KAT90 написа:1982, стига с този Милан.Нещата са съвсем различни.Отборът им заедно с базите струва много повече от дълговете им.Трябва да се гледат всички, активи и пасиви, а не само паричните потоци, защото почти винаги са с отрицателна стойност за футболните клубове.Но крайния счетоводен баланс може да излезе с положителна стойност.А при ЦСКА, не е така.Отборът няма почти никакви ценни активи.Няма футболисти, бази, бъдещите парични потоци ще са много малки, защото нямаме маркетинг, спонсори.Почти никой не купува нищо.Марката ЦСКА се продава само в България, докато Милан-навсякъде.Мисли малко дедуктивно, а не първосигнално.Най-просто казано, Отбор > дългове=Милан и Отбор<дългове=ЦСКА. При ЦЗ е също аналогично.Трябва да се гледат какви активи има.Стадион, бази, футболисти, спонсори....Ние какво имаме? Нищо от изброеното.
Някъде назад бях обяснил, защо ЦСКА ще струва още по-малко някъде назад, на коментар на Томми.Е той леко го изпусна естествено и се хвана за другоТой ми се струва, че е в час и разбира нещата, но се прави на ударен, защото е подуенец.Но аз, колкото и да си хабя клавиатурата да им обяснявам на нашите, няма да разберат или поне не искат.Вчера пак казах, че е голяма вероятността, дълговете да бъдат редуцирани максимално като с бъдещите приходи на новото дружество да се покрият тези пасиви на старото като има обединение/закупуване.Просто се губи една година/две, през които могат да се получат парични вземания, които в противен случай нямаше да ги има.
Въпросът не е каква е стойността на Милан и дали Милан е с по-голяма стойност от ЦСКА. Идеята е, че когато искаш да купиш Милан, трябва да го купиш такъв какъвто е. Ако не те удовлетворява състоянието му, просто не купуваш Милан. Няма прекръствания, няма премествания, няма фокуси.
Обясненията ти по-назад (за определяне на стойността) ги пропуснах, защото не са особено аргументирани и трябва да навлезем в доста дълбока материя, която не е предмет на тази тема.

[/center]