Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот dunavfc » 07 яну 2015 22:23

valheru написа:
dunavfc написа:
valheru написа:
diplomat написа:
valheru написа:
dunavfc написа:Тя държава му се срива икономически, той ще ми тръгва за някъде...Много сте играли Call of duty и Medal of Honour.
Коя държава ще си позволи да тръгне на война, когато икономиката и е зле ? Нали знаете, че войната струва скъпо, а руснаците никак не са в състояние да си позволяват тоя лукс в момента. Когато си оправят стандарта на живот и го изравнят поне със страни като Словения, Чехия или Чили, тогава да се бият, колкото си искат.

Можеш ли същото това да го напишеш на украински?

Ко туй украински, нал' сито рус?

Виж сега, има един стар виц: След като кацнали на луната американците, един в Скопие заявил: Луно, Луно, земьо македонска, и тебе ли ке те делиме?
Вземи това умножи го по 100 и ще получиш онова което ти втълпяват за украинската нация (древните укри изкопали дупката сега наричана Черно море, а също така май са пра-родителите на шумерите).

Та да се върнем на темата:
„Тя държава му се срива икономически...
...Коя държава ще си позволи да тръгне на война, когато икономиката и е зле...“ - как звучи това на украински?!

Бих коментирал за стандарта на Словения, Чехия или Чили - ако имах реална представа (особено Чили). За по-лесно ще сравня с България - по-добре са, в БГ има още доста да поработим!
В общи линии пак си написал нещо не далновидно. Да не би да Ви плащат за пост?

А, защо по дяволите сравняваш стандарта на Русия с България, бе човек ? По коя извратена логика можем да сравняваме двете страни ? Територии ? Население ? Природни богатства ? И въпреки всички компоненти в полза на Русия, стандартът им на живот не е много по-различен от този на нашата бедна и окрадена държава.

Сравнявам това което виждам.
Виж колко добре живеят в Германия - нали и те са в ЕС!
Ти не знаеш какво означава ограбване (прочее Украйна е прекрасен пример).
dunavfc написа: Колкото до войната. Сигурно ми намекваш и, че Украйна не може да воюва, защото е бедна и това е така, но тя не е тръгнала да воюва никъде, нея я нападнаха, а не тя, някого.
.
Аз досега не съм чувал да е обявено военно положение в Украйна (така се прави, когато както ти казваш, някой те нападне) - значи тя не е във война!
Мисли!

Все едно слушам Волен Сидеорв, популизуъм без никакъв смисъл. Германия била в ЕС и живеела добре, което явно означава, автоматично, че и България 7 год. след влизането си в ЕС, трябва да стане като нея... Точно така стават нещата, за 5-10 год. и хоп от една от най-бедните и корумпирани страни, ставаш на нивото на страни, които докато ти се редил за банани и портокали, те са произвеждали компютри, коли, техника и т.н.
Който ми казва, че в Украйна нямаше нахлуване на руски военни и руска военна техника, значи е просто един елементарен двуличник.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 07 яну 2015 23:01

Загрижени сме за Русия ,Украйна и ЕС,а стигнахме до там,че Русия ни дава за пример и плаши страните които са проЕС ориентирани,че влезнат ли в съюза ги чака нашата съдба!И което е по-лошо,руснаците са прави,че сме най-бедната страна в ЕС!По ТВ Б.ОнЕър имаше студио по този въпрос и там се коментираше,че заплатата на учител в Москва е 1800 долара!Това ме шокира,макар може би да важи само за големите градове,но пак е показателно за развитието на България и Русия.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 07 яну 2015 23:13

GOLEADOR написа:Загрижени сме за Русия ,Украйна и ЕС,а стигнахме до там,че Русия ни дава за пример и плаши страните които са проЕС ориентирани,че влезнат ли в съюза ги чака нашата съдба!И което е по-лошо,руснаците са прави,че сме най-бедната страна в ЕС!По ТВ Б.ОнЕър имаше студио по този въпрос и там се коментираше,че заплатата на учител в Москва е 1800 долара!Това ме шокира,макар може би да важи само за големите градове,но пак е показателно за развитието на България и Русия.

Някой ти е влязал в акаунта, познавам те, не можеш да пишеш подобни глупости...Защо сравнявате Русия с България, не мога да го проумея....Сравнявайте Русия с Германия, Великобритания и Люксембург. Първо, тия 1800 долара, без да съм сигурен ми се струват абсолютна глупост, но ако искаш сравни заплатите на учители на водещите европейски страни с тези в Русия. Естествено, че Русия има интерес, ЕС да се разпадне и всякакви подобни пропагандни клипове и помагат и явно хващат декиш.

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 07 яну 2015 23:19

GOLEADOR написа:Загрижени сме за Русия ,Украйна и ЕС,а стигнахме до там,че Русия ни дава за пример и плаши страните които са проЕС ориентирани,че влезнат ли в съюза ги чака нашата съдба!И което е по-лошо,руснаците са прави,че сме най-бедната страна в ЕС!По ТВ Б.ОнЕър имаше студио по този въпрос и там се коментираше,че заплатата на учител в Москва е 1800 долара!Това ме шокира,макар може би да важи само за големите градове,но пак е показателно за развитието на България и Русия.

