Съгласен съм напълно,че трябва да има последователност и да се работи в перспектива без значение кой е на власт,кой е бил и т.н. Тия мерения на магистрали,зали,детски гради и т.н. като цяло са доста безсмислена и детска занимавка,но тя се провокира от постоянните лъжи. Когато някой от БСП излезе и каже,че е построил повече магистрали от теб,а това категорично не е вярно,как искаш да не стават полемики ?
Не знаеш,какво щеше да се случи в САЩ,но можеш да обвиниш,някого в диктатура нали ? Когато протестиращите видимо не са агресивни не виждам,никакъв проблем в това,че полицията не действа по грубо,това показва едно доста демократично и адекватно отношение. Да припомням ли обаче,какво се случи на протестите през зимата ? Факли,коктейли Молотов,паведата,камъни,боя и т.н. Точно тогавашните безредици провокираха на следващият ден ББ да подаде своята оставка. Който от сегашните протестиращи търси конфликт с полицията си заслужава напълно арестуването и лежането в затвора,но нека не обобщаваме,защото тъмните елементи на тези протести са изключителна рядкост,не случайно тия протести придобиха етикетите - "Интелигентни" и "Мирни" . Зимата децата по протестите бяха рядкост,това говори красноречиво.
Помниш ли какво се случи на януари 2009 и помниш ли това http://www.youtube.com/watch?v=dUS87yQbf9o ? Тогава май беше доста "демократично" а ? А подадоха ли оставка тогава управляващите ? И тогава беше зима и изборите бяха близко....Нали ББ подаде оставка,защото бил към края си така или иначе,"недиктаторите" защо не го направиха същото ?
Аз никога не съм твърдял,че тук не е демокрация,дори напротив тука е свръх демокрация,което в някой случай,не е никак добре. А това,което се случва в Гърция,Англия,САЩ,Испания и т.н. е за тези,които твърдяха 4 год. че тук имало свръх полицейщина
Съгласен съм,че протеста в подкрепа на Борисов до голяма степен беше организиран,само че разликата е,че той беше абсолютно формален,защото ГЕРБ вече не бяха на власт,докато разликата със сегашните контрапротестиращи е огромен. Не усещаш ли,че с тия протести в подкрепа и против правителството заприличваме на страните от Близкият Изток,особено актуален е случаят с Египет.
Има платени навсякъде,но мисля,че това което се случи на 16 август показа,огромната разлика между двете групи
Правителството има много хора,които го подкрепят,но доста се съмнявам да са повече от тези,които му искат оставката.
Ще завърша с назначенията. Това е много грешна практика,използва от всички,включително и ГЕРБ ! Все пак обаче,трябва да има някаква граница,не можеш да уволняваш някого,само защото е бил гербер,социалист,депесар и т.н.
Лека от мен