Tiberius написа:Винаги съм смятал, че правилото за гол на чужд терен за изключително малоумно. Единственото хубаво в него е, че дава предимство на тактически грамотните отбори, но като цяло винаги е облагодетелствал слабите отбори. Трудно някой ще ме убеди, че отбор, който не е вкарал гол повече от съперника заслужава да продължи в следващата фаза, само защото е имал късмета да вкара гол на чужд терен. Приветствам отмяната на това глупаво правило. Крайно време беше!!!
Аниели имаше идея да се увеличат мачовете в ШЛ, за сметка на мачовете в националните шампионати, което също е отлична идея. Предполагам това е следващото, което ще последва. И след това една суперлига, където ще играят само най-богатите, най-силни и исторически значими отбори.
Неограниченият брой смени не е приложимо при сегашното формат на мачовете. Приложимо е само, ако времетраенето на мачовете стане "чисто" време. След всяко спиране на играта брояча се спира до подновяването на играта, както е в баскетбола и хокея. При такива обстоятелства може и да бъде приложена тази идея.
Крайно време е това да стане реалност. Изключително много ме дразни идиотското бавене, лежане почесване и т. н., което нЕкои идиоти наричат "тактика".
Гледал съм кадри от Италия - Германия 1970 г.
90 минута. Макароните водят с едно на нула. Топката излиза в тъч в полза на Италия. Веднага един италианец притича, взе топката и изпълни тъча. Нямаше бавене, почесване, мислене една минута къде да метна топката и евентуално да притича някой друг за да изпълни той тъча. Нищо такова.
И така трябва да бъде.
За махането на чуждия гол - зависи от случая. Ако сме спечелили като домакини с 1:0, да не се пипа. Ако сме паднали със същия резултат като гости, айде няма нужда и от правила за голове на чужд терен.