Serie "А" - сезон 2010/2011

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Serie "А" - сезон 2010/2011

Мнениеот rhaegar » 01 сеп 2010 20:59

storm написа:Ей пичове дайте някво инфо за този новия от Наполи . Гледам тука пишат (фена на швабите) ,че бил куц кон ,другаде чета пък 38 мача в серия А ,които са всичките .

Аз лично не го харесвам. Пък и в Наполи какви защитници има, че да не изиграе 38 мача.....
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 01 сеп 2010 21:02

rhaegar написа:
storm написа:Ей пичове дайте някво инфо за този новия от Наполи . Гледам тука пишат (фена на швабите) ,че бил куц кон ,другаде чета пък 38 мача в серия А ,които са всичките .

Аз лично не го харесвам. Пък и в Наполи какви защитници има, че да не изиграе 38 мача.....

Да ви е честито последното попълнение в Щутгарт - баце Мауро - страхотен футболист , един от любимците ми , дано отново да заблести както само той може ...

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Мнениеот Masaba » 01 сеп 2010 21:30

Тези шутове от Булсат дано пуснат мачове по ХД канала.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 01 сеп 2010 22:02

Ей пичове. Пожелавам ви да гледате на живо мачове от Серия А. Аз го изживях. Фен съм на Юве ( но не гледах тях ), но ако ви попадне случай да гледате домакински отбор на сицилиански отбор, трябва да забравите за северните отбори ( Юве, Интер, Милан, Удине, Аталанта и прочие). В Сицилия не само мразят, там ненавиждат Севера. Простолюдието смята, че по-бедната част на Италия в, която живеят е пренебрегвана от севера. В Сицилия ( Месина) скандират нещо, като педерасти, лекета, мазни глави и нещо от сорта изхождайки от модните салони в Милано и снимки на папараци в, които всяка седмица лъсва някой играч я на Юве, я на Милан, я на Интер в модно облекло или нова лимузина. Всичко това излиза наяве във футболни мачове срещу такива отбори. Голямо шоу е. И въпреки, че съперника е друг ( в моя случай Месина-Реджина) тифозите на двата отбора си припяваха нещо против изброените горе отбори, скандират си произволни имена и им лепват прякори. Впрочем на трибуните е винаги по-интересно. От самата среща нямам впечатление, но от атмосферата...нямам думи.
Стадионите не се пълнят винаги, но да чуете какво се случва по време на мач. Ако не виждаш празни сектори ще си мислиш, че 100 000 са на стадиона. За миг не спират с песните и скандиранията. Мен ме изнервиха мегафоните, които на моменти се изпренадаха да се приглушават помежду си. Гледах мача на Месина срещу Реджина преди 3-4 години. Местни твърдяха, че на полуострова ( реджо ди Калбрия ) откъдето бяха гостите се чували тифозите на Месина, когато викали при гол...и те се стараеха да се чуват. :) И което е най интересното стадиона на Месина ( Сан Фелипе ) се намира на височина между пясъчни скали и при добра видимост се вижда стадиона на Реджина ( трябва и въображение де ) на отсрещния бряг. Иначе стадионите на двата отбора, които тогава играеха в серия А отстояха на около 11 км. през протока свързващ Сицилия и Югозападна Италия. Нещо невероятно е. Впоследствие двата отбора си заиграха в серия Б. Местните коментират, че се стараят, където е Реджина там да са и те, въпреки, че не успяват. Сицилианци са истински зевзеци и умират за футбол, жени, ядене и вино. Мен ме е яд за Месина. Сега ще поддържам Палермо, Катаня, сардинците от Каляри и ботушите от Дженоа и Юве.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 01 сеп 2010 22:41

ntodorov написа:Ей пичове. Пожелавам ви да гледате на живо мачове от Серия А. Аз го изживях. Фен съм на Юве ( но не гледах тях ), но ако ви попадне случай да гледате домакински отбор на сицилиански отбор, трябва да забравите за северните отбори ( Юве, Интер, Милан, Удине, Аталанта и прочие). В Сицилия не само мразят, там ненавиждат Севера. Простолюдието смята, че по-бедната част на Италия в, която живеят е пренебрегвана от севера. В Сицилия ( Месина) скандират нещо, като ********и, лекета, мазни глави и нещо от сорта изхождайки от модните салони в Милано и снимки на папараци в, които всяка седмица лъсва някой играч я на Юве, я на Милан, я на Интер в модно облекло или нова лимузина. Всичко това излиза наяве във футболни мачове срещу такива отбори. Голямо шоу е. И въпреки, че съперника е друг ( в моя случай Месина-Реджина) тифозите на двата отбора си припяваха нещо против изброените горе отбори, скандират си произволни имена и им лепват прякори. Впрочем на трибуните е винаги по-интересно. От самата среща нямам впечатление, но от атмосферата...нямам думи.
Стадионите не се пълнят винаги, но да чуете какво се случва по време на мач. Ако не виждаш празни сектори ще си мислиш, че 100 000 са на стадиона. За миг не спират с песните и скандиранията. Мен ме изнервиха мегафоните, които на моменти се изпренадаха да се приглушават помежду си. Гледах мача на Месина срещу Реджина преди 3-4 години. Местни твърдяха, че на полуострова ( реджо ди Калбрия ) откъдето бяха гостите се чували тифозите на Месина, когато викали при гол...и те се стараеха да се чуват. :) И което е най интересното стадиона на Месина ( Сан Фелипе ) се намира на височина между пясъчни скали и при добра видимост се вижда стадиона на Реджина ( трябва и въображение де ) на отсрещния бряг. Иначе стадионите на двата отбора, които тогава играеха в серия А отстояха на около 11 км. през протока свързващ Сицилия и Югозападна Италия. Нещо невероятно е. Впоследствие двата отбора си заиграха в серия Б. Местните коментират, че се стараят, където е Реджина там да са и те, въпреки, че не успяват. Сицилианци са истински зевзеци и умират за футбол, жени, ядене и вино. Мен ме е яд за Месина. Сега ще поддържам Палермо, Катаня, сардинците от Каляри и ботушите от Дженоа и Юве.

