Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот honda » 26 яну 2024 17:28

terata написа:
vvessel написа:Някой , който гледа Левски от десетина години можеш да му пробутваш лакърдиите си, но само ще ти кажа - по-полека бате.
Айде да приключваме темата, че започнах рязко да губя уважение към теб.

Още на лъжите му как Дарлан и Фадига били одобрени от Мъри, трябваше да ти светне ква му е целта на тоя.

И каква ми е целта?
Явно нямаш идея как се прави селекцията в Левски по времето на Мъри.
Няколко месеца преди отваряне на съответния трансферен прозорец, Мъри дава списък , с играчи с какъв профил и на какви позиции желае. Приближени агенти се наемат да търсят съответните играчи и изпращат на Мъри визитките и записи на съответните играчи. Като Мъри пресява предложените му играчи и остават по 3-ма -4ма играчи за всяка позиция и се започва наблюдение,ако има такава възможност ,ако няма възможност да бъдат наблюдавани на живо се започват сондажи дали съответния играч е съгласен да преговаря с нас. Обикновено от 3-4 ма един проявява интерес да разговаря с нас. Та Фадига и Дарлан са от този списък на пресетите .

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 26 яну 2024 17:39

honda написа:
terata написа:
vvessel написа:Някой , който гледа Левски от десетина години можеш да му пробутваш лакърдиите си, но само ще ти кажа - по-полека бате.
Айде да приключваме темата, че започнах рязко да губя уважение към теб.

Още на лъжите му как Дарлан и Фадига били одобрени от Мъри, трябваше да ти светне ква му е целта на тоя.

И каква ми е целта?
Явно нямаш идея как се прави селекцията в Левски по времето на Мъри.
Няколко месеца преди отваряне на съответния трансферен прозорец, Мъри дава списък , с играчи с какъв профил и на какви позиции желае. Приближени агенти се наемат да търсят съответните играчи и изпращат на Мъри визитките и записи на съответните играчи. Като Мъри пресява предложените му играчи и остават по 3-ма -4ма играчи за всяка позиция и се започва наблюдение,ако има такава възможност ,ако няма възможност да бъдат наблюдавани на живо се започват сондажи дали съответния играч е съгласен да преговаря с нас. Обикновено от 3-4 ма един проявява интерес да разговаря с нас. Та Фадига и Дарлан са от този списък на пресетите .

Доообре. Тук вече ти повярвах . Мъри одобрил някакви си там зимата на базата на честна дума на някой агент и хоп, само 7-8 месеца по-късно тия хубавци подписват. Ама що не са подписали началото на юни за да се включат в подготовката, не е ясно. Сигурно пак по указания на Стоилов е станало.
То едно време Бойко 12 години като беше на власт, все се оправдаваше с тия преди него. Та доживях и в Левски почти година след като Стоилов си замина, да се оправдават още с него. Иначе Мажоритаря добър, треньорът добър, но гадния Стоилов даже от Турция продължава да ги прецаква.
Жалко че не работят емотиконите, че бая смях щях да изрисувам тука.
п.п. Ти явно имаш достъп до тия списъци, дай да видим кой друг е в списъка. Нали темата е трансфери и спекулации. До сега само спекулации.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 17:44

Момчета ,бих призовал да се въздържаме от наричане на хора ,които са направили много за Левски и са ни носили много радости - Рибар, Мъни , Мажоритар , НАПко, Гъза и т.н.
Познавам и двамата доста преди имената им да станат широко известни и със сигурност по-добре от 90% от пишештите в настоящия форум . Със сигурност и двамата имат много трески за дялане( нека този ,който е безгрешен ,първи да хвърли камък) .
Както бих призовал да се въздържаме от използване на изрази като наркоси , палмоибрикчии и т.н.
Считам ,че всички сме от Левски. На мен не ми е известно някъде където няма обединение да са били постигнати някакви успехи.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 яну 2024 18:12

Не искам по никакъв начин да оспорвам треньорските качества на Мъри - те са безспорни. За мен е най-добрия български треньор в момента.
Също така е факт ,че по една или друга причина няколко много добри наши юноши не записаха нито една минута за първия отбор в периода,който той беше треньор. за мен Б.Васов , Ат.Чипилов( в интерес на истината той напусна школата преди Мъри , за да премине в Динамо(К) , искаше да се върне в Левски ,но Мъри въобще не благоволи да говори с него ) , Вл.Гаджев, Ив.Попов, Ив.Бандаловски, М.Кавдански. Всяко от тези момчета направи прилична кариера далеч от Герена

