Old_death написа:
Делянски , случващото се е като една шахматна партия . Почваш с едни намерения , но играеш и според ходовете на противника си . Първоначалния план на Ганчев бе чрез ФК ЦСКА да осигури участие в елита . Връзката между това дружество и ПФК ЦСКА АД даваше достатъчни основания за приемственост . От друга страна поради присъствието на синдик и отсъствието на средства , ФК - то служеше като мост за финансиране на спортно техническата дейност на клубът . БФС се заяде като магаре на мост и не разреши картотекирането на футболисти във ФК - то . На тоя етап битката бе за овладяване на ПФК ЦСКА АД . Имаше една размяна на ходове . Пробиха клубът чрез малкото Саше . Реакцията бе мигновена . Сашето бе уволнен и заменен с непробиваем доверен човек . На базата на законодателството ,ако някой иска да махне Паслар от ЦСКА , може да го направи след септември месец . Тук мога да се изложа , защото не съм юрист . Като цяло Ганчев винаги е мислил как да прекрати дейността си в Ловеч с минимални щети . Ако някой е мислил , че ще остави друг да бере плода на дългогодишните му усилия , се е лъгал сериозно . В първия вариант се искаше футболистите да бъдат трансферирани във ФК ЦСКА . След намесата на БФС тоя план отпадна . Единствения полезен ход бе преместването на Литекс . Някъде около нова година тук казах , че тия насила ще принудят Ганчев да премести Литекс . Така и стана . В такава партия не всичко става по твое желание . Играеш според ходовете на противника си . Последствията ги видяхме е последните дни . Относно Божков . Той никога не е имал сериозни намерения да влиза в ЦСКА . Апетитите му са само около базата . Лекинко бе понатиснат и бе приласкан с обещания за едни проекти , но е достатъчно умен за да се хване . С внасянето на ОП от Гришата му се даде достатъчна възможност да се измъкне с достойнство . Той реагира като гросмайстор . Внесе един смешен план , заради който тука много получиха ерекция , с ясната идея , че тоя план няма да бъде приет от съда . По тоя начин хем се измъква с достойнство , хем парадира , че е удържал на думата си . Какво предстои . Първо ще има борба за базите . Тук Черепа ще се опъне , но според мен е загубил битката . След това ще се вземат мерки за окончателната приемственост . Тя ще стане след закупуването на стария клуб или след неговия фалит . Тук думата ще имат съдът и кредиторите . Общо взето положението е такова в момента .
p.s.Имам молба мнението ми да не бъде репликирано от друг , освен от Делянски .
Въпреки молбата ти ще те репликирам, ако искаше да е само за Делянски, можеше и на лични да му пишеш.
Аз само едно нещо ще те питам.
Ако, както твърдиш, Ганчев е имал намерение да осигурява на ПФК ЦСКА АД участие в елита, защо не го направи чрез Литекс? Защо вместо Чавдар да придобива Литекс, то Литекс не придоби ЦСКА? Защо не обедини двата клуба? Дори и да се наложеше да играем с име от сорта на ЦСКА-Литекс? Така и така се правеха врътки да се върнем в елита.Така и така се отебаха всички наредби.Тогава на никой нямаше да може да му минават тезите, че Литекс не е ЦСКА.
За мен отговорът е за да се мине тънко. Не виждам друго обяснение. Може и да има. Кажи ми.