор ,който работи изключително добре с отбора , да играе футбол и да неутрализира много успешно силните страни на другия отбор. Примерно ако се търси треньор с,който да се преследват успехи в ЕКТ - това точно треньор тип Мъри. Но в ЕКТ има едно голямо "НО" - там жребия може да предреши нещата в много голяма степен . Факт ,който никой не може да отрече, че за период от 20 години ( толкова време Мъри е треньор на мъжки състави) ,клубовете на които треньор е бил Мъри нямат направени нито един "уау" изходящ трансфер.
Мислиш ли ,че примерно на Н.Костов и на Н.Сираков( колкото и да ми неприятен, никой не може да каже ,че НС не разбира от футбол) не им е ясно ,че схемата на игра на Левски е прекалено романтична да не кажа неоправдано рискова и че опитите да се прилагат някои от най-модерните тенденции в световния футбол едва ли ще бъдат особено успешни у нас. Но от друга страна- точно това е нещото ,което искат да виждам емисарите на чуждите отбори- научени футболисти( още сме много далеч от това,но се движим в тази посока). Примерно какви успехи постигна в последните 20 години Динамо(З)- общо взето никакви . Но за сметка на това в касата им влезнаха няколкостотин милиона евро ( според някои повече от 1 млрд евро).
От обратната страна е треньора Ст.Младенов- един много добър треньор ,но повтаря неговите учители Г.Василев и Ив.Вуцов. Няма лошо , за България този начин е доказан ,че дава желаните резултати. Но никой не се интересува от играчи ,които играят по този начин.

Джемили беше избран и довлечен от Мъри - да търся ли назад колко народ се присмиваше за този трансфер? Също както и на Роналдо? Уелтън също е дело изцяло на Мъри, Кордоба пък е 101% дело на Мъри, както и Цунами и Ван дер Каап (и за него много народ се смееше). Митков бил конвертируем - ще ме убиеш, честно, пак ще го кажа - да разкараме Миланов и Попето за Митков е идиотия, сравнима само с налагането на кашкавалчето на вратата (отново дело на Мъри). Толкова по този въпрос

Колкото до това, че "собственикът" бил разбирал от футбол, то правилното време е миналото и то само в парично наклонение. В момента е един изкукуригал рогоносец с претенциЙ и толкова. Това си е лично мое мнение, разбира се.

И за финал, един конкретен въпрос - колко са внесли Палмите в касата на Левски в последните 6 месеца? Като процент спрямо предишните 6 месеца да речем, не искам точна сума. Струва ми се, че намалението ще е с над 50% - да казвам ли защо?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 21 мар 2024 14:43

Асен Митков тази пролет е конвертируем само в Б група. Не че и есента не правеше непрекъснато грешки, но играеше с Краев и не личаха толкова. Сега не само че всеки мач е тотал щета ами се и контузи. Дано не е в резултат на подготовката на Костов и помощниците, защото това е втората сериозна контузия от началото на годината, а първата е по-сериозна. Следващите няколко мача в сгъстен цикъл ще покажат дали тези контузии са случайни или закономерни, както и дали така наречения модерен стил на Костов (налаган от преди 15 години в Барселона) има някаква почва в нашия отбор. По мое скромно мнение, без да разбирам от футбол даже на една десета от Наско Сираков и някои други хора, които не го харесват, без Меси , Шави и Иниеста, при нас няма да се получи. Както и в Барселона не се получава от известно време.
А що се отнася до продажбите на футболисти, се сещам че Ивков настояваше да се продадат някои от тях и да се покрие главницата към НАП, но и тогава когато го предложи и сега той е лош, а други които правят това са добри . Не го познавам лично, виждал съм го два-три пъти на мачове да сяда при публиката, но ми се струва че плюенето по него и Стоилов е проява на лош вкус и лошо възпитание. Когато са в отбора и има основание, нека се критикуват, аз лично съм го правил много пъти, но когато не са да се търси всеки удобен повод да се плюе е грозно.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 мар 2024 17:18