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 26 яну 2024 18:26

honda написа:Момчета ,бих призовал да се въздържаме от наричане на хора ,които са направили много за Левски и са ни носили много радости - Рибар, Мъни , Мажоритар , НАПко, Гъза и т.н.
Познавам и двамата доста преди имената им да станат широко известни и със сигурност по-добре от 90% от пишештите в настоящия форум . Със сигурност и двамата имат много трески за дялане( нека този ,който е безгрешен ,първи да хвърли камък) .
Както бих призовал да се въздържаме от използване на изрази като наркоси , палмоибрикчии и т.н.
Считам ,че всички сме от Левски. На мен не ми е известно някъде където няма обединение да са били постигнати някакви успехи.

Да беше си останал в клуба, а не да бяга преди мача с онези и да заявява, че предпочита да лови риба пред това да тренира "любимия" си клуба. А като не му харесва обстановката има си ред и начин да напусне, а не по този позорен начин. Като треньор може да е най -добрия, но като човек е ....
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 26 яну 2024 18:47

csimoen2 написа:......

А я направи справка на негови трансфери в Ботев и Ловеч (клубове със сериозни финанси тогава) да видиш какво значи водене на футболисти на кг., комисионни и т.н.

А и да не забравяме % при продажба (не бях чувал за такова нещо преди), което беше началото на раздора между него и Сираков, защо Левски не продава миналата зима.

На кого му пука какво е правил Стоилов в Ботев и в Ловеч за Ботев и Ловеч преди, бе?
А и това, че ти не си чувал за % при продажба е напълно разбираемо, все пак такива сте от ясни, по-ясни "левскари".
Тая практика е поне от времето на Тодор Батков. Питай Господарката за потвърждение, която странно защо е изгубила форма, преди ги плетеше по-успешно.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 яну 2024 19:12

csimoen2 написа:
metodito написа:
vvessel написа:
metodito написа:Между другото, Гонзо има два трансфера, които не мога да не му ги призная - на Прохи и Шьорд. Особено Прохазка имаше нещо гонзовско в себе си. Абсолютно куче и животно. Слагаш го на бека играе, крило - играе, дефанизвен - вкарва, офанзивен - вкарва. Ебати футболиста си беше.

Гонзо намираше уникални нападатели. Не знам дали той лично ги е одобрявал, но по негово време в Левски дойдоха Карвальо, Гара Дембеле и Аниенте. Мисля, че и тримата станаха голмайстори на първенството. Със сигурност има и много издънки в трансферите, но поне от към нападатели имаше много добри попадения.

Може би заради това и Мъри е толкова успешен с дефанзивните футболисти... Никога няма да забравя мачовете с Щурм и как го ритна един ши***аняк от австрийците. Мъри имаше години наред хематом в окото от този сблъсък. А Гонзо наистина като скаут щеше да е перфектен. За съжаление си повярва много, но...
Много искам да виждам "кучета" в "Левски". Като Прохи, Васко, даже един Старокин. Орлинката, горкият си беше откровен неможач, но толкова му се играеше в "Левски"... Такъв като Гонзича, знам, че няма да има скоро в атака. Бясно куче в най-добрия смисъл. Те сега манталитета им е друг.

Да ти кажа честно - Васко Панайтов нямаше класата да дърпа Левски напред, същото важи за Старокин.
Прохазка имаше силен период, но като бек беше под средното ниво.

На Левски му трябва опорен тип Тиам или Ричи, такъв който да прави разликата.

Охене на визитка не е лош, едно време в Берое беше най-силния им футболист, дано покаже поне половината от тогава.

За Орлинката е така, но пък това желание и хъс ми липсва в много от футболистите.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 яну 2024 19:41

honda написа:
metodito написа:Това, което искам да кажа е, че в последните не знам колко години, "Левски" привлича едни страшни некадърници чуждоземци, за които се плащат едни кинти, които явно са в десетки пъти повече от това да се привличат нормални бг футболисти. За мен е явно, че се играе чикирики с агенциите на въпросните футболисти. Същото го правят в тире. И резултатите се виждат на терена. За двата отбора. По едно време го правеха и в Луноходец. "Левски" е на грешен път от много години. И е копие на политиката и развитието на България. Времето и на "Левски" и на Бълагария изтича. За протокола - аз съм за забрана на политическите партии. Както за България, така и за "Левски" съм на мнение, че трябва радикална промяна. "Ма то без чужденци не може" - 20 години. За радост на мърефобите ще призная нещо. Мъри явно е вредно явление било в "Левски", понеже показа друго. И при втория си престой щеше да направи състав от преобладаващо българи, но не би. Ако не беше се появявал Мъри, картинката щеше да е доста грозна и много хора щяха да се запитат, бе аджиба не може ли по друг начин. А Костов е синия Тагаренко. :lol:

