ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот boabbb » 12 авг 2015 16:52

vaskonti написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:Не ми казвай как седят нещата по принцип, аз ти говоря за конкретния случай. Това, да подпишеш договор, в който е предвидено при едностранно прекратяване да се дължат пари за всички заплати до края му, след което да разкараш тоя играч, това не може да бъде направено случайно, особено когато става въпрос за редица подобни случаи. Айде обясни ми за какво бяха платени на румънеца 240 000 евро, за какво се дължат 360 000 за Бенжеюн и другите четирима? Може ли току така да направиш грешка за над милион лева и да я "повториш" няколко пъти?
Не е ли абсолютен факт, че ако ЦСКА искаше да продължи в А група и да няма проблем с УЕФА всички тия пари трябваше да се платят? Какво щеше да е това, ако не осребряване на източванията?

Това е конкретният случай. Защо си мислиш, че вие сте някакъв специален случай? Резултатът е този - дефицит, който е предизвикал дългове. А причината за този резултат са платените неустойки и много други неща. Ти го наричаш източване, но аз не мога да им хвърля такива обвинения от нищото. Не сте единственият отбор, в който се е случило да попаднат футболисти, които не оправдяват очакванията и са освободени.

А в колко от останалите отбори договорите са така направени, че да се дължат всички заплати до края им? При това заплати от не лев и два, а десетки хиляди за разни ентусиасти?

Във всеки един договор, скъсан по вина на клуба ( неплащане ), се дължат всички заплати до края ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 авг 2015 17:00

Не мисля, че е така. Но и така да е, да ги оставиш тия хора да напуснат по тая причина, а не да им платиш там 1-2 заплати, колкото им се дължи и да се разделят по взаимно съгласие, това какво значи? Забележи - при положение, че УЖ знаеш, че след няколко месеца ще трябва да платиш всички заплати?!? Никой не може да ме убеди, че това е просто "лош мениджмънт". Титаните може да са всякакви, но те са си тарикати на дребно и са били с ясното съзнание, че нищо не рискуват като не плащат 1-2 заплати, което би ги застрашило да платят още 24. Те знаят, че няма да плащат тия 24 заплати на румънеца(които впрочем плати Манджуков), а когато направят това упражнение не знам колко пъти... значи имаме модел на поведение.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 17:11

vaskonti написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:Не ми казвай как седят нещата по принцип, аз ти говоря за конкретния случай. Това, да подпишеш договор, в който е предвидено при едностранно прекратяване да се дължат пари за всички заплати до края му, след което да разкараш тоя играч, това не може да бъде направено случайно, особено когато става въпрос за редица подобни случаи. Айде обясни ми за какво бяха платени на румънеца 240 000 евро, за какво се дължат 360 000 за Бенжеюн и другите четирима? Може ли току така да направиш грешка за над милион лева и да я "повториш" няколко пъти?
Не е ли абсолютен факт, че ако ЦСКА искаше да продължи в А група и да няма проблем с УЕФА всички тия пари трябваше да се платят? Какво щеше да е това, ако не осребряване на източванията?

Това е конкретният случай. Защо си мислиш, че вие сте някакъв специален случай? Резултатът е този - дефицит, който е предизвикал дългове. А причината за този резултат са платените неустойки и много други неща. Ти го наричаш източване, но аз не мога да им хвърля такива обвинения от нищото. Не сте единственият отбор, в който се е случило да попаднат футболисти, които не оправдяват очакванията и са освободени.

А в колко от останалите отбори договорите са така направени, че да се дължат всички заплати до края им? При това заплати от не лев и два, а десетки хиляди за разни ентусиасти?

Това са най-нормалните договорни отношения. Двете страни подписват договор и възникват някакви права и задължения. Да отидеш да си развалиш договора с мобилния оператор по свое желание, пак ще трябва да си платиш таксите до края на срока.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 17:19

vaskonti написа:Не мисля, че е така. Но и така да е, да ги оставиш тия хора да напуснат по тая причина, а не да им платиш там 1-2 заплати, колкото им се дължи и да се разделят по взаимно съгласие, това какво значи? Забележи - при положение, че УЖ знаеш, че след няколко месеца ще трябва да платиш всички заплати?!? Никой не може да ме убеди, че това е просто "лош мениджмънт". Титаните може да са всякакви, но те са си тарикати на дребно и са били с ясното съзнание, че нищо не рискуват като не плащат 1-2 заплати, което би ги застрашило да платят още 24. Те знаят, че няма да плащат тия 24 заплати на румънеца(които впрочем плати Манджуков), а когато направят това упражнение не знам колко пъти... значи имаме модел на поведение.