Много готино си го написал ,аз преди време пусках теми за най големите дербита в Италия и едно от тях беше това ;)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 02 сеп 2010 12:06

Да, местните имат празник, когато играят двата отбора. Аз не съм предполагал, че може да има такава страст между отбори от два града делящ ги само проток от около 5-6 км. Когато беше мача между двата отбора скутери, лодки, фериботчета и яхтички и каквото се сетите акустира от единия до другия бряг ( където е мача ). Клаксони, параходни свирки, мегафони и всякакви надувки и свирки бучат из Месинския проток. Нещо между война, празник и нашествие.

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 02 сеп 2010 12:07

ntodorov написа:Да, местните имат празник, когато играят двата отбора. Аз не съм предполагал, че може да има такава страст между отбори от два града делящ ги само проток от около 5-6 км. Когато беше мача между двата отбора скутери, лодки, фериботчета и яхтички и каквото се сетите акустира от единия до другия бряг ( където е мача ). Клаксони, параходни свирки, мегафони и всякакви надувки и свирки бучат из Месинския проток. Нещо между война, празник и нашествие.

Ей , то било голямо шоу в Месина :P

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 02 сеп 2010 14:41

kokic1986 написа:
ntodorov написа:Да, местните имат празник, когато играят двата отбора. Аз не съм предполагал, че може да има такава страст между отбори от два града делящ ги само проток от около 5-6 км. Когато беше мача между двата отбора скутери, лодки, фериботчета и яхтички и каквото се сетите акустира от единия до другия бряг ( където е мача ). Клаксони, параходни свирки, мегафони и всякакви надувки и свирки бучат из Месинския проток. Нещо между война, празник и нашествие.

Ей , то било голямо шоу в Месина :P

Не може да се опише. Трябва да се види. До преди това мачовете от серия А ми се струваха скучновати и единствено съм гледал по ТВ големите дербита в Милано, Торино, Генуа и Рим. След, като имах щастието да гледам "невзрачното" дерби на Месинския проток, само мога да си представя какво е на Сан Сиро, Комунале ( държа си на старото име) или Олимпико. Мачът, обстановката ( преди и след него ) си бяха чудно изживяване. В Месина хората са непринудени. Стадиона (западната част) е в пясъчни скали ( като тези в Мелник ). Много е готино в Месина - навсякъде мирише на сушена риба, водорасли и средиземноморски дарове. Единствено на стадиона се палеха факли, които смърдяха на едновремешните военни димки и разсейваха готините ухания. Иначе феновете на Месина са кротки и миролюбиви. Повечето хора обичат Палермо, защото твърдят, че това е най-силния Сицилиански тим, който реално може да спечели скудетото. Недолюбват катанци, заради това, че са непостоянни и правят зулуми в мачовете между Сицилианци.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 02 сеп 2010 23:39

Виждайки хубавата тема за Германското първенство която са си направили колегите малко завидях ,че нашата тема за Калчото не е на нивото на Немското ,и мисля да почна една инициатива, с която няма да достигнем "германците" но поне ще си я направим по посещавана и по интересна .Всеки ден ще поствам нещо като мини тема за някой от позабравените италиански клубове заедно с тяхната истори и прочие ,като се надявам всеки разбирасе който е заинтересуван да сподели мнение за този отбор ,спомени ,запомнящи се мачове и т.н . Надявам се да ви е интересно и разбирасе коментирайте .

Първия отбор който съм избрал да постна тука е отбора на Елас Верона :
ИзображениеЗа да не става прекалено дълго написаното ,всеки желаещ може да види цялата информация за този отбор от тука http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%BE%D1%80).

За мене лично този отбор е по добрия от съседите си от Киево ,но поради проблеми сега не е това плашилище което беше в средата на 80-те . На пук на всички очаквания най големия триумф на отбора е спечелването на скудетото през 84/85 г.Въпреки ,че не съм гледал кой знае колко мачове на този отбор си спомням ,че моя любим Юве играеше доста трудно срещу Веронци и помня последния им резултат между двата отбора завърши 2-2. В отбора са играли доста добри футболисти които няма да изброявам сега. Надявам се да споделите нещо интересно за този велик поне за мене отбор и да науча нещо ново.
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 сеп 2010 23:44

kokic1986 написа:
rhaegar написа:

Да ви е честито последното попълнение в Щутгарт - баце Мауро - страхотен футболист , един от любимците ми , дано отново да заблести както само той може ...

Аз първо съм росонеро, после всичко останало, но мерси все пак :)
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”