Мнениеот Tommi » 13 авг 2015 20:13
pomiqr270 написа:Tommi написа:pomiqr269 написа:Тук чета страшни глупости. Собственици не можели да се самоизточват. ще дам пример само с банковата криза в средата на 90-тте в Бъл;гхария и КТБ от миналата. Няма да Ви натоварвам със световно самоизточване.
Като даваш такъв пример, можеш ли да се сетиш защо банките, пенсионните фондове, застрахователните дружества, инвестиционните посредници подлежат на допълнителен надзор (банките даже са с двоен надзор), а останалите търговски дружества - не?
Допълнитъелния надзор следи евентуалните рискове от верижна дестабилизация, сложност и концентрация на т.нар. групови рискове, както и на откриването и отстраняването на "двойна употреба“. Или просто казано банкрута на една банка може да доведе до банкрут на държавата. Но при Рейгън започва процесът за дерегулирането на банковия сектор или по точно при Картър, но Рейгън го узаконява и започват спекулациите на банкерите на финансовите пазари, подлагащи на риск
парите на своите клиенти. Както знаеш скоро след това започва финансова криза. А при малкия Буш комисията по ценните книжа на САЩ разреши на инвестиционните банки без ограничения да кредитират сделки по покупки на ценни книжа
Много сериозно си взел въпроса ми, чак си търсил отговор в Гугъл.

А аз исках далеч по-простичък отговор. Той е, че изброените по-горе работят с чужди пари, за разлика от останалите търговски дружества (в това число и футболни клубове).

Да, при останалите също има заемен капитал, но нещата са малко по-различни.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!