Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 21 яну 2013 18:03

doktora25 написа:
parvanoff написа:Хубаво е да знаеш, че не ти си носител на абсолютната и чиста истина. Ядрената енергия е опасна и замърсява околната среда. Това автоматично не я прави национална кауза! Неслучайно много държави, начело с Германия спират ядрените си мощности... БСП къде бяха и защо не поискаха референдум, когато се спираше 4-ти блок в Козлодуй? Нали се сещаш колко е лицемерно това? ;) И освен за Белене по кои други въпроси ви съвпадат вижданията? ;)

Първото ти изречение в същата степен се отнася и за ББ. Ядрената енергия нито е опасна (реакторът, който се предлага за Белене притежава почти всички съвременни системи за защита), нито замърсява околната среда. Цитираш ми Германия, но аз ще ти цитирам Румъния и Турция, които искат да строят, ще ти цитирам Япония, която въпреки аварията във Фукушима не се отказва от ядрената си енергетика, всички те по-глупави ли са от нас?
Съвпадат ни вижданията по националните приоритети, казаха НЕ на шистовия газ, една от малкото партии които имат за цел балансиране между Изтока и Запада и разширяване на сътрудничеството с Русия, което е от изключителна важност за запазване на нашия суверенитет, мога да продължавам още много.

Ще започна от началото. Не знам къде трябва да си отраснал и какво образование трябва да имаш, за да не се усетиш, че ядрената енергетика е опасна и именно свръхнапредналата технически Япония го доказа. А за замърсяването изобщо мисля, че няма нужда да го обсъждаме-всеки знае какво представляват радиоактивните отпадъци... А въпросът-парите или бъдещето на планетата е ясно, че отдавна има своя отговор в повечето държави в посока на парите. А да сравняваш Румъния и Турция с Германия-извинявай, но е неуместно. :lol: Знаеш ли нещо за шистовия газ, че си на тази позиция? Или познанията са ти същите като за ядрената енергетика? Нали ти е ясно, че тези, които са против добивът на шистов газ защитават именно интересите на руснаците-сигурно и сега ще ме попиташ защо? ;) Изненадващо същата позиция се защитава и при Белене... И после те били балансирали-хаха... Гледал съм дискусии между учени и протестиращи против добивът на шистов газ. Сам можеш да се сетиш как приключи спорът, защото е ясно-от едната страна са учените, а от другата страна са платените от бс/к/п протестиращи... Но в крайна сметка Герб се съобрази с гражданите си, защото и този добив е опасен и замърсява околната среда... Също така Герб са за Южен поток и Набуко-ето една балансирана позиция! ;) Продължавай още-ще ми е приятно да дискутираме. ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 19:26

doktora25 написа:
vaskonti написа:В крайна сметка светът не свършва с нас. Ние имаме нещастието не само да сме преходно поколение, ами и да живее във времена, в които не се правят реални реформи. Чехия и Полша, например, изритаха комунистите от самото начало и сега са много напред с материала. Ние си ги къткаме и ги връщаме на власт нонстоп. Е, при това положение си заслужаваме съдбата.

В първите ти 2 изречения личи източникът ни на всички проблеми - примиренчеството. Трябва да призная че и аз в много случаи съм проявявал такива качества и че може би изисквам от държавата повече, отколкото тя е редно да даде, но срещу него трябва всички ние да се борим.

Колкото до комунистите казвал съм го и друг път. Може ли някой да ми даде точен и еднозначен отговор какво значи "комунист" около което всички да се обединим: дали това е член на БСП/БКП, дали това е човек с леви идеи, дали това е защитник на лява тоталитарна система или всеки мафиот за вас е комунист? Защото аз казвам: мафиотите нямат цвят и не бива да се свързват с конкретна партия, защото ги има просто сред всички. Както сред членовете на БКП/БСП, така и сред хората с леви идеи има немалко свестни и национално-отговорни. А и пак ще подчертая, за да върви напред една страна трябва лявата и дясната политика да се редуват, но в момента няма нито една партия, предлагаща реална лява политика. Че и хубава дясна партия няма: едно недоразумение на природата в лицето на ГЕРБ, съдирано от вътрешни противоречия и борби за кокала СДС ли е ДСБ ли е СК ли е и аз не знам вече, чиято единствена идея е плюене по Русия, от сътрудничеството с която само можем да спечелим.

