Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

daduradam
Контакти:

Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Мнениеот daduradam » 20 сеп 2013 22:00

стичо написа:Защо не вярвате че ние народът може да променим нещата?

Защото ти и 200те ти другарчета не сте народа.
Нотка манипулация ?
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 20 сеп 2013 22:39

dunavfc написа:Здравейте,мила госпожице,ще ви направя кратко резюме на политическите страсти в форума.
...
Не е госпожица, а господин, просто каза, че е бил "активна част", а не, че е бил активна. :lol:
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 сеп 2013 22:52

Късно е либе за китка :mrgreen: Извинение за господина,не съм асимилирал цялото изречение.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 20 сеп 2013 23:15

dunavfc написа:Късно е либе за китка :mrgreen: Извинение за господина,не съм асимилирал цялото изречение.

Как ще възприемаш написаното? Ти си Боко-2, а Боко не може да приема. Той само предава :mrgreen:
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 21 сеп 2013 00:13

dunavfc написа:Късно е либе за китка :mrgreen: Извинение за господина,не съм асимилирал цялото изречение.
Карай. Ама аз стоя някаква и се чудя на коя госпожица тръгна да обясняваш политическите залитания във форума. :lol:

Попаднах на едно много интересно интервю със Стефан Цанев. Ето какво отговаря, запитан за протестите.

- Г-н Цанев, може би греша, но днешните протести ме върнаха 30 години назад, когато възторжени зрители носеха на ръце героинята от вашия спектакъл "Любовни булеварди" и пееха на площада пред мавзолея "Свободен дух, къде си, свободен дух?". Това тогава преля чашата на управляващите. Спектакълът бе спрян. Какво ще прелее чашата сега?

- Тогавашните управляващи чуваха - и забраняваха. Сегашните техни наследници се правят, че не чуват. А хората по площадите викат пак: "Къде си, свободен дух?". Думите на младите интелигентни хора, участващи в "симпатичните мирни протести", могат да бъдат чути и разбрани от хора със същите интелигентни сетива.
Но днешните наследници на някогашните управляващи са наследили от тях патологичната страст за власт. Това е в генезиса на идеологията им - да властват,
да властват над всички, канеха се - над целия свят.

Народът за тях е народ, ако им вика "ура", вика ли "ууу" - той е тълпа, сган, сбирщина от платени лумпени. Идеи, идеали, принципи - какво беше това? Спомнете си коалиционните пируети на тъй наречената БСП: уж са антимонархисти, а се прегърнаха любовно с царя; уж не признаваха турците за турци, малтретираха ги, прекръстиха - побратимиха се и с тях; какъв не го наричаха Сидеров - сега се въртят на средния му пръст. Заради властта. На всичко са готови заради властта. Захапят ли веднъж властта - не пускат, като добермани. Мирните протести, колкото и дълго да продължат, няма да доведат до нищо - целта на протестите може да бъде постигната, ако прераснат в общонационална стачка, ако бъдат блокирани магистралите, пътищата, всичко. Тогава може би ще чуят. Но ще е късно - чашата на търпението ще е преляла.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 21 сеп 2013 10:51

Орешарковия Биг Брадър!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iKY-hMDWafo[/youtube]
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 21 сеп 2013 14:19

Laetitia написа:
Карай. Ама аз стоя някаква и се чудя на коя госпожица тръгна да обясняваш политическите залитания във форума. :lol:

Попаднах на едно много интересно интервю със Стефан Цанев. Ето какво отговаря, запитан за протестите.

- Г-н Цанев, може би греша, но днешните протести ме върнаха 30 години назад, когато възторжени зрители носеха на ръце героинята от вашия спектакъл "Любовни булеварди" и пееха на площада пред мавзолея "Свободен дух, къде си, свободен дух?". Това тогава преля чашата на управляващите. Спектакълът бе спрян. Какво ще прелее чашата сега?

- Тогавашните управляващи чуваха - и забраняваха. Сегашните техни наследници се правят, че не чуват. А хората по площадите викат пак: "Къде си, свободен дух?". Думите на младите интелигентни хора, участващи в "симпатичните мирни протести", могат да бъдат чути и разбрани от хора със същите интелигентни сетива.
Но днешните наследници на някогашните управляващи са наследили от тях патологичната страст за власт. Това е в генезиса на идеологията им - да властват,
да властват над всички, канеха се - над целия свят.