Колко пъти трябва да ти обяснявам,че българските футболисти в никакъв случай не са по-евтини от чужденците. Посочил съм ти няколко примера, ако искаш мога да ти посоча още много случаи . Прави ли ти впечатление ,че дори клубове ,които имат много повече пари от нас почти не правят трансфери на българи - защото цените на българските футболисти са абсолютно нереални . Преди време Н.Гигов беше казал "искат ми 300 хил. евро за бек ,който има 15 мача в А група и 3 точни центрирания в цялата си кариера. Знаят какъв футболист може да бъде привлечен с половината от тези пари" . Игричките с агенции ги има несъмнено,но е много по-лесно това да стане с български агенти и играчи .
Сериозно ли си написал това за Мъри - при него през втория му престой бяха привлечени - Х.Кордоба, Ил.Стефанов, Сонко, Цунами, Уелтон, Роналдо , Н.Олдън, Дж.Петрис, Блажевич, Рикардиньо, Джемили, Кр.Димитров, Ас.Чандъров . Беше взет под наем Ф.Кръстев. Аз ли не мога да броя или статистиката показва смазващо предимство на чужденците . Като при Мъри ,Ил.Стефанов започна много силно, но постепенно загуби статуса и се стигна до там Мъри, да го критикува публично.
Ако искаш може да ти извадя и подобна статистика от престоя му в Ботев(Пд)?
Или първия му престой в Левски .
Когато стана треньор на Левски през 2004 в школата бяха :
Набор 1986- Б.Митрев(той е набор 1987, но пазеше на 1986) , Ив.Бандаловски, Б.Васов( българин от Зап. Покрайнини , беше капитан на юношеския национален отбор на Сърбия, по-късно направи прилична кариера в арабските държави), М.Димов( за съжаление контузия през 2008 в мача с Вердер, го пречупи) Ат.Фиданин, В.Домувчийски
Набор 1987- М.Кавдански ,Ив.Тодоров, Ат.Чипилов( който премина в Динамо(К) ), Вл.Гаджев ( който премина в Панайтинайкос) , Н.Димитров(Хичо) , Ив.Попов, Ч. Садула
Набор 1988г -Н.Михайлов ,В.Генев , Хр.Лемперов, Сп. Байрактаров, Н.Петров(който в момента се изявява като анализатор в тв студията, тогава беше капитан на формацията заедно с Н.Михайлов) , Д.Коруджиев( в момента зет на Н.Сираков) , М.Огнянов, Л.Балтанов, Ат.Курдов, Гал. Иванов( който стана легенда на Славия), Д.Тодоров
Всяко едно от тези момчета беше юношески национал за своята възраст . Отделно имахме и нигерийците Ричард и Темиле(тоя си показа и циганския характер) ,които са набор 1984.
Можеш ли да си представиш какъв дрийм тийм можеше да бъде сглобен от тези момчета?
Тогава начело на школата беше Ян Дийркс - бивш шеф на школите на Аякс и Глазгоу Рейнджърс . Главен методист на холандската федерация за юношеския футбол и отговарящ за работата с юношите. На ЕП 2004 в националния отбор на Холандия имаше 8 негово възпитаници. Веднага след като дойде при нас резултата от работата му се усети. Няколко месеца по-късно ние имахме над 20 момчета юношески национали на прага на мъжкия футбол, но .... Мъри го уволни . И развитието на младите ....спря. Примерно през 2005-06 Домувчийски,Хичо, М.Огнянов, Л.Балтанов, Ричард играеха най-добрия си футбол , а тогава бяха 18-20 годишни.
Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос. Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
Не ме разбирай неправилно - Мъри записа името си със златни букви на първата страница в историята на Левски и никой не може да му оспори това. За мен Мъри е най-добрия треньор ,които сме имали в новия век. При втория си престой той просто съживи и вдигна отбора сякаш с магическа пръчка и показа,че може и с абсолютно отписани футболисти да направи отбор или както се казва "от трън да направи трендафил" . Едва ли някой може да го оспори.
Костов е доста по-различен треньор - макар че точно Мъри е посочил Костов като човек, който може да замести успешно . За съжаление, според мен - неуспешно. Когато Н.Костов беше представен като треньор бях написал ,че Костов е считан за може би най-добре подготвения тактически български треньор ( заедно с Мъри разбира се) , но идеите му са много "теоретични" и трудни за усвояване и още по-трудни за осъществяване от играчи с ограничена тактическа грамотност и ограничена скоростна техника . За съжаление нашите играчи нито са с много добра скоростна техника , а още по-малко с висока тактическа грамотност . И това е резултата - ние притежаваме топката ,но атаките ни са много ялови.
Но това вече си е камък в градината на Костов - не е важно какво си искал да направиш, а какво си направил.
Иначе ,ако бъде въведена концепцията да бъдат налагани млади футболисти , за мен Костов е точния човек. Той не се страхува да налага млади футболисти. В предишния си престой взе в първия състав братята Цоневи и Ант.Вутов ,когато бяха 15-16 годишни. Сега всички виждаме ,че наложи в първия състав Ас.Митков. Като на опашката са Пр.Бачев и Ст.Гаоте .