Така че ще обобщя проблемите, заради които сме на това положение.
1. Примирението.
2. Мафиотите - считам че те разполагат със сериозен финансов ресурс, който час по-скоро трябва да премине в държавни ръце.
3. Липсата на партия, предлагаща реална лява политика от която народът има нужда за да осигури физическото си оцеляване, което ни принуждава да търсим най-малкото зло, което в никакъв случай не е ГЕРБ (основно заради малоумията във външната политика и най-вече Белене).

Примирението няма нищо общо. Не е ли факт, че сме преходно поколение между комунизма и нормалната, функционираща демокрация с нормална пазарна икономика? Не е ли факт, че 20 години не се направиха почти никакви адекватни реформи, тоест тия 20 години са почти пропилени за тоя народ?
Що се отнася до комунистите - мафиоти има по цял свят. Това не ги прави комунисти. Само че на колко места по света мафията управлява директно държавата, при това в продължение на 60 години? Прибави към всичко това и лявата политика, която се води през 95% от този период. Това е точната формула държавата да се затрие или най-малкото да е на ръба. За едно си прав - ляво и дясно трябва да се редуват, така е по цял свят - едните правят пари, другите после ги дават на народа и така си се въртят - нормално! Но тук няма нищо подобно! За 60 години дясна политика имаше на моменти при Костов и през повечето време при ГЕРБ, това е. През останалото време имаме най-лошата комбинация за една държава - комунисти с мафиотски наклонности. Поради тази причина е нужно ГЕРБ или новия съюз на Костов/Нейнски да управлява поне още един мандат, пък после нека дойдат и БСП. Тъкмо до тогава ще са се реформирали, тъй като разчитам Първанов да го направи. Той е с класи над Станишев и вероятно няма да се съюзи с турците.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 яну 2013 21:08

parvanoff написа:Ще започна от началото. Не знам къде трябва да си отраснал и какво образование трябва да имаш, за да не се усетиш, че ядрената енергетика е опасна и именно свръхнапредналата технически Япония го доказа. А за замърсяването изобщо мисля, че няма нужда да го обсъждаме-всеки знае какво представляват радиоактивните отпадъци... А въпросът-парите или бъдещето на планетата е ясно, че отдавна има своя отговор в повечето държави в посока на парите. А да сравняваш Румъния и Турция с Германия-извинявай, но е неуместно. :lol: Знаеш ли нещо за шистовия газ, че си на тази позиция? Или познанията са ти същите като за ядрената енергетика? Нали ти е ясно, че тези, които са против добивът на шистов газ защитават именно интересите на руснаците-сигурно и сега ще ме попиташ защо? ;) Изненадващо същата позиция се защитава и при Белене... И после те били балансирали-хаха... Гледал съм дискусии между учени и протестиращи против добивът на шистов газ. Сам можеш да се сетиш как приключи спорът, защото е ясно-от едната страна са учените, а от другата страна са платените от бс/к/п протестиращи... Но в крайна сметка Герб се съобрази с гражданите си, защото и този добив е опасен и замърсява околната среда... Също така Герб са за Южен поток и Набуко-ето една балансирана позиция! ;) Продължавай още-ще ми е приятно да дискутираме. ;)

Първо не сравнявам Румъния и Турция с Германия, а сравнявам Румъния и Турция с нас. Считам че това сравнение е далеч по-полезно от съизмерването ни с Германия, просто защото германците са на светлинни години от нас във всяко отношение. Ядрената енергетика е опасна дотолкова, доколкото последствията от една евентуална авария са меко казано тежки, но вероятността от авария е нищожно и пренебрежимо малка. Както писах и в другата тема Белене ще издържа на земетресение от 8-ма по Рихтер, на едновременно разбиване на 2 самолета върху нея и на опасност от наводнение (причината за аварията във Фукушима), което би се получило от едновременното скъсване на стените на 2 непостроени още язовира на Дунава. Заиграването със страховете на хората от страна на управляващите е меко казано подло и недостойно.

Колкото до това как ГЕРБ се съобразява с гражданите си май бързо забравихте АКТА. Как бе подписан зад гърба на хората, как последва недоволство и резултатите от това недоволство бяха подписваме, но "с особено мнение". А позицията на БСП през цялото време бе твърдо против, дори Ивайло Калфин се опита да канализира общественото мнение против АКТА и го остояваше директно пред европарламента.

