Световна Лига по Волейбол 2011

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: Световна Лига по Волейбол 2011

Мнениеот mistreated » 11 юли 2011 00:06

daniel875 написа:Само един съвет - нека не тръгваме пак с голямата кошница, че ставаме шампиони. Че за СЛ тръгнахме като шампиони, а бяхме много разочаровани. Нека бъдем по - трезвомислещи. Радостин Стойчев казва нещата както ги мисли, но той много добре знае, че за да имаме въпросното място в четворката, което спомена, трябва още много работа. Човекът не се ангажира да обещава финал, ще е много трудно.
В другите континентални шампионати е много по - лесно, защото отборите в нашата зона са много и все силни.

Важното е Владо, Матей, Теди, Вальо, защо не и Боян да са готови за големите битки след месец. Боян Йорданов ще е от много голяма полза за тима.

Лесно няма никъде, но не може да не се надяваме. Аз не казвам, че ще ставаме шампиони, но мисля, че спокойно и задължително е да сме поне сред полуфиналистите.
Иска се много работа следващите 2 месеца и дай боже да няма никакви контузии.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 11 юли 2011 00:10

mistreated написа:
daniel875 написа:Само един съвет - нека не тръгваме пак с голямата кошница, че ставаме шампиони. Че за СЛ тръгнахме като шампиони, а бяхме много разочаровани. Нека бъдем по - трезвомислещи. Радостин Стойчев казва нещата както ги мисли, но той много добре знае, че за да имаме въпросното място в четворката, което спомена, трябва още много работа. Човекът не се ангажира да обещава финал, ще е много трудно.
В другите континентални шампионати е много по - лесно, защото отборите в нашата зона са много и все силни.

Важното е Владо, Матей, Теди, Вальо, защо не и Боян да са готови за големите битки след месец. Боян Йорданов ще е от много голяма полза за тима.

Лесно няма никъде, но не може да не се надяваме. Аз не казвам, че ще ставаме шампиони, но мисля, че спокойно и задължително е да сме поне сред полуфиналистите.
Иска се много работа следващите 2 месеца и дай боже да няма никакви контузии.

Ако не са нашите волейболисти, няма да имаме с какво да се гордеем в колективните спортове. Затова трябва да се радваме, че имаме такъв отбор. Забелязал съм, че нашите лъвове, в колкото по - лесна група попадат, толкова по - лесно е да се издънят и обратното. Затова и бях казал, че прескочим ли на пръв поглед лесната група в СЛ във финалната фаза, ще спечелим Лигата. Просто тези "леки" групи са ни като "черна котка".
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 11 юли 2011 00:11

Браво на Руснаците

Офтопик:

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 11 юли 2011 00:58

Е, след днешния финал с гордост може да се похвалим, че сме единственят отбор, победил Русия в тазгодишното издание на турнира. ;)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

dream_team
Контакти:

Мнениеот dream_team » 11 юли 2011 01:30

mistreated написа:
Viktor4o_Rs написа:
mistreated написа:Браво, супер Русия. Отдавна не съм ги виждал толкова устойчиви във важните моменти. Невероятен Бирюков!
Най-после тронът на бразилските цигани е силно разклатен :)
Моля се да не се срещаме с руснаците преди финала на европейското, ама като гледам групите, нищо чудно да ни нагласят най-късно на полуфинал.

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Men%2 ... inal_round
С Русия ще се срещнем рано ако останем втори в групата, ако сме първи - евентуално чак на финала :)

Еее, човече от кога търся схемата на турнира, на официалния сайт на CEV няма нищо. Значи задължително се явява първото място в групата, ако искаме да направим нещо запомнящо се :)

Като гледам схемата, ако загубим от Полша във втората среща, май е по-добре да загубим и от Германия, за да станем трети и да избегнем Русия на 1/4 финал :)

С тънки сметки нашите до никъде няма да я докарат. Трябва да мачкат всичко наред докато се докопат поне до финала! Могат реално да бият и Полша, и Германия без проблем с малко повече концентрация. Само с Русия не се знае на кой ще му тръгне сервиза на нас или на тях.

Потребителски аватар
Съветски Комунист

Мнениеот Съветски Комунист » 11 юли 2011 01:43

Честита титла на братска Русия! Русия отново е на върха! Русия пак е номер ЕДНО както винаги е била!!!

Защо не съм една звездица,
звездица нежна във нощта.
И всяка вечер да милувам
милувам руската земя.
Земя на богатири славни,
земя на братя и сестри!!!

Русия е нашата обич,
Русия надежда една
Октомври е нашата вяра,
Октомври е наша съдба!!!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 юли 2011 11:41

Ето, че можело да има логика във волейбола ... :)
От 2 години насам Русия е най качествения и силен тим в света !
Миналата година обаче, неможаха да го докажат това.
През тази им се отдаде прекрасен шанс и те се възползваха от това !

Няма как да не отбележим и спада в Бразилия ...
Определено не са същият отбор от преди години.
Но това си е техен проблем !
Има го обаче и този момент - другите започнаха да се нагаждат все по добре към бързият и техничен стил на селесао ...

