Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 28 яну 2013 01:33

[offtopic]Не изгарям от желание, megan fox. Не е много приятна дискусията с хора, които изопачават истината, да не кажа, че директно си лъжат, за да манипулират хората, а дори не им пука, че го правят...[/offtopic]
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 28 яну 2013 01:35

MORSKI написа:
megan fox написа:Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.[/color][/b]

С едната разлика, че както аз ти казах, строй като социализма спомага скътавките да са повече. Той не се опитва да се бори с тях, той ги поощрява негласно с това, че за всички има работа и, че всичко е "общо", че всички са "равни" ;) При всичките минуси на сегашният уж капиталистически демократичен и т.н строй, това го няма. Тоест ако се скътаваш ще пострадаш директно и никой няма да те трае на работа ;)

С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 яну 2013 01:39

MORSKI написа:
megan fox написа:Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.[/color][/b]

С едната разлика, че както аз ти казах, строй като социализма спомага скътавките да са повече. Той не се опитва да се бори с тях, той ги поощрява негласно с това, че за всички има работа и, че всичко е "общо", че всички са "равни" ;) При всичките минуси на сегашният уж капиталистически демократичен и т.н строй, това го няма. Тоест ако се скътаваш ще пострадаш директно и никой няма да те трае на работа ;)

Айде, айде, сякаш сега няма кашета..., нека не се лъжем. Пълно е със скатавки, просто сега се правят по друг начин - други времена - други нрави, същият краен ефект. Сега ако не ти се ходи на работа - звънваш на джипито и хоп имаш болничен за една седмица! И това какво е, ако не е скатавка?! ;) Ама много ми е Х, как във времената на комунизъм щеше да убедиш някой лекар, ако не ти е роднина да ти издаде фалшив болничен лист ако си служител/работник и фалшива бележка ако си ученик... ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2013 01:44

W84me написа:С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.

Къде намесваш безработицата и ниските заплати с качеството на работника, който се наема? Това са съвсем различни неща. Мислиш ли въобще малко с тая глава? Тук говорим за скътаване и хора, които просто са некадърни и бездарни. Които в строй като социализма си получават заплатката не правят нищо по цял ден или, ако го правят е под всякаква критика и вземат същите пари като човек който си разбира от работата и по цял ден се труди...

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2013 01:48

megan fox написа:
MORSKI написа:

Айде, айде, сякаш сега няма кашета..., нека не се лъжем. Пълно е със скатавки, просто сега се правят по друг начин - други времена - други нрави, същият краен ефект. Сега ако не ти се ходи на работа - звънваш на джипито и хоп имаш болничен за една седмица! И това какво е, ако не е скатавка?! ;) Ама много ми е Х, как във времената на комунизъм щеше да убедиш някой лекар, ако не ти е роднина да ти издаде фалшив болничен лист ако си служител/работник и фалшива бележка ако си ученик... ;)

Има ги, но са в пъти, в пъти по-малко. И, ако ти си работодател, който ще търпи скътавки във фирмата си или си сляп, или ще фалираш ;) Само ще ти кажа, че от досегашния ми опит във всички фирми, които съм бил, а те не са малко, скътавките не издържат и седмица.... Просто им теглят една по бързата процедура... Същото е и с некадърниците. Останала е обаче една лоша практика от социалистическия строй- наемат се хора на този и онзи, които трябва много да сгафят, за да ги уволнят. Но това пак си е до шефа на фирмата/предприятието. Аз никога не бих държал на работа човек, който ми дърпа надолу бизнеса, некадърен е или се скътава, ако ще и брат да ми е.

ПС" Тоя болничен за 1 седмица после ще ти излезе през ... защото в повечето случаи или се лишаваш от отпуска лятото/зимата, или следващият път си в нелпатен. Което автоматично обезсмисля скътаването ти.

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 28 яну 2013 01:52

MORSKI написа:
W84me написа:С 400 лева заплата и 15% безработица ЕСТЕСТВЕНО, че няма да те траят! На твое място ще дойде друг балама, който да бъде използван като роб и така до безкрай! В момента в България масата от хора не получават заплати, а обезщетения за труда си. За здравеопазване, отбрана, култура, образование просто няма какво да се сравнява сегашната разпасана команда с годините преди 89-а.

Къде намесваш безработицата и ниските заплати с качеството на работника, който се наема? Това са съвсем различни неща. Мислиш ли въобще малко с тая глава? Тук говорим за скътаване и хора, които просто са некадърни и бездарни. Които в строй като социализма си получават заплатката не правят нищо по цял ден или, ако го правят е под всякаква критика и вземат същите пари като човек който си разбира от работата и по цял ден се труди...