Както в България, така и в Русия заплатите на учителите са на една база и в столицата, и в селата. Разликата е, че в големия град почти всеки даскал (е, зависи и от предмета де) може да си докара още доста приходи по легален и полулегален начин.
Те руснаците са прави за още толкова много неща, но у нас има пещерен антирусизъм по върховете на властта и автоцензура в почти всички медии. Затова и се шокираш - ако четеше повече независими източници, ако гледаше поне ОРТ, изобщо нямаше да се учудваш. А за ставащото в Новорусия хвърляй по едно око и на официалния сайт на все още необявената държава - не за друго, а за да виждаш нещата от всички страни (и от бомбардиращата, и от потърпевшата).

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 яну 2015 23:22

Гамаюн написа:Те руснаците са прави за още толкова много неща, но у нас има пещерен антирусизъм по върховете на властта и автоцензура в почти всички медии. Затова и се шокираш - ако четеше повече независими източници, ако гледаше поне ОРТ, изобщо нямаше да се учудваш.

Е, "ОРТ", са страшно независим източник. :lol:

Все едно да напишеш, че CNN, не взема страната на САЩ.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 07 яну 2015 23:24

dunavfc написа:

Някой ти е влязал в акаунта, познавам те, не можеш да пишеш подобни глупости...Защо сравнявате Русия с България, не мога да го проумея....Сравнявайте Русия с Германия, Великобритания и Люксембург. Първо, тия 1800 долара, без да съм сигурен ми се струват абсолютна глупост, но ако искаш сравни заплатите на учители на водещите европейски страни с тези в Русия. Естествено, че Русия има интерес, ЕС да се разпадне и всякакви подобни пропагандни клипове и помагат и явно хващат декиш.

Голеадорчо, извинявай, че понякога пускам съобщения от твоя профил, но няма как иначе - гореспоменатата цензура ме следи по петите.
А русенецът (ако е русенец де) да сравни и покупателната способност (примерно във вид на наеми и битови разходи) на двете професии, но не само в Москва, а по цялата територия на държавите) и тогава да ми говори за дикиши (думата се пише именно така).

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 07 яну 2015 23:27

Гамаюн написа:
dunavfc написа:

Голеадорчо, извинявай, че понякога пускам съобщения от твоя профил, но няма как иначе - гореспоменатата цензура ме следи по петите.
А русенецът (ако е русенец де) да сравни и покупателната способност (примерно във вид на наеми и битови разходи) на двете професии, но не само в Москва, а по цялата територия на държавите) и тогава да ми говори за дикиши (думата се пише именно така).

Глупости на търкалета 1800 долара :lol: :lol: :lol: :lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 07 яну 2015 23:32

Гамаюн написа:
dunavfc написа:

Ще сравняваме Русия с Германия, Великобртиания и Люксембург ли :mrgreen: Недей, че ми е смешно и обидно, като европеец...

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 07 яну 2015 23:33

THE G.A.M.E написа:
Гамаюн написа:Те руснаците са прави за още толкова много неща, но у нас има пещерен антирусизъм по върховете на властта и автоцензура в почти всички медии. Затова и се шокираш - ако четеше повече независими източници, ако гледаше поне ОРТ, изобщо нямаше да се учудваш.

Е, "ОРТ", са страшно независим източник. :lol:

Все едно да напишеш, че CNN, не взема страната на САЩ.

Някъде да съм написал, че ОРТ са независим източник? Те само са по-правдоподобен, нищо повече. Но пък да даваш мнение, получавайки информация само от едната страна, е меко казано глупаво. А нашите медии точно това правят, дори продължават да наричат геноцида в Донбас лицемерно "АТО", ползвайки укровската формулировка на наказателната операция.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 08 яну 2015 03:41

dunavfc написа:

България Он Еър е българска телевизия и е проевропейска на 100 процента.Имат доста икономически предавания и там в една дискусия това го каза един от експертите.Аз мислех,че Русия е на нашето ниво и за това се шокирах.Относно пропагандата на Русия при мен няма как да стане,за мен ЕС е без алтернатива за развитието на България.Просто очаквах,че след разпадането на комунистическия блок и влизането ни в ЕС ние ще сме тези с 1800 долара (що руснаците смятат всичко в долари :?: ) заплата,а не те!
П.П.
Написах в Гугъл "заплата на учител в русия" и ми излезнаха реално два резултата по темата.Първият е от преди 2 години и заглавието е:"СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА УЧИТЕЛИТЕ В МОСКВА Е 57 ХИЛЯДИ РУБЛИ (2 761 ЛВ.)"
Вторият резултат е от 27.06.2014 със заглавие:
"Средна заплата в Русия = 653 евро"
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Архив”