ЛЕВСКИ - Ботев (Пловдив) /2 кръг, А група/ - 3:1

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
naso
Контакти:

ултраси, политика и расизъм

Мнениеот naso » 20 авг 2012 12:06

ще си позволя да се цитирам:
naso написа:[...]
не знам защо с такава масовост, не знам мода ли е, не знам дали и вас ви смущава, но лично аз не разбирам схващането, че ако си в сектор б, г, на трибуна бесика или изток или слънцето ти пече в очите на "тича", то задължително трябва да категоризираш себе си като нео-нацист. свастиките, бръснатите глави и прякорите от рода на "рудолф (хес)" не ви правят с дадени политически разбирания, както сърпът и чукът и лениновските мустаци не биха ви направили с други.
един приятел бе в лаута хуулс известно време. разказва:"и гледаш всичките с татуировките, 14/88, свастиките, комбат 18, всичко... в следващия момент пеят <<гара дембеле, гара дембеле>>".
бихте ли ми дали отговор защо се смята, че щом си запалянко (тая дума стана архаизъм вече :D) трябва да си и с крайно десни възгледи и всяка седмица да пребиваш до смърт поне петима представители на циганския етнос?
не ме разбирайте погрешно, аз съм напълно неутрален политически "наблюдател" единствено и също смятам, че трябва да се направи нещо с циганския проблем, но не смятам, че това е начинът. не знам, обаче, защо сред 90% от ултрасите върлува схващането, че това е правилното поведение... [...]
(от темата за инцидента "де карвальо")

позволявам си да извадя мнението си като тема, защото смятам, че е важно. чакам вашите разкази ; ))
ГУНДИ Е ВЕЧЕН

Потребителски аватар
Levskar_90

Re: ЛЕВСКИ - Ботев (Пловдив) /2 кръг, А група/ - 3:1

Мнениеот Levskar_90 » 20 авг 2012 12:21

[wrapimg=]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/200755_10150974082385882_499037120_n.jpg[/wrapimg]

:) :) :)
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: Расистки скандал пред Сектор "Б" след Левски - Ботев (Пд)

Мнениеот boys85 » 20 авг 2012 12:24

naso написа:приятели; левскари, а и фенове на други отбори, позволете ми да се обърна към вас.
не знам защо с такава масовост, не знам мода ли е, не знам дали и вас ви смущава, но лично аз не разбирам схващането, че ако си в сектор б, г, на трибуна бесика или изток или слънцето ти пече в очите на "тича", то задължително трябва да категоризираш себе си като нео-нацист. свастиките, бръснатите глави и прякорите от рода на "рудолф (хес)" не ви правят с дадени политически разбирания, както сърпът и чукът и лениновските мустаци не биха ви направили с други.
един приятел бе в лаута хуулс известно време. разказва:"и гледаш всичките с татуировките, 14/88, свастиките, комбат 18, всичко... в следващия момент пеят <<гара дембеле, гара дембеле>>".
бихте ли ми дали отговор защо се смята, че щом си запалянко (тая дума стана архаизъм вече :D) трябва да си и с крайно десни възгледи и всяка седмица да пребиваш до смърт поне петима представители на циганския етнос?
не ме разбирайте погрешно, аз съм напълно неутрален политически "наблюдател" единствено и също смятам, че трябва да се направи нещо с циганския проблем, но не смятам, че това е начинът. не знам, обаче, защо сред 90% от ултрасите върлува схващането, че това е правилното поведение... so tell me ; ))

Много точен пост, а най-смешното е, че така наречените ултраси с уж крайно десни убеждения не се свенят да скандират "Гарра Дембеле" и да се прегръщат играч от друга раса, а 5 мин. по-късно пеят: "Прима дуче Мусолини". :mrgreen:

Ами какво да ти кажа, този феномен се дължи на мода сред подрастващите, каквато е характерна не само в България, ами цяла Източна Европа. Дори агитки (мразя тази дума, но няма как :mrgreen: ) със значителни леви възгледи в миналото като Спартак Вн и Ботев Пд, днес са като всички останали покрай малките им представители, които гледат да са в крак с "модата". Даже не бих го нарекъл и политически разбирания, защото за тези с т.нар. "национал-социалистическите разбирания" теми като политика са табу, а просто имат някакви криворазбрани расистки възгледи... :roll:

Потребителски аватар
balef

Браво на всички за представлението на Герена

Мнениеот balef » 20 авг 2012 12:34

Браво на Ботев Пд за хубавия и открит футбол който показаха на нашия стадион -данно има повече отбори като тях !
Браво и на Левски - Това раздаване искаме да го виждаме във всеки мач независимо с кого играем !
Поклон и пред феновете на двата отбора !
А тези които не бяха на стадиона изпуснаха да видят уникален мач за стандартите в България !!!

e_cvetcov
Контакти:

Re: ЛЕВСКИ - Ботев (Пловдив) /2 кръг, А група/ - 3:1

Мнениеот e_cvetcov » 20 авг 2012 12:46

Ралке....
Не мисля, че тези първи минути се дължат на страх или притеснение. И срещу Славия започнахме колебливо, но те просто не са толкова силни и не се възспозваха от това. Не омаловажавам играта на Левски, даже напротив. Мисля че сте изиграли най-добрия си мач от доста време насам. Смятам че причините са по-скоро спортно-технически, от колкото психологични, за разлика от вас. Имате дост по-малко спортно-технически проблеми и много психологични и не искам да ви обижам но смятам ,че вие феновете сте в основата им. Също така смятам, че вие феновете на Левски сте си виновни за отпадането от Сараево. Направихте от един абсолютно протоколен мач - дерби.Такъв, в който се играеше за името на родината и историята.
За конкретния мач Левски-Ботев мисля, че ние свършихме работата на Илиев от мотивационна гледна точка. Нашите изказвания ви надъхаха играчите толкова много. Точно по този начин и вие провокирахте саревци.

Потребителски аватар
balef

Re: Браво на всички за представлението на Герена

Мнениеот balef » 20 авг 2012 12:47

Важното е че се създаде футболна атмосфера която скоро не бяхме виждали в София.

ultrasblue
Контакти:

Мнениеот ultrasblue » 20 авг 2012 12:48

gilento93 написа:Колко хиляди имаше според теб? :)

Според мен над 10 000, но наистина шоуто си струваше ;)

Потребителски аватар
blue SASHO77
Контакти:

Мнениеот blue SASHO77 » 20 авг 2012 12:49

Бе не знам колко хиляди бяхме, но и двете агитки бяха на ниво, евалата на Ботев, ако играят така ги очаква само добро. Толкова народ в сектор "г", май след ЦСКА никой не го е пълнил!! Евала.
САМО ЛЕВСКИ

Потребителски аватар
blue SASHO77
Контакти:

Мнениеот blue SASHO77 » 20 авг 2012 12:50

ultrasblue написа:
gilento93 написа:Колко хиляди имаше според теб? :)

Според мен над 10 000, но наистина шоуто си струваше ;)

Абсолютно!
САМО ЛЕВСКИ

Върни се в “Архив”