Нужен ли е на Левски опорен халф?

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NFB_Bgfen
Контакти:

Re: От самолет се гледа ,че е нужен халф !!!

Мнениеот NFB_Bgfen » 02 авг 2010 20:06

levskimo написа:Ричи в момента играе, в някакъв нигерийски тим, така че няма да е проблем да го върнем. Ама мечти...

Предложението ти е хубаво ама трябват пари.Ричи не е свобоедн агент.
ИзображениеИзображениеИзображение

levskimo
Контакти:

Мнениеот levskimo » 02 авг 2010 20:13

Цената му е 350 000.

Едно влизане в групите на Лига Европа, и малко парички от Батков, биха го върнали на Герена.

antisirakov

Re: Нужен ли е на Левски опорен халф?

Мнениеот antisirakov » 02 авг 2010 21:31

ако не вземем някакъв опорен халф, който да картотекираме за следващия/след калмар дай Боже/ мач, всичко ще отиде по-дяволите. жалко за добрите нови попълнение, които взехме. дори играч от класата на Б.Иванов-Легендата би ни свършил работа. В момента нямаме нито един дефанзивен халф! сърмов беше боклук!

Потребителски аватар
Levski_1914 forever
Контакти:

Мнениеот Levski_1914 forever » 02 авг 2010 21:45

ЕМИЛ написа:Със Сърмов беше зле ,а без него още по-зле.

Ама и ние феновете сме едни тупани.Сърмов го псувахме всеки мач ,а сега плачеме за опорен халф. .....

Ако Сърмов беше още тука...Калмар може би щеше да ни смачка в Швеция...Спомням си много неговри грешки от,които са ставали голови положения и много често даже опонента вкарва...Я не спре някоя топка(противника я отмъкне),я среши некой пас(некой...почти всеки пас) и тръгнат на контра,абе много са примерите...Наистина Йовов не става за там,но ако бием Калмар и минем в следващият кръг,няма за какво да се притесняваме...Все пак не съм благосклонен да повярвам,но получихме уверения,че до края на трансферният прозорец ще вземем деф.халф...Надявам се да е истина!
С подкрепата която ще осигурим на Левски в четвъртък се надявам да отстраним шведите...След това има поне 1 седмица до плейофа(незнам с точност),надявам се да намерим точният човек за там!Хайде със здраве! :) ;)
Левски завинаги в моето сърце!

Потребителски аватар
slavi_1914
Контакти:

Мнениеот slavi_1914 » 02 авг 2010 22:07

Извинете ме за мнението ама на мен пък ми писна от даване на акъл за трансфери и играчи. Мисля,че Ясен и Гонзо не трябва да дават отчет на никой защо не се купува този или онзи. Явно са преценили възможностите си. Ако няма пари как да го купят ? Или да вземят някой който да не става за нищо ? Явно на този етап според мен няма добри мениджъри в България ! Нашите мениджъри освен,че немогат вече да продават футболисти, вече не умеят и да докарват такиви! Защото нивото ни било слабо - дрън-дрън та пляс ! Като е слабо как Бардон дойде и игра,ами Неи или Дембеле,ами Жардел ? Нямат изгода от такиви трансфери защото прибират % от заплатите им а в БГ не са високи и на никой не му се занимава с българските отбори.
Ако има качествен опорен халф нека го вземат,ама ако струва много или няма качества за какво ни е ?

ПП: Нека спреме да даваме чак толкоз много акъл. Така се изнервя обстановката !
СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЖЪЛТА ПРЕСА ! ТЯ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ВИ !
Левски е над всичко и над всички, а Левски това сме ние !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 авг 2010 00:50