Народът за тях е народ, ако им вика "ура", вика ли "ууу" - той е тълпа, сган, сбирщина от платени лумпени. Идеи, идеали, принципи - какво беше това? Спомнете си коалиционните пируети на тъй наречената БСП: уж са антимонархисти, а се прегърнаха любовно с царя; уж не признаваха турците за турци, малтретираха ги, прекръстиха - побратимиха се и с тях; какъв не го наричаха Сидеров - сега се въртят на средния му пръст. Заради властта. На всичко са готови заради властта. Захапят ли веднъж властта - не пускат, като добермани. Мирните протести, колкото и дълго да продължат, няма да доведат до нищо - целта на протестите може да бъде постигната, ако прераснат в общонационална стачка, ако бъдат блокирани магистралите, пътищата, всичко. Тогава може би ще чуят. Но ще е късно - чашата на търпението ще е преляла.

Стефан Цанев отдавна не го слуша главата. Той защо не каже, като е толкова интелигентен, че няма никаква перспектива в идеите на "протестиращите". Както каза Синчец, те сякаш нарочно правят това, което виждаме ;)
Цанев, кабинетът скоро няма да подаде оставка. Той да не е като теб. Едно време се пишеше за комунист, а после се обърна :x
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

bai hoi
Контакти:

Мнениеот bai hoi » 21 сеп 2013 15:38

Калин Янакиев

19.08.2013
За контрапротеста, Шамара
и Петното
"............................................
Не можех, пред лицето на това високомерно портретиране, да не направя сравнението на видяната от мен жалка картина на стоварената с автобуси от страната, лутаща се като изгубена, тълпа, олицетворена (потретям, ако думите, производни от „лице” тук изобщо са подходящи) от „Шамара” и „Петното” и хората от столичния протест. Да, близо 70% от тези хора са млади, много млади. Но знае ли г-н дежурният медиен мъдрец, че немалко от тях са наши студенти, при това едни от най-блестящите? Знае ли сетне проф. Петър-Емил Митев (общият учител на всичките тези дежурни медийни мъдреци), който също като г-н Петното твърди, че те имали организатори зад кулисите („бели ангели”) и че не можели да не са, все пак, платени, че сред тях са поне петдесетина негови колеги със същата академична титла, които отдавна, отдавна не са в ресора на интереси на г-н Джордж Сорос? Знаят ли най-накрая всички, които не спират да твърдят, че софийските протестиращи нямат и не могат да излъчат „лидери”, че сред тях всъщност са естествените лидери на тази нация? Че ако „нацията е разделена” и от едната страна са хората, чиито имена ще изредя след малко, а на другата – Мишо Шамара и Бисер-Петното, то нацията наистина е разделена, но е разделена на нормалните в нея и негодниците в нея?

И понеже от шестдесет и пет дни всеки ден съм на протеста в София (г-н Петното може, ако желае, да ме включи в „справката” си към МВР) ще изредя тук (абсолютно наслуки) двадесетина имена на люде, които няма как да ми се разсърдят, че ги споменавам, защото са на площада напълно открито. Да, г-н Колев (или Стойчев), в обществото на „детето-акселерат”, което нямало зрялост и не било способно да излъчи лидери са: проф. Христо Тодоров – философ и зам. ректор на НБУ, проф. Цочо Бояджиев (философ и Хумболтов лауреат), проф. Георги Близнашки – юрист-конституционалист и бивш депутат от БСП, проф. Александър Кьосев – културолог, проф. Божидар Кунчев – литературовед, доц. Георги Арнаудов – композитор, Юлиана Николова – юрист и бивш кандидат за вицепрезидент, Красен Станчев – икономист и философ, Александър Кашъмов – юрист, арх. Христо Генчев, д-р Светлозар Василев – психиатър, Христо Бойчев – драматург, Емилия Дворянова – писател, Теодора Димова – писател, Георги Тенев – писател и драматург, Панайот Денев – журналист, Иво Инджев – журналист, Иван Добчев – режисьор, Христо Мутафчиев – актьор и председател на САБ, Славчо Пеев – актьор, Светлана Янчева – актриса, Силвия Лулчева – актриса, Кирил Маричков – музикант….

От другата страна са хората от автобусите и техните „лица”: Мишо Шамара и Бисер-Петното."
http://kultura.bg/web/%D0%B7%D0%B0-%D0% ... %82%D0%BE/

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 21 сеп 2013 19:46

Здравейте на всички! Докато беряхме гроздето и свършихме малко полезна работа, като лютеница, къопоолу и тем подобни, има ли нещо ново и интересно? Щот, да ви кажа честно, 4 дни ни тв съм гледал, ни лаптоп съм барал... Тон и половина грозде даде лозето, голям берекет, голямо чудо! Сдрахме се от бачкане, ама зимъска ще има радост! ;)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 21 сеп 2013 20:37

Кой предложи Пеевски? Кой взима решенията в това правителство? Защо управляващите мълчат?
Е това са интересните неща :!:

Върни се в “Архив”