Не знам колко трудов стаж имаш и какво си видял от комунизма, но да кажеш, че сега работниците не се скатават е меко казано смешно. В момента всеки гледа да се скатае, да не си свърши работата както трябва, да си тръгне по-рано, да "чопне" нещо от работа. Както казах, всичко това произлиза от ниската работна заплата, на която аз казвам обезщетение.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 яну 2013 01:56

MORSKI написа:Има ги, но са в пъти, в пъти повече. И, ако ти си работодател, който ще търпи скътавки във фирмата си или си сляп, или ще фалираш ;) Само ще ти кажа, че от досегашния ми опит във всички фирми, които съм бил, а те не са малко, скътавките не издържат и седмица.... Просто им теглят една по бързата процедура... Същото е и с некадърниците. Останала е обаче една лоша практика от социалистическия строй- наемат се хора на този и онзи, които трябва много да сгафят, за да ги уволнят. Но това пак си е до шефа на фирмата/предприятието. Аз никога не бих държал на работа човек, който ми дърпа надолу бизнеса, некадърен е или се скътава, ако ще и брат да ми е.

ПС" Тоя болничен за 1 седмица после ще ти излезе през ... защото в повечето случаи или се лишаваш от отпуска лятото/зимата, или следващият път си в нелпатен. Което автоматично обезсмисля скътаването ти.

Е да де, нали и аз това казвам, че сега са в пъти повече. :mrgreen:

Морски, недей така, че почнем ли да спорим ще загубиш. ;) Отпуската никой не може да ти я пипне, защото ти е гарантирана от Кодекса на Труда, единственото условие е да направиш 8 месеца трудов стаж на настоящото си работно място. От правна точка така са уредени нещата, че няма как да стане това нещо. Ако си вземеш и болничен и затова те уволнят... това както и да го гледаме е неправомерно уволнение, завеждаш един граждански иск в Районен съд и той ще те върне на работа, че и работодателя ще трябва да ти плати обезщетение! Друг е въпроса, че масово хората не си знаят правата и как да си ги защитават и има доста работодатели, които злоупотребяват с това нещо, но точно пред мен това няма как да мине, все пак тия неща ги уча и ги знам отлично. ;)

А колкото до некадърността... нея винаги я е имало, без значение от формата на управление. Обаче има нещо друго - заради тоталното пропаднало ниво на образованието в наши дни (плод на така лелеяната ви демокрация) сега има в пъти повече некадърници! Нивото на обща култура и знания драстично пада година след година! Та кой е виновен за това нещо, със сигурност не са мръсните комунисти! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Едит: Гад, набързо си поправи мнението и избяга! :mrgreen:
Последна промяна от megan fox на 28 яну 2013 02:04, променено общо 2 пъти.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2013 01:57

W84me написа:
MORSKI написа:

Не знам колко трудов стаж имаш и какво си видял от комунизма, но да кажеш, че сега работниците не се скатават е меко казано смешно. В момента всеки гледа да се скатае, да не си свърши работата както трябва, да си тръгне по-рано, да "чопне" нещо от работа. Както казах, всичко това произлиза от ниската работна заплата, на която аз казвам обезщетение.

И аз не те знам какъв си, колко стаж имаш и т,.н, но да ми сравняваш нивото на скътаване по време на социализма и сега е просто нелепо. Да ми твърдиш, че сега някой ще те търпи, ако по цял ден седиш и нищо не правиш и, че няма да донесеш загуби на шефа си е просто безумно. Не знам дали си гледал Баш Майстора на море. Там доста добре е описано това, за което говорим. Ако не си, гледай го!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2013 02:10

Е да де, нали и аз това казвам, че сега са в пъти повече. :mrgreen:

Знаеш, че направих грешка в бързината, която впрочем беше поправена още преди да си публикувал това си мнение ;)
Морски, недей така, че почнем ли да спорим ще загубиш

Защо така реши :twisted: Аз не споря впрочем, излагам моите виждания, ти твоите ;)
Отпуската никой не може да ти я пипне, защото ти е гарантирана от Кодекса на Труда, единственото условие е да направиш 8 месеца трудов стаж на настоящото си работно място. От правна точка така са уредени нещата, че няма как да стане това нещо. Ако си вземеш и болничен и затова те уволнят... това както и да го гледаме е неправомерно уволнение, завеждаш един граждански иск в Районен съд и той ще те върне на работа, че и работодателя ще трябва да ти плати обезщетение! Друг е въпроса, че масово хората не си знаят правата и как да си ги защитават и има доста работодатели, които злоупотребяват с това нещо, но точно пред мен това няма как да мине, все пак тия неща ги уча и ги знам отлично. ;)