Мъри си има план, който винаги е следвал. Това не ти е Наско, де като ти каже: Добър ден" и ти гледаш има ли слънце.
- Ето един Илиян Стефанов. Той много ли скъп е? За мен Илиан е един приличен футболист. Забележи, че казвам "приличен".
- Цитираш ми Гигов. Сериозен ли си? Може, ако искаш да ми цитираш Бойко за политика.
- Не. С чужди агенции могат по-лесно да се правят чикирики.
-Чипилов, Садула, Генев, Кавдански, Курдов, Лемперов, Михайлов... С изключение на Михайлов, със същия успех може да се направи такава група и сега. Без Михайлов (може би), Галин и с големи компромиси Влади Гаджев - не направиха нищо в кариерите си. Тоест вземаме шест юноша и ще е като тогава. Голямата разлика е Домо. Именно нюхът на Мъри го извади според мен. А колко подобни таланти е имало в последните години? Ами, ако никой не е видял талант в Домо. Или Стоилов просто не се е бил случил?
- Колко ГОДИНИ е бил Деркс? "Мъри го уволни"? Доказателство? Оня Деркс къде казал за трансфера на Манолев в ПСВ, че холандците взели един куц българин ли? Евала на такива специалисти. Разбирач е.

Така ,че нека не преписваме на Мъри неща в които той няма принос
:o
Я пак? Синя приказка, ти ли?
Той не се страхува да налага млади футболисти

Да, виждам от трансферната му политика. 26-годишен, 31-годишен, а французинът... кой го знае завалията на колко е.
А сега на изречението:
Той не е треньор ,който обича да налага млади играчи
как очакваш да ти отговоря? Няма да ти се смея. Не е хубаво.
- Асенчо е с отбора от Мъри. Цоневите започна да ги пуска Стоев.

ПАК ЩЕ ГО НАПИША: Мъри не е трябвало никога да става треньор на "Левски". Явно е. Просто е като бобена чорба. Колко по-добре щеше да е сега, а? Общо взето от Муслин все едно да нямаме един читав треньор. На такива фенове - такъв отбор, на такава тълпа - такива управляващи!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 26 яну 2024 20:18

metodito написа:Синя приказка, ти ли?

В интерес на истината и аз си го помислих по едно време ;)

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 26 яну 2024 21:08

Момчета, вместо да се хващате словесно за гушите, прочетете това, което написах преди около 2 години тук и почти всички се съгласихте:
Левски ще се оправи тогава, когато се оправи България. "Оправи" не в смисъл да стане Швейцария. А да си върне достойнството като нация. А не чака като лека жена да и намигват "началници", на които "с 200" да им сяда в скута, за да е на завет- в единия случай комунисти, а в другия неолиберални фашисти.
Разберете го от бай ви Ивайло Колев -
Л-Е-В-С-К-И не са просто шест букви на национален герой или футболен клуб, а конструкт, в който има закодирани няколко сакрални думи.
Това са СВОБОДА, СПРАВЕДЛИВОСТ, РОДОЛЮБИЕ и ЧЕСТ! Нито една от тези думи не е обезпечена със "златно покритие" днес.
Метафората не е случайна!
Както е казал една, иначе, крайно одиозна личност на име Рокфелер "Само златото е пари. Всички останали хартийки са само кредит."

Върни се в “Левски”