А по отношение на Набуко и Южен поток, аз ясна предизборна и следизборна позиция на ГЕРБ не съм чул: твърдо за или против и кое да е с приоритет. Общо взето изчакваха на къде ще задуха вятърът. За сравнение БСП бяха обявили твърдо за и за двете, Южен поток с приоритет. Но трябва да призная, че ГЕРБ постигнаха успехи и в двете посоки. Друг е въпросът дали договорът не можеше да бъде подписан по-рано и дали щеше изобщо да бъде подписан, ако цяла Европа не бе казала преди това да на едното и не на другото. Беше обаче изключително грозно от страна на премиера да се хвали наляво и надясно че от 3 договора с руснаците 2 е развалил.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 21:43

doktora25 написа:
parvanoff написа:Ще започна от началото. Не знам къде трябва да си отраснал и какво образование трябва да имаш, за да не се усетиш, че ядрената енергетика е опасна и именно свръхнапредналата технически Япония го доказа. А за замърсяването изобщо мисля, че няма нужда да го обсъждаме-всеки знае какво представляват радиоактивните отпадъци... А въпросът-парите или бъдещето на планетата е ясно, че отдавна има своя отговор в повечето държави в посока на парите. А да сравняваш Румъния и Турция с Германия-извинявай, но е неуместно. :lol: Знаеш ли нещо за шистовия газ, че си на тази позиция? Или познанията са ти същите като за ядрената енергетика? Нали ти е ясно, че тези, които са против добивът на шистов газ защитават именно интересите на руснаците-сигурно и сега ще ме попиташ защо? ;) Изненадващо същата позиция се защитава и при Белене... И после те били балансирали-хаха... Гледал съм дискусии между учени и протестиращи против добивът на шистов газ. Сам можеш да се сетиш как приключи спорът, защото е ясно-от едната страна са учените, а от другата страна са платените от бс/к/п протестиращи... Но в крайна сметка Герб се съобрази с гражданите си, защото и този добив е опасен и замърсява околната среда... Също така Герб са за Южен поток и Набуко-ето една балансирана позиция! ;) Продължавай още-ще ми е приятно да дискутираме. ;)

Първо не сравнявам Румъния и Турция с Германия, а сравнявам Румъния и Турция с нас. Считам че това сравнение е далеч по-полезно от съизмерването ни с Германия, просто защото германците са на светлинни години от нас във всяко отношение. Ядрената енергетика е опасна дотолкова, доколкото последствията от една евентуална авария са меко казано тежки, но вероятността от авария е нищожно и пренебрежимо малка. Както писах и в другата тема Белене ще издържа на земетресение от 8-ма по Рихтер, на едновременно разбиване на 2 самолета върху нея и на опасност от наводнение (причината за аварията във Фукушима), което би се получило от едновременното скъсване на стените на 2 непостроени още язовира на Дунава. Заиграването със страховете на хората от страна на управляващите е меко казано подло и недостойно.

Колкото до това как ГЕРБ се съобразява с гражданите си май бързо забравихте АКТА. Как бе подписан зад гърба на хората, как последва недоволство и резултатите от това недоволство бяха подписваме, но "с особено мнение". А позицията на БСП през цялото време бе твърдо против, дори Ивайло Калфин се опита да канализира общественото мнение против АКТА и го остояваше директно пред европарламента.

Позицията на БСП беше против АКТА просто защото са в опозиция, а не са управляващи. Същото, но с обратен знак се отнася за ГЕРБ - те са "за", макар и с особено мнение, просто защото са на власт. Много е лесно когато си в опозиция да се правиш на независим за европейските изисквания, които уж намираш на неправилни, ама като ти дойде до главата, нещата стават други....
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 яну 2013 21:51

vaskonti написа:Позицията на БСП беше против АКТА просто защото са в опозиция, а не са управляващи. Същото, но с обратен знак се отнася за ГЕРБ - те са "за", макар и с особено мнение, просто защото са на власт. Много е лесно когато си в опозиция да се правиш на независим за европейските изисквания, които уж намираш на неправилни, ама като ти дойде до главата, нещата стават други....