Както отпуската ти е делегирана в кодекса, така по същият начин са си делегирани и правото на болничен и дните, които може да ползваш платен такъв. Нали се сещаш ;) Няма как да вземеш болничен от 1 седмица в продължение на няколко месеца, просто защото накрая ще излезеш в неплатен. Има си и дисциплинарни уволнения нали знаеш ;) И т.н неща, които просто няма как да позволят на една "скътавка" да се разхожда из улиците "болен" или да си седи вкъщи. Плюс това има и нещо друго- има много хора, които искат да си вземат отпуска, но просто не ги пускат в конкретния месец или седмица, които са пожелали и се натрупват през годините. Като после трябва да се изчистят събралите се дни и да се компенсират. Когато някой тръгне да се скътава рано или късно ще бъде хванат. Друг въпрос е, че както вече казах- човек, който е тръгнал да се скътава сам си вкарва автогол, защото най-малкото шефът на фирмата/предприятието, ако има поне малко мозък и му пука за бизнеса и парите, ще го изрита. Защото той губи пряко,. Докато когато "всичко е общо" нито на ръководителя на отдел му пука, нито на работниците! Държавата да му мисли.

А колкото до некадърността... нея винаги я е имало, без значение от формата на управление. Обаче има нещо друго - заради тоталното пропаднало ниво на образованието в наши дни (плод на така лелеяната ви демокрация) сега има в пъти повече некадърници! Нивото на обща култура и знания драстично пада година след година! Та кой е виновен за това нещо, със сигурност не са мръсните комунисти! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Тук съм съгласен. Обаче това отново е обвързано със скътаването. И с факта, че няма как когато всичко е общо, когато нямаш стимул да се доказваш (защото това е най-лошото нещо на този вид строй- сивотата, потискането на борбата за доказване, еднообразието и това, че всички трябва да са равни), ти даже да си най-съвестният работник почваш да ставаш като масите. Неслучайно казват, че с какъвто се събереш, такъв и ставаш. Неслучайно са казали и, че той лъже, че ми плаща, аз че работя.... И т.,н. То, ако не беше така КДНР щеше да е в пъти по-развита икономически от Южна Корея.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 яну 2013 02:23

MORSKI написа:Плюс това има и нещо друго- има много хора, които искат да си вземат отпуска, но просто не ги пускат в конкретния месец или седмица, които са пожелали и се натрупват през годините. Като после трябва да се изчистят събралите се дни и да се компенсират.

Това вече няма как да стане! Има промени в Кодекса на Труда, които забраняват натрупването на отпуски. Работодателя е длъжен или да те пусне в отпуска, или да те компенсира, като те обезщети, но със сигурност без твоето съгласие няма как да стане варианта, при който не те пускат в отпуска, ами те обезщетяват. ;) Работил си на не едно място, отлично трябва да знаеш, че се прави график на отпуските. Винаги можеш да се уговориш с работодателя още в началото на календарната година, че примерно Август месец ще искаш да си ползваш отпуската. Трябва ли да те уча на такива неща, млади мой падуане? :mrgreen: (Сори брат, не се стърпях да не ти го напиша. :mrgreen: )

MORSKI написа:
А колкото до некадърността... нея винаги я е имало, без значение от формата на управление. Обаче има нещо друго - заради тоталното пропаднало ниво на образованието в наши дни (плод на така лелеяната ви демокрация) сега има в пъти повече некадърници! Нивото на обща култура и знания драстично пада година след година! Та кой е виновен за това нещо, със сигурност не са мръсните комунисти! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/color][/b]

Тук съм съгласен. Обаче това отново е обвързано със скътаването. И с факта, че няма как когато всичко е общо, когато нямаш стимул да се доказваш (защото това е най-лошото нещо на този вид строй- сивотата, потискането на борбата за доказване, еднообразието и това, че всички трябва да са равни), ти даже да си най-съвестният работник почваш да ставаш като масите. Неслучайно казват, че с какъвто се събереш, такъв и ставаш. Неслучайно са казали и, че той лъже, че ми плаща, аз че работя.... И т.,н. То, ако не беше така КДНР щеше да е в пъти по-развита икономически от Южна Корея.

Е хубу де, но сега нали сме демокрация. Вече имаш стимул да се доказваш и да правиш кариера, тогава защо нивото на образование непрестанно пада, а с това правопропорционално расте нивото на некъдарността? И пак питам: кой е виновен за това? Със сигурност не са ония дето са управлявали до 89-а година. ;)

Върни се в “Архив”