Не знам защо се казва, че стилът изповядван от Костов е Барселона. Всъщност, играта, която иска Костов е директен футбол и вертикалност. При Барса беше хоризонтален. За мен той изповядва холандския футбол отпреди 10-ина години. Гаджев определи най-точно стила му, наричайки го "труден". А като философия е да оттбележим гол повече. При Мъри беше по-скоро с мисъл да не допуснем. При Костов донякъде е проблем, че сякаш няма различен подход за различните срещи. Хубавоото е, че играта е доста непредвидима и гол за нас може да дойде, както от Рики, така и от някое от крилата или централен халф. Другото, което не ми харесва е, че стила изисква 90 минути тичане. Това в Премиършип става, но у нас даже и Лудогорец не могат да го правят.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 21 мар 2024 17:58

metodito написа:Не знам защо се казва, че стилът изповядван от Костов е Барселона. Всъщност, играта, която иска Костов е директен футбол и вертикалност. При Барса беше хоризонтален. За мен той изповядва холандския футбол отпреди 10-ина години. Гаджев определи най-точно стила му, наричайки го "труден". А като философия е да оттбележим гол повече. При Мъри беше по-скоро с мисъл да не допуснем. При Костов донякъде е проблем, че сякаш няма различен подход за различните срещи. Хубавоото е, че играта е доста непредвидима и гол за нас може да дойде, както от Рики, така и от някое от крилата или централен халф. Другото, което не ми харесва е, че стила изисква 90 минути тичане. Това в Премиършип става, но у нас даже и Лудогорец не могат да го правят.

Ами аз главно при Барселона това съм го видял да се контролира непрекъснато топката чрез хиляди подавания , било напред, назад или настрани. Дори се стига до абсурдни ситуации на футболист който може да завърши сам положението прави по-лесното да подаде, вместо да поеме отговорност и да стреля. Спомням си още първият път, когато Костов дойде, сподели , че е фен на стила на Барселона и че не харесва да играе с централен нападател, което и показа. Не виждам никаква директност в това да тръгнеш да изнасяш топката от вратаря и защитата към крилата и после ако те затворят, айде обратно към защитата и опит през другия фланг. Това съм го гледал поне по 7-8 пъти на мач. А докато топката въобще стигне до крилата има по 5-6 подавания между вратаря и защитата, после отива към бековете, после крилата и обратно. А пък това с философията за повечето голове издиша отвсякъде. Само обърни внимание колко положения се създават на мач. Толкова трудно създаваме положения , че понякога изобщо не виждам как топката ще влезе във вратата. Срещу Етър ни се получи на контри, но срещу другите отбори от пролетните мачове бяха основно удари от далеч. Затова Костов играе с обърнати крила , за да влизат навътре и да шутират, а не да центрират от тъча, защото реално няма на кого. И това че няма на кого си е негов избор, а не моментна ситуация. Напоследък и бековете започнаха да влизат навътре, което вече не знам към коя школа да го причисля, но го отдавам на липса на качествени халфове или така наречените "средни хора". Няма кой да изнесе, да разиграе, да даде последният час. Това куца в играта и личи страшно много при стила практикуван от Костов. Защото когато ги няма хората като Шави и Иниеста всичко се получава много трудно. За Меси да не говорим.
Дори ако вземем за пример и Лудогорец, който в началото практикуваше такъв стил, в момента в който Марселиньо се пенсионира, нещата взеха да не им се получават, не намериха заместник и сега стилът им е съвсем друг в сравнение с първите години в А група.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 мар 2024 18:06

O, vessel, това с лутането го гледам постоянно. Поне в Бундеслигата и Серия А. Значи, не става атаката по крилото, крилото връща назад към халфа, халфа към другия халф, после на защитата, на крилото. Едно гнъсене такова, една мъка. Просто като видя отбор да набикаля-набикаля така и си затварям фиша. Но аз мисля, че играем доста разнообразно. В хода на самите мачове става въпрос.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 21 мар 2024 19:23

И преди бях забелязал,а на тере - Ботев Пд
видях ,че и двата отбора бяха 4-4-2.
Преди години нашите специалисти нали казаха ,че било старомодно?
Каква е истината
САМО ЛЕВСКИ!

Върни се в “Левски”