Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 яну 2015 11:21

FLANKER написа:
ivan56 написа:Какво трябва да стане че ООН да изпрати "сините каски" в Украйна. И двете страни през различни периоди искаха това. :?

Да ,Ванка.Според мен трябва вече да стане нещо подобно. Стига вече смърт!
Ако трябва наистина да се разделят и всеки да хваща пътя.Само да приключи този ужас веднъж и завинаги.
П.П.Мисля си обаче(дано не съм прав),че най-лошото тепърва предстои. :roll:

По-добре двете страни да се разберат за някаква .. ба ли го, конфедерация ако щат. Или 2 държави. И да се оправят сами, без да довтасват още чужди военни там. Малко ли са им "украинските" бойци с роден език английски, полски, шведски и т.н. на едните и "платените доброволци" дошли от Руската федерация при другите? Идиоти пълни, аз още в началото казах: жалко за Украйна, трябваше тия от Майдана да изчакат изборите и страната да остане цяла, независимо към кого.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 яну 2015 11:24

ivan56 написа:
fcb_bg написа:Какви сини каски да влязат при положение, че от другата страна стои Русия? Т'ва да не е Сърбия? не е толкова далечен споменът от Сърбия, когато Майк Джаксън отказва да изпълни заповедта на Уесли Кларк за поемане на контрола над летището в Прищина, което е под контрола на руски части. Казва му в прав текст: Аз няма да стана причина за избухването на 3-та световна война. Отказвам да изпълня заповедта.

Русия официално нали не е страна в конфликта.Нали и тя част от ООН.Предполагам няма да е против за решаването на проблема.Пък и те тяхното си го взеха от Украйна.

И САЩ официално не е страна в конфликта ама през 10 минути прави изявление по въпроса, че и санкции налага.
И въобще докато двата мастодонта не се разберат помежду си тия в Украйна ще си се трепят залудо.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 яну 2015 11:31

dunavfc написа:
Messi_fan написа:
FLANKER написа:По -лошо,конфликтът да излезе извън пределите на Украйна.Силно ме притеснява въпросът за тази прословута база ,която НАТО иска да прави за постоянно на нос Шабла.До Крим са 400км.по въздух.А е паднало нещо там,а Европа е пламнала.А ние сме на първите редове.
П.П.Относно сините каски си нямам на идея какво трябва да се направи,защото тук много важна роля има и Русия,докато в Босна и Косово не беше така... :roll:

Добри анализи правиш. И искам да попитам, само на мен ли ми прави впечатление как всички медии гузно, гузно мълчат за натовската база на нос Шабла ? Не, сериозно. Само на мен ли ми прави впечатление, че никой думичка не споменава. Само една вечер по БТВ новините споменаха в рамките на 40 секунди, и то в средата на емисията. Как бихте коментирали това ? :roll: :|

Ти имаш ли сведения, че тази база ще се строи ? И, ако се построи, кои по-точно ти каза, че целта и е да нападне Русия ? Ако си го чул по Алфа Тв ще те оправдая, но инак лошо за теб...

НАТО наистина планира да разположи войски в България, сред споменатите имена за новите войници чух Шабла, Добрич и Безмер (имаше и други ама ..). Предвижда се разполагането на танкове и авиация освен всичко друго.
Освен това тук-там вече има проведени инструктажи как да се действа при положение на война(!?) сред официално цивилни лица.
В момента варианта за война с Русия не се изключва, макар че никой не го казва като нещо сигурно. И да е решено някъде.. е по високите етажи.

Това не знам дали са го давали по някоя телевизия, но не само съм го чул а съм намерил и потвърждение. Източници от мен няма да видиш (защо - не те вълнува), дали вярваш на написаното - също не ме вълнува. Бих искал думите ми да не се потвърдят от действия и да си останеш с пълно недоверие към написаното от мен (че всичко това действително е планирано), ще е по-добре за всички ни.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Това се очакваше!

Мнениеот Der Schmarotzer » 29 яну 2015 12:13

Betchualeng Arnaikem написа:
GOLEADOR написа:[center]Българи от Одеса на бунт срещу мобилизацията в украинската армия[/center]

Там има и още нещо, подминато безпристрастно от българските медии, все пак някакви българи, не са шарлита:
http://presa.bg/article/Balgari-ot-Odes ... /64286/7/0
Интересно ще е да видим позицията на българското правителство, ако въобще има такава...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 29 яну 2015 12:16

Betchualeng Arnaikem написа:
ivan56 написа:
fcb_bg написа:Какви сини каски да влязат при положение, че от другата страна стои Русия? Т'ва да не е Сърбия? не е толкова далечен споменът от Сърбия, когато Майк Джаксън отказва да изпълни заповедта на Уесли Кларк за поемане на контрола над летището в Прищина, което е под контрола на руски части. Казва му в прав текст: Аз няма да стана причина за избухването на 3-та световна война. Отказвам да изпълня заповедта.

Русия официално нали не е страна в конфликта.Нали и тя част от ООН.Предполагам няма да е против за решаването на проблема.Пък и те тяхното си го взеха от Украйна.