Добра логика, ама плащането е с пари. :) Ако ги нямаш, слагаш задължението на пирона и чакаш по-добри времена. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 12 авг 2015 17:22

Tommi написа:Това са най-нормалните договорни отношения. Двете страни подписват договор и възникват някакви права и задължения. Да отидеш да си развалиш договора с мобилния оператор по свое желание, пак ще трябва да си платиш таксите до края на срока.

При 3 налични оператора, картелни споразумения между тях са "нищо работа" :)

Аз съм напълно съгласен с Васко, че управлението на ЦСКА, поне от Томов 1 насам, си е чиста проба източване.
Подобни безумни комисионни към агенти, договаряни за привличане на ПЪЛНИ анонимници съвсем не опира до "лош мениджмънт" ... поне за мен.
А за договорите склкючвани с тези ДЕСЕТКИ анонимници не ми се говори.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Beladona

Мнениеот Beladona » 12 авг 2015 17:34

Red_Neck написа:
Tommi написа:Това са най-нормалните договорни отношения. Двете страни подписват договор и възникват някакви права и задължения. Да отидеш да си развалиш договора с мобилния оператор по свое желание, пак ще трябва да си платиш таксите до края на срока.

Аз съм напълно съгласен с Васко, че управлението на ЦСКА, поне от Томов 1 насам, си е чиста проба източване.
Подобни безумни комисионни към агенти, договаряни за привличане на ПЪЛНИ анонимници съвсем не опира до "лош мениджмънт" ... поне за мен.

Ама как ще точиш собствената си фирма бе , момчета ?????? Ами ако не се появи олигофрен с пари , който да ти е вземе ?!?!! Аре малко завръщане в действителността !

d.milanov
Контакти:

Мнениеот d.milanov » 12 авг 2015 17:51

Beladona написа:
Red_Neck написа:

Ама как ще точиш собствената си фирма бе , момчета ?????? Ами ако не се появи олигофрен с пари , който да ти е вземе ?!?!! Аре малко завръщане в действителността !

Ами батка, появиха се олигофрени - М и И, нали платиха няколко милиона (на Пакурар, на Стойчо, на разни аматьори и ...........) и като разбраха откъде вее вятъра и спряха. Сега се чакат новите такива и да видим ГГ дали е от тях. При положение, че можеш примерно да си осигуриш играч (примерно Бенжелюн или там както се казва) за 2-3 хил.лв(хайде и евро може на месец), а ти подписваш договори за 15 хил. на месец, на всичкото отгоре го вземаш и чрез мениджър(80 хил.евро допълнително) и после те съди за близо милион и печели делото, това как му се вика(на 100% част от източените пари се връщат в собствениците на клуба). Все пак Карачанаков в тая връзка нали каза, че не връща ресто, по отношение на Стойчо, това как ти се струва? Май пак за източване(този път от треньора). Така че олигофрени се намират, защото ЦСКА е марка. Да видим все пак какво ще стане. ГГ не изглежда идиот.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 12 авг 2015 17:57

А ако фирмата е твоя, а парите не?
Ако си обезпечил кредит с имущество на Кремиковци или си взел заем на 7% от балъци?
Или ако си получил огромна обществена поръчка с ангажимент да издържаш отбора, но реално си прибираш парите от поръчката а отбора го засилваш в стената?
Нали сте чували за т.нар. схема "ресто" във футболните среди? В тази схема най-често участници са футболист-мениджър-старши треньор-изпълнителен директор и много рядко някое от звената се "пропуска".
Схеми и начини колкото искаш.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

d.milanov
Контакти:

Мнениеот d.milanov » 12 авг 2015 17:59

Да допълня още малко. Човек ако има много(ама наистина много) пари и е намерил начин да ги печели(законно или не), вече не мисли като простолюдието, неговите ценности се изродяват(или ние простолюдието така го преценяваме). Та и Томов и Стойчо и Титаните може да са били големи привърженици(дори фенове) на отбора, но видят ли начин за препечелване чрез него, идеала остава на заден план, а това е лошо за клуба. Същото се получи и с Левски и донякъде с Ботев. И всички те се надяват на някой следващ "олигофрен", както казваш ти. Докато с проект като Лудогорец, това няма как да се получи, защото там е чист бизнес и Домусчиев знае, че олигофрен(всеки друг бизнесмен би почнал някъде другаде) няма да се появи, то в ЦСКА не е така. Това е огромната причина, да е възможно източването.

Beladona

Мнениеот Beladona » 12 авг 2015 18:09

ама кой според вас е точил , томов , гърнета или Стойчо , ама последно ! :))) томов може да е точил митал първият път . стойчо да точи съм съгласен , той може да точи собствениците .. ама гърнета или томов2 да се самоизточват , това може да го види човек , който не е имал служители и частен бизнес ... томов2 добре източи манджуков и инджов , а и другите оздравители и акционери ....тях добре ги източи !!! много добре даже !!!!

Върни се в “Архив”