Кашчей написа:
Ами аз имам някакви спомени от онази Чехословакия, но не ми казвай, че треньорите им са мислели много по-различно от нашите. Вярно, за разлика от България, те имат един носител на КНК и един финалист. То по твоята логика и Албания е на запад от нас, а Украйна и Русия са на изток, ама.....
Човек, правиш се, Чехия винаги е била част от онази другата Европа, която ние наричаме "западна". У нас битува грешното разбиране, че понеже разбираш ли са били част от Източния лагер, приличат на нас.Чехия си е "Западна" Европа (кавичките не са случайни). Имат един кратък период, който са под ботуша на дураците, но това е само част от историята им. При нас е диагноза.
НО! Витлачил работи в една "друга България". Много неща не са същите. Най-малкото Дельо ще получи културен шок от хора, като Дани Боримиров, Срас, бате Венци и компания. Не знам Витлачил как се е оправил, но явно наистина друго е било. В тази връзка, Грант, който ориенталското сигурно му е по-познато, може би беше по-добър избор. На нас ни трябва простак, като Кокала, тактик, като Муслин и перде като Любо Пенев, за да оцелее в тая джунгла.