Снощи се получи един достоен финал между два почти равностойни отбора.
Както доста народ отбелязахме обаче - Русия изглеждат маааалко по добрите !
Важното е, че това се показа и де факто !

Аз предвиждам, че бразилската хегемония ще бъде заменена от руска такава ...
Тима на руснаците ще се запази поне в следващите 3-4 години, а играчите им са с уникални качества !
Русия към момента може да бъде победена само с перфектно посрещане ( което е много трудно заради смачкващият сервис, който изпълняват ) ... и натискане с много силен сервис, за да им се разбие посрещането ( което обаче им е ахилесовата пета ) ...

Няма смисъл от повече анализи ...
Най силният и качествен отбор, с най - силните играчи спечели Световната лига !
Логиката възтържествува !!

Иначе класирането като цяло на турнира си е реално ...
Някои продължават да смятат Полша за слаб отбор, но мисля, че това твърдение е несъстоятелно с оглед на мачовете, които поляците направиха срещу Русия и Аржентина !
Полша се променя много, когато в игра влезе Грушка ... а за в бъдеще ще са много опасни с излекувания Бартман и връщането на Влазли и Загумни !
Така, че Полша въобще не трябва да се отписва за Европейското ...

Иначе Аржентина нормално за мен се сринаха в мача за 3-тото място ...
На "Гаучосите" въобще не им се играеше след тежкото поражение от Бразилия ...
Те бяха заложили всичко на мача срещу селесао и после вече им бе все едно, къде ще завършат.

Общо взето конютктурата към момента в световният волейбол е: Русия, Бразилия и ............. всички останали !
Е, под всички останали би трябва да се има напредвид Полша, САЩ, Куба, Ние и Аржентина .... мисля, че към тази компания донякъде бихме могли да причеслим Италия и Сърбия ...
С оглед на това, след 2 месеца ни очаква много вълнуващо и равностойно Европейско първенство !
Е, битката вероятно ще е за второто място, но и то си е доста важен приоритет !
Все пак дава място за Световната купа в късната есен и по важното - класира за Олимпиадата в Лондон догодина !!!
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 11 юли 2011 12:57

Да, заслужена победа на Русия над "селесао".... след като взеха четвъртия гейм си мислех, че бразилците ще вземат и решителния пети.... за щастие не се случи... :) Много блъскане падна по топката снощи! :lol: Имаше и доста хубави точки... Общо взето Михайлов изнесе Русия на гърба си.... От бразилците Тео направи много силен мач... Страхотен Бруно Резенде! Това момче ме удивлява с техниката си при дигането към нападателите... Иначе класирането на СЛ е реално.... е, може би мястото ни беше в четворката, но в интерес на истината не играхме и кой знае колко силен волейбол на това първенство... :oops: Иначе тазгодишното издание на най-добрите 8 ще го запомня с МНОГО слабото съдийство! И снощи в тайбрека в ключова ситуация топката на Жиба бе 15 см. вътре и съдиите я дадоха аут .... Гледам, че Аржентина и Италия се оплакват от лошо съдийство :? Защо?! Недопустимо е да се правят такива грешки на такова ниво във волейбола!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 11 юли 2011 13:02

THE G.A.M.E написа: Русия към момента може да бъде победена само с перфектно посрещане ( което е много трудно заради смачкващият сервис, който изпълняват ) ... и натискане с много силен сервис, за да им се разбие посрещането ( което обаче им е ахилесовата пета ) ...

Игра, не съм убеден, че Русия може да бъде пробита със силов сервис... снощи момчетата на Алекно загубиха четвъртата част заради флот сервисите на Родригао, Бруно, Морило и Тео... Бразилците смениха тактиката в петата част и затова загубиха ;) Мисля си, че ако бяха продължили с къси флотове посрещането на руснаците щеше да остане слабо, оттам да падне ефективността на Михайлов и центровете им... а в най-решителните моменти Жиба и компания рискуваха началния и буквално подариха 5 точки на сборная :) Ако се търси и повече пласиране при силов сервис тогава нещата може да стоят и по друг начин :roll:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 юли 2011 14:17

TodorT написа:Игра, не съм убеден, че Русия може да бъде пробита със силов сервис

Абе могат ... Бартош Kурек им направи сума ти асове и им разстрои много сериозно играта ...
Благодарение на неговият сервис и на още един поляк ( сега немога да се сетя за името му ) Полша се държа толкова добре в мача ...

А иначе тактиката на Бразилия винаги е била такава - объркване на съперника със силов сервис и флот, като понякога започват с флота и минават към силов ...
Това го правят почти без да се съобразяват със съперника си.

Иначе Бразилия в момента имат много по добре обработен флот от колкото силов сервис.
Ако имаха няколко човека , които да вкарват силов сервис, щяха да натискат руснаците постоянно с подобен ...
Но те просто няма сигурен и точен такъв сервис към момента, за това разчитат повечко на флота.
То се и видя де, когато се опитаха да засилят максимално силовия сервис, зачестиха грешките ...

А и ние нанесохме единственото поражение на руснаците за годината до тук, именно с брутален сервис, който ни вървеше изключително добре в първият мач във Варна ... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Архив”