И САЩ официално не е страна в конфликта ама през 10 минути прави изявление по въпроса, че и санкции налага.
И въобще докато двата мастодонта не се разберат помежду си тия в Украйна ще си се трепят залудо.

Абсолютно си прав.Остава варианта украинци и "опълченци" да хвърлят оръжията и да го начукат на САЩ и Русия.Ама едва ли.Но все пак всичко е възможно.Русия и Чечня станаха първи дружки. ;)
П.С.Вчера между другото като се рових из Ю туб попаднах на един клип.Няма да го поствам,защото е потресаващ.Кадыров - герой Росии, режет головы русским солдатам,който има нерви ако иска да го гледа.Аз лично не успях,да го изгледам до край.Все съм чел какви изроди са тези чеченци ама останах потресен.И сега тези изроди се водят приятел на Русия.Не мога да го разбера.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 яну 2015 12:22

Der Schmarotzer написа:Там има и още нещо, подминато безпристрастно от българските медии, все пак някакви българи, не са шарлита:
Интересно ще е да видим позицията на българското правителство, ако въобще има такава...

Тези хора наши граждани ли са ?
В смисъл, дали имат БГ паспорт ... :roll:

Кофти е да се биеш за чужди интереси, но ако са си граждани на Украйна, какво би могло да се направи по-въпроса ?
Все едно ние да сме в конфликт с Румъния ( примерно ) ... И жителите с турско самосъзнание да откажат да служат в Армията и да поискат Турция да се намеси във вътрешните ни работи.
Едвали ще го приемем особено добре ...

Вече, ако тези хора в Украйна са наши граждани, редно е да бъдат защитени.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 29 яну 2015 13:17

THE G.A.M.E написа:
Der Schmarotzer написа:Там има и още нещо, подминато безпристрастно от българските медии, все пак някакви българи, не са шарлита:

Кофти е да се биеш за чужди интереси, но ако са си граждани на Украйна, какво би могло да се направи по-въпроса ?
Все едно ние да сме в конфликт с Румъния ( примерно ) ... И жителите с турско самосъзнание да откажат да служат в Армията и да поискат Турция да се намеси във вътрешните ни работи.

Пак не си дочел някои неща: http://www.aba.government.bg/
Чети, приятелю, чети! Дано прогледнеш, ти поне имаш наченки на това, за разлика от някои други.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 29 яну 2015 13:21

Тези хора за които се говори, че се имат за българи имат ли българско гражданство? При война или военен конфликт всяка държава призовава гражданите си да напуснат по най-бързия начин военното действие, а не се намесва да си защитава гражданите. Така че ако имат българско гражданство да бъдат призовани да напуснат Украйна като най-много може да им се съдейства с транспорт от наша страна.

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 29 яну 2015 13:28

THE G.A.M.E написа:

Игра, грешен ти е примера 8-) Като твърдиш, че всички са украински граждани, като даваш примери с България, редно е даваш такива с граждани с български паспорти. Или с други думи, все едно тракийците от Пловдив да се бият срещу македонците от Благоевград ;)
Image

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 29 яну 2015 13:46

FLANKER написа:
dunavfc написа:

Абе, аз да питам, тоя прословут руски военен гигант, защо винаги воюва със колоси, като Грузия, Молдова, Дегестан и Чечня и незнайно, защо, дори и понякога губи, както беше в първата Руско - Чеченска война... Не спирам да слушам от всякъде, какъв невероятен и неповторим военен потенциал има Русия, как ракетите, самолетите, корабите и бомбите им били нещо невиждано, войниците им били непобедими и т.н. пък исторически в последните 25 год. доста гафове станаха.

Но иначе, Европа, САЩ и Израел ще бъдат премазани за 24 от руската мечка, ако поиска...Замислете се над това, че не може държавата ти да тъне в мизерия и нищета, въпреки, че притежаваш най-големите природни богатства на света и да се дърлиш над страни, които са на светлини години напред пред теб.

Само за сведения, военният бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Русия и, като знам, как се харчат държавни пари и в двете страни, то трудно ми е да повярвам, че през годините руската техника е задминала тази на американците.

Дунав, колко пъти трябва да се обяснява тук , че тези локални конфликти са предизвикани с цел да се дразни Русия?! Колко пъти трябва да се обясни, че в тези конфликти ако се използват едни по - различни руски оръжия , ще ги усетиш от Тбилиси до Лондон.Ти не разбираш ли , че Европа ще бъде попиляна?

Относно военните бюджети, виждаме кой в случая е агресорът.Бургерите обаче хвърлят грешни пари за безперспективни оръжия.Колко пъти ги видя в последните години да изпитват нова ракета?Дори до МКС летят с руски апарати в момента.
Преди две години двете томахавки , летящи към Сирия бяха прихванати и свалени от 5000 км.Това даде ръчната на великите бургери да почнат да с..ат бомбите над Дамаск тогава. стар сирийски ЗРК , свали " извънземния" Раптор. Смях.

Абе, какви хора сте вие, бе човек...Как е възможно да сте откъснати толкова много от реалността ? Как пък винаги Русия е била предизвиквана и невинна ? Как пък един път тази страна не е била виновна за нещо ?

Върни се в “Архив”