Проблем с флашка

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Проблем с флашка

Мнениеот Deluxx » 09 апр 2011 20:57

Имам един проблем :) Значи един приятел ми дава флашка със снимки (около 2гб) и трябва да ги запиша на няколко диска.И почвам аз да записвам и по едно време ми пише "Недостатъчно дисково пространство" това вече ми го прави за 2-ри път,преди 2 месеца пак му записвах и стана пак така,но тогава имах повече свободно място,а сега нямам и някой може ли да ми каже какво става

[offtopic]Дано някой ме е разбрал какво искам да напиша :([/offtopic]

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Re: Проблем с флашка

Мнениеот 727150 » 09 апр 2011 21:01

На CD-R се събират само 700 МБ,на DVD-R 4.7 GB ще ги събереш.
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 09 апр 2011 21:05

727150 написа:На CD-R се събират само 700 МБ,на DVD-R 4.7 GB ще ги събереш.

Знам , но той ми дава CD-R защото е с някакъв скапан компютър :mrgreen: И следователно трябва да му ги записвам на Сиди диск , а не на ДВД

Потребителски аватар
nomeruno
Контакти:

Мнениеот nomeruno » 09 апр 2011 21:10

Deluxx написа:Имам един проблем :) Значи един приятел ми дава флашка със снимки (около 2гб) и трябва да ги запиша на няколко диска.И почвам аз да записвам и по едно време ми пише "Недостатъчно дисково пространство" това вече ми го прави за 2-ри път,преди 2 месеца пак му записвах и стана пак така,но тогава имах повече свободно място,а сега нямам и някой може ли да ми каже какво става

Ако правилно съм разбрал при опит да запишеш (предполагам с NERO) снимките от флашката на диск ти казва че няма достатъчно дисково пространство. Ако е това, една от хипотезите ми е, че нерото понеже преди да изпържи файловете на диска ги кешира в някоя негова папка в С и съответно ако на диск С няма достатъчно място нерото почва да циври. Това се оправя като в настройките "кажеш" на нерото да си кешира файловете на друг дял (примерно D ). Друг съвет който мога да ти дам е, така и така ще пишеш на CD използвай вградения инструмент за запис на Windows XP (предполагам, че си с такъв) ако не ти се занимава да ръчкаш нерото.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 09 апр 2011 21:14

Абе така и така има тема, та и аз да питам ( :mrgreen: ): защо веднъж като се опитвах да запиша 1 рар около 4 ГБ и половина (с игра мисля, че беше) на празна флашка 8 ГБ ми изписа, че има недостатъчно свободна памет? :| :? :roll:
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
nomeruno
Контакти:

Мнениеот nomeruno » 09 апр 2011 21:16

hajitsu написа:Абе така и така има тема, та и аз да питам ( :mrgreen: ): защо веднъж като се опитвах да запиша 1 рар около 4 ГБ и половина (с игра мисля, че беше) на празна флашка 8 ГБ ми изписа, че има недостатъчно свободна памет? :| :? :roll:

Защото флашките се форматират под файлова система FAT 32, а тя има лимит на големината на файла до 4ГБ. Трябва да я форматираш под NTFS, там ограничение няма.

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 09 апр 2011 21:20

nomeruno написа:
Deluxx написа:Имам един проблем :) Значи един приятел ми дава флашка със снимки (около 2гб) и трябва да ги запиша на няколко диска.И почвам аз да записвам и по едно време ми пише "Недостатъчно дисково пространство" това вече ми го прави за 2-ри път,преди 2 месеца пак му записвах и стана пак така,но тогава имах повече свободно място,а сега нямам и някой може ли да ми каже какво става

Ако правилно съм разбрал при опит да запишеш (предполагам с NERO) снимките от флашката на диск ти казва че няма достатъчно дисково пространство. Ако е това, една от хипотезите ми е, че нерото понеже преди да изпържи файловете на диска ги кешира в някоя негова папка в С и съответно ако на диск С няма достатъчно място нерото почва да циври. Това се оправя като в настройките "кажеш" на нерото да си кешира файловете на друг дял (примерно D ). Друг съвет който мога да ти дам е, така и така ще пишеш на CD използвай вградения инструмент за запис на Windows XP (предполагам, че си с такъв) ако не ти се занимава да ръчкаш нерото.

А къде е този вграден инструменд за запис на Windows XP

Потребителски аватар
B__A__N__DA__TA

Мнениеот B__A__N__DA__TA » 09 апр 2011 21:21

nomeruno написа:

И 7-ка си има вградена записвачка
[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 09 апр 2011 21:32

Аз съм с виста и 7 и нямам такъв проблем-а за записване ползвам burnaware,досега не ме е подвело.Но искам друго да споделя-напоследък циркулира някаква гад(червей ли,вирус ли),който ебава самата флашка,понякога ѝ изяжда паметта и от нея нищо не става...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
nomeruno
Контакти:

Мнениеот nomeruno » 09 апр 2011 21:35

А къде е този вграден инструменд за запис на Windows XP[/quote]
Първо копираш файловете, които искаш да пишеш в директорията на СДто т.е. селектираш снимките, който искаш да пишеш и цъкваш Copy, след това отваряш празното дисково устройство (от My computer) и там цъкваш Paste. С това полавината работа е свършена. В ляво в горната част на отворения прозорец би трябвало да видиш Write this files on CD ако прозореца ти е на английски или Запиши тези файлове на диск ако е на БГ. Цъкваш на този надпис и се появява меню, което те води. И само next, next, next да му даваш пак ще получиш желан резултат.

http://www.cvm.ncsu.edu/cr/howto/How%20 ... h%20XP.htm

Ето и линк с картинки на това, което обясних!

Върни се в “Архив”