Това почва да става абсурдно с този дефанзивен халф.
Първо: схемата, която използва Ясен е различна от на Мъри и Кокала. Дефанзивен халф като позиция се изпълняваше от един. Сега тази функция е взета от двама души - Тасевски и Гаджев, които се справят много добре. Мнението ми е, че имаме идеален вариант за резерви в лицето на Кривия, Огнянов и Балтанов. Това, че Ясен не го вижда е съвсем друг въпрос.
Второ: комуникацията между защитниците и между защитници и халфова линия от това, което гледах я няма никаква. Мулдер си оставя зоната тръгва напред, а няма въздух, за да го прави. Милиев и Иванов почват да градят синхрон, но все още го няма това. Мисля, че с течение на сезона, ако комуникацията между играчите в отделните линии, както и между защита и халфова линия се подобри, ще видите, колко несъстоятелно звучи искането на играч на подобна позиция. Притеснява ме, че Ясен иска да си налага играчи, дано успее и жалко за Станчев и Бензукан. Това беше офтопик. Налагането на Мечо на несвойствена позиция е кофти. Старо куче на нови номера не се учи.
Трето: В модерният футбол, това на каква позиция играеш по списък и какво правиш са две различни неща. Пример - Испания. Организирано всички се бранят, всички нападат. Никой не седи на мястото си. Това, че българският футбол е безкрайно демодиран и статичен не е проблем на изпълнителите, а на тези, които ги управляват.
И четвърто: Без Сърмов нямам вече притеснения за средатата на терена. Беше борбено момчето, но ... не става само с ядене. Всеки мач жълт картон и си плачеше за червен. В България номера минава, понеже играеше за "Левски" (да свалим сините очила за малко), но в Европа лъсваше "класата" му. Опитва се да спре подадена топка, тя се удря в крака му и отскача. Иначе наистина, залагаше си главата срещу хамали без притеснение и влизаше с риск за здравето си, раздаваше се колкото може, но в неговия случай това бе твърде недостатъчно. За мен, грешката беше, че бе държан твърде дълго на скамейката.
Пето: Отборът има много по-голям друг проблем и ако не го виждате, не знам. На мача с ЦСКА след 60-тата минута им свърши въздуха и ако срещу нас беше сериозен отбор... лошо. Oправданието, че са играли през седмицата не е съвсем състоятелно. Второто полувреме на мача с Калмар беше същата работа, поне от това, което слушах. Няма синхрон в защита, и засега Дембеле няма достоен заместник. Най - доброто звено в отбора за мен е средната линия. За това не съм съгласен, че там е проблема, защото, мисля, че в мача с ЦСКА, точно средата беше зоната където категорично надиграхме червените.

Потребителски аватар
peterx
Контакти:

Мнениеот peterx » 03 авг 2010 12:29

Абе, стига с този дефанзивен халф. Ако проблемът е само в един пост, значи сме много добре.
Има достатъчно много футболисти, които да играят на тази позиция. Направихме добра селекция, а за качествен деф ще трябват още немалко пари, които ще са оправдани само при влизане в групите на ЛЕ. Засега просто не си струва.
А този Ричи сигурни ли сте, че играе още на това ниво отпреди? По-скоро не, иначе нямаше да е в неизвестни клубчета. Освен това вече е и на годинки. 100 пъти по-добре да се залага на Тевия.
Ако наистина е такъв проблем - сменяш схемата. Какво пречи да играем 4-1-2-1-2? Гаджев опорен халф, Жо и Младенов по фланговете, Тасевски зад нападателите, Гара и Иса в нападение. Определено доста по-офанзивна схема (любимата ми след 4-3-3, за която нямаме футболисти).
България има природни богатства, България има народ несломим,
България има от всичко по малко, но само един футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни, мъждукат, но Левски блести!
И мъчат се някои с него да крачат, и крачат, но Левски лети!

Потребителски аватар
delpi
Контакти:

Мнениеот delpi » 03 авг 2010 12:42

metodito написа:Това почва да става абсурдно с този дефанзивен халф.
Първо: схемата, която използва Ясен е различна от на Мъри и Кокала. Дефанзивен халф като позиция се изпълняваше от един. Сега тази функция е взета от двама души - Тасевски и Гаджев, които се справят много добре. Мнението ми е, че имаме идеален вариант за резерви в лицето на Кривия, Огнянов и Балтанов. Това, че Ясен не го вижда е съвсем друг въпрос.
Второ: комуникацията между защитниците и между защитници и халфова линия от това, което гледах я няма никаква. Мулдер си оставя зоната тръгва напред, а няма въздух, за да го прави. Милиев и Иванов почват да градят синхрон, но все още го няма това. Мисля, че с течение на сезона, ако комуникацията между играчите в отделните линии, както и между защита и халфова линия се подобри, ще видите, колко несъстоятелно звучи искането на играч на подобна позиция. Притеснява ме, че Ясен иска да си налага играчи, дано успее и жалко за Станчев и Бензукан. Това беше офтопик. Налагането на Мечо на несвойствена позиция е кофти. Старо куче на нови номера не се учи.
Трето: В модерният футбол, това на каква позиция играеш по списък и какво правиш са две различни неща. Пример - Испания. Организирано всички се бранят, всички нападат. Никой не седи на мястото си. Това, че българският футбол е безкрайно демодиран и статичен не е проблем на изпълнителите, а на тези, които ги управляват.
И четвърто: Без Сърмов нямам вече притеснения за средатата на терена. Беше борбено момчето, но ... не става само с ядене. Всеки мач жълт картон и си плачеше за червен. В България номера минава, понеже играеше за "Левски" (да свалим сините очила за малко), но в Европа лъсваше "класата" му. Опитва се да спре подадена топка, тя се удря в крака му и отскача. Иначе наистина, залагаше си главата срещу хамали без притеснение и влизаше с риск за здравето си, раздаваше се колкото може, но в неговия случай това бе твърде недостатъчно. За мен, грешката беше, че бе държан твърде дълго на скамейката.
Пето: Отборът има много по-голям друг проблем и ако не го виждате, не знам. На мача с ЦСКА след 60-тата минута им свърши въздуха и ако срещу нас беше сериозен отбор... лошо. Oправданието, че са играли през седмицата не е съвсем състоятелно. Второто полувреме на мача с Калмар беше същата работа, поне от това, което слушах. Няма синхрон в защита, и засега Дембеле няма достоен заместник. Най - доброто звено в отбора за мен е средната линия. За това не съм съгласен, че там е проблема, защото, мисля, че в мача с ЦСКА, точно средата беше зоната където категорично надиграхме червените.

