Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

thresh
Контакти:

Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот thresh » 29 яну 2018 09:50

csimoen2 написа:
metodito написа:
LSFC 1914 написа:
а в последните 3 години е вкарал общо 6 гола. Едва ли е точната деветка. Продадохме си най-добрия нападател. Дано Роси не е сгрешил.

Е, той е младо момче (защитавам не само бг младите футболисти. На всеки младеж, незасвисимо отде е трябва да му се дава повече шанс). Ще видим. А за Мапуку хич не съм съгласен, но да не влизаме в полемики... Пожелавам успех на Черната сила. Може и като футболист да не ми се нрави, но е симпатяга и му харесваше да носи синята фланелка(доста други чужденци я носеха едва ли не с досада)! А с това няма как да не ме спечели!

Пич, я ми кажи от последните 5 години, по-добър нападател от Мапуко?

Обясни ми кое точно не му харесваш (чисто спортно-технически), обоснови се... После помисли с какъв футболист го заместващ (Станислав Костов от Пирин), в най-добрия случай едно пълно менте, разочароващо навсякъде, без никакъв опит тук (Ривалдиньо).

Това ни беше най-важното да направим зимата - да го задържим. Ако искаме да се конкурираме с Литекс, за Лудогорец няма смисъл да говоря...

Мапуко щеше да изкара качествена подготовка, да влезе със супер желание в мачовете и да изоре терена...

Но тук има коментиращи, дето си мислят, че Вутов става за футболист, че на Обертан му се играе в БГ, че от Гомез става нещо...

Абсолютно съм съгласен с това мнение. В Левски всичко е тотално сбъркано от много години вече и краят не се вижда. Може да съм луд и като чорбарите да вярвам в някакви конспирации, но Левски се унищожава бавно и целенасочено от поне 10 години. Политиката на клуба е такава, че публиката на Левски да бъде изгонена от стадиона и те това го постигнаха. Не знам кой, защо, как и т.н., но и ние левскарите сме си виновни, че позволихме това да се случи. Търпяхме всякакви измислени собственици, треньори, директори, играчи, бивши легенди, които на гърба на Левски си прибираха и продължават да прибират тлъсти пачки. Как може толкова години в отбор като Левски да се купуват играчи на килограм, огромна част от които не стават и за второто ниво на нашия мил роден футбол? Защо тези, които има хляб в тях биват продавани и гонени след половин сезон, без да им се даде време да се развият? Защото при нас няма нормално скаутско звено? Литекс и Лудогорец с какви мениджъри работят, че там пристигат неизвестни играчи, които след това биват продавани за много повече пари и пасват идеално на отбора? Левски да не може да стане шампион в първенство като българското вече толкова много години е равносилно на унищожение и пълен срам! Отборът ни се води целенасочен към обезличаване, никой ли не го разбира това?

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 29 яну 2018 10:33

Мапуку общо-взето имаше един силен мач - първия му. Със Сутиеска. Всичко друго бе на приливи и отливи. Головете му бяха предимно след включвания като резерва. Има специфични качества и никак не е лош, но е непостоянен от където и да го погледнеш. За цял полусезон така и не влезе във физическа кондиция, която да му позволи да изиграе цял мач. Дори сам си го призна. За това не е виновен нито Митов, нито Роси. А и не вярвам Мапуку да е на 38, а не 28. Може би ли личния му начин на живот силно пречи на професионалния такъв, не знам. Няма друга логика. При всички положения е като Дембеле - бомба със закъснител.

Потребителски аватар
olfix
Контакти:

Мнениеот olfix » 29 яну 2018 15:43

Ако е вярно ,че наистина вземаме Нашименту,то в нашия отбор отново ще замирише на футбол!

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 29 яну 2018 15:46

Днес минава медицински тестове. Дано всичко да е наред :)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 29 яну 2018 15:51

Пак сума недоволни има, баси. Да има нови, после "баси, сменихме половината отбор". Ама да после да са българи, ако може. Вижте, че половината от играчите в националния, дето са в чужбина, едва-едва имат двуцифрен брой мачове през този сезон.
Сега голям рев за Мапуку, дето си е бомба със закъснител. И от тия 6 негови гола 3 паднаха в един мач. Сякаш като Каранга (който също си е бомба със закъснител) е вкарал 15-20 гола и сме го продали за 500 хиляди евра или колкото там ще вземе клуба.