Колега, надявам се нямаш нищо против да изразя малко несъгласие с твоето мнение.
1. В момента като опорни халфове както и още от времето на Мъри си използваме 2-ма човека, при Мъри бяха Ричи и Борето, при Кокала Гаджев и Сърмов, миналата година Сърмов, Бардон и Гаджев след като се възстанови, сега в мачовете до момента този сезон са Гаджев и Йовов, незнам защо слагаш Дарко опорен халф.
2. Не съм съгласен с теб, че срещу ЦСКА сме ги надиграли в средата, напротив точно там ни мачкаха много здраво. Влади Гаджев имаше повече брак в играта си от обикновенно, а Йовов вземеше ли топката в повечето случи я задържаше и съответно губеше, защото червените халфове играха доста твърдо а Йовов няма шанс срещу трърда игра. Точно затова ни трябва ОПИТЕН опорен халф да играе вместо Йовов и да помага на Гаджев. ОПИТЕН го слагам с големи букви защото е важно, с Балтанов няма да стане в Европа, нито с Огнянов, нямат опит момчетата, за България може да станат, но в Европа не!
3. Как реши, че Гара Дембеле няма достоен заместник??? До момента Иса колкото е получил шанс се е възползвал, така, че мнението ти по въпроса е прибързано.

За останалите неща съм съгласен с теб, особено си прав за това, че отбора няма въздух второто полувреме, това ни е най-сериозния проблем в момента, даже по-сериозен и от липсата на качествен опорен халф!!!
Дядовците мандри обираха, внуците телефони крадат...

Потребителски аватар
delpi
Контакти:

Мнениеот delpi » 03 авг 2010 12:45

peterx написа:...
Ако наистина е такъв проблем - сменяш схемата. Какво пречи да играем 4-1-2-1-2? Гаджев опорен халф, Жо и Младенов по фланговете, Тасевски зад нападателите, Гара и Иса в нападение. Определено доста по-офанзивна схема (любимата ми след 4-3-3, за която нямаме футболисти).

С тази схема срещу Видима и Калиакра на Герена ще сме екстра, но в Европа ще ни разкриват още до 20-тата минута.
Дядовците мандри обираха, внуците телефони крадат...

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 03 авг 2010 17:01

Писах го и в другата тема- проблемите в центъра не са при разбиването на противниковата игра, а при граденето на нашата. За какво да заздравяваме още играта, бе, хора? За 90 минути ЦСКА създаде 3 опасности- 2 след корнер и 1 след подхлъзване на Иво Иванов. Центриранията след статичните положения са ни вече стара слабост, но те няма да се решат от дефанзивен халф, още по-малко с ръст около 170, какъвто е играчът на Черноморец. Аз бях наприятно изненадан от организацията или по-точно дезорганизация в атака. На няколко пъти Йовов и Тасевски лъжат човек, че и втори след това, като се открива добра ситуация за остъп пас и опасна атака, а те не могат да го дадат. Или в последния момент им избиват топката, или бъркат лесни подавания.

В селекцията държа само едно- да не правим това, заради което се подиграваме на ЦСКА. Привличането на футболисти, само защото някъде има проблем и се предполага, че нов играч ще го реши, е уникална глупост. Вземат се гирачи на кило, които или са с класата на наличните играчи, или съвсем малко по-добри, но това се компенсира от времето за адаптация и много по-сериозната заплата. В момента синята машина няма нужда от нови части, а от смазочно масло Изображение.

Върни се в “Левски”