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 29 яну 2018 17:27

Serafim написа:Пак сума недоволни има, баси. Да има нови, после "баси, сменихме половината отбор". Ама да после да са българи, ако може. Вижте, че половината от играчите в националния, дето са в чужбина, едва-едва имат двуцифрен брой мачове през този сезон.
Сега голям рев за Мапуку, дето си е бомба със закъснител. И от тия 6 негови гола 3 паднаха в един мач. Сякаш като Каранга (който също си е бомба със закъснител) е вкарал 15-20 гола и сме го продали за 500 хиляди евра или колкото там ще вземе клуба.

Въпросът е принципен - не може да вземеш футболист лятото, да има вкарани приличен брой голове, да изкара подготовка и след 6 месеца да го продадеш... После да вземеш някой със съмнителни качества (Ривалдиньо) и дано след 6-12 месеца да не се чудиш къде да го продадеш...

Това е липса на стратегия...

maxi1914
Контакти:

Мнениеот maxi1914 » 29 яну 2018 18:33

csimoen2 написа:
Serafim написа:Пак сума недоволни има, баси. Да има нови, после "баси, сменихме половината отбор". Ама да после да са българи, ако може. Вижте, че половината от играчите в националния, дето са в чужбина, едва-едва имат двуцифрен брой мачове през този сезон.

Въпросът е принципен - не може да вземеш футболист лятото, да има вкарани приличен брой голове, да изкара подготовка и след 6 месеца да го продадеш... После да вземеш някой със съмнителни качества (Ривалдиньо) и дано след 6-12 месеца да не се чудиш къде да го продадеш...

Това е липса на стратегия...

Не може при тази конкуренция в Левски да не можеш да се наложиш като титуляр . Продаваме резерва . Разбирам да беше лидер на отбора или да ги пореше всеки мач за да кажем , че ни е незаменим . Роси си каза , че за него Мапуко си е крило . А ние крила си имаме . Та за какво ни е аджеба ?
[quote="ugly bug"]Перуци е на стадиона във Франция.

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 29 яну 2018 18:51

Jordan1914 написа:Мапуку на кого вкара голове,че толкова ревете...Пирин-4,Дунав-2,Славия -1!Нямате угодия!!!!

По тази логика трябва и Буш да си замине. Той на кого вкара ?

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 29 яну 2018 19:40

Последните десетина години Левски, независимо кой е шеф, собственик, директор и прочие, прави една и съща простотия - продава си най-резултатните играчи. Ама задължително. Не ми се рови и да правя статистики, който иска да се занимава, но по спомени това задължително се прави . Изключения не се сещам. Само няколко ще изредя, които бяха споменати и преди мен и ще добавя и други , които са забравени поради бръз трансфер, но те вкарваха и теглеха отбора -Гара Дембеле, Арш, Аниенте, Карвальо, Гари Родригес. Сигурно има и други които не се сещам, но това се е превърнало в много, много грешна тактика, блесне ли футболист, да вземем квито пари можем и да му търсим заместник следващата година-две. Мапуко може да е всякакъв - крило, слаба физическа подготовка, играе с гръб към вратата, непредвидим характер и прочие неща които се изписаха за него, но може сам да реши някой мач с индивидуално избухване, докато целия отбор се лутат като мухи без глави . Още повече ,че точно започна да навлиза във форма,да попива тактика и да се сработва с останалите и айдее- шут в г*за за Китай. Взимат някакъв бразилец и тепърва ще го чакат да се доказва.
Същата работа с Пиргов - момчето може и го показа при друг треньор, тоя не го харесва - ок, ама какво е харесал на Белаид не знам. Като гледам при втория гол за малтийците как му минаха зад гърба и вкараха си личеше че не знае къде се намира.
Дано останалите са стока, че през тоя трансферен прозорец май само течение става.

Върни се в “Левски”