Ако и гърците разсъждаваха по същия начин (да се примиряват с европейските изисквания като например за бюджетна стабилност) в момента да сме по-добре от тях или ще кажеш че сме ;)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 21:53

doktora25 написа:
vaskonti написа:Позицията на БСП беше против АКТА просто защото са в опозиция, а не са управляващи. Същото, но с обратен знак се отнася за ГЕРБ - те са "за", макар и с особено мнение, просто защото са на власт. Много е лесно когато си в опозиция да се правиш на независим за европейските изисквания, които уж намираш на неправилни, ама като ти дойде до главата, нещата стават други....

Ако и гърците разсъждаваха по същия начин (да се примиряват с европейските изисквания като например за бюджетна стабилност) в момента да сме по-добре от тях или ще кажеш че сме ;)

Ти не сравнявай гърците с нас, а ги сравнявай с тяхната собствена ситуация от преди 5 години.
[/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 21 яну 2013 22:03

doktora25 написа:

E де, не знам в какви филми живееш. Първо ти казах, че Герб не са против ядрената енергетика, а освен всичко забраниха проучванията за шистов газ. После ти казах, че е хубаво да се стремим към страни като Германия, а ти ми казваш, че по-добре Румъния и Турция. :lol: После ти доказах, че именно бс/к/п се стремят едностранно да прокарват руски интереси, докато Герб се стремят да запазят енергийната ни независимост, но ти отново си знаеш своето. Именно заради нашия интерес са против Белене, а не са против ядрената енергетика, защото тази централа е прекалено голямо бреме за нашият малък бюджет, а ефектът ще се почувства след достатъчно дълго време, много след като почувстваме дефицитът от тези пари. Наистина е много по-добре да си направим другият блок в Козлодуй. Всъщност, както бс/к/п оставиха огромни задължения към бюджета на управляващите след тях, така че не им е непозната ситуацията! Да ти имам защитата на българските интереси... Сега ми казваш, че Гърция не приемали европейските изисквания. Приеха огромна част от техните изисквания, а ще приемат и всичките, защото иначе ще паднат в канала отвсякъде. Защото иначе ще им спрат кранчето и ще загинат тотално. Затова са и всички тези протести в Гърция, защото намалиха заплати, уволниха огромно количество хора, които с прекалено раздутите си заплати и прекалено раздут щат смучеха от държавата. Добре, че имат доста стабилно лоби в Европа и им се отпускат огромни парични помощи и кредити, иначе отдавна да са много по-зле от нас... Не позволявай така да те облъчва комунистическата пропаганда, интересувай се повече-интересувай се и от европейски новини, а не само това, което казва Станишев... А за АКТА колегата ти го обясни, а ти хем Герб се съобразили с общественото мнение, хем не се съобразявали, хах... :lol:
само Левски и България

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 яну 2013 22:32

Първанов,за гърците си написал доста глупости ;) Отпускат им пари,не заради някакви гръцки лобита,а заради френски и немски интереси ;) Иначе за тях самите е най-удачно да обявят фалит и да започнат на чисто,излизайки от Еврозоната 8-) Ама Франция и Германия нямат интерес от това нещо 8-) И точно заради това са стачките в Гърция ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 яну 2013 22:45

parvanoff написа:E де, не знам в какви филми живееш. Първо ти казах, че Герб не са против ядрената енергетика, а освен всичко забраниха проучванията за шистов газ. После ти казах, че е хубаво да се стремим към страни като Германия, а ти ми казваш, че по-добре Румъния и Турция. :lol: После ти доказах, че именно бс/к/п се стремят едностранно да прокарват руски интереси, докато Герб се стремят да запазят енергийната ни независимост, но ти отново си знаеш своето. Именно заради нашия интерес са против Белене, а не са против ядрената енергетика, защото тази централа е прекалено голямо бреме за нашият малък бюджет, а ефектът ще се почувства след достатъчно дълго време, много след като почувстваме дефицитът от тези пари. Наистина е много по-добре да си направим другият блок в Козлодуй. Всъщност, както бс/к/п оставиха огромни задължения към бюджета на управляващите след тях, така че не им е непозната ситуацията! Да ти имам защитата на българските интереси... Сега ми казваш, че Гърция не приемали европейските изисквания. Приеха огромна част от техните изисквания, а ще приемат и всичките, защото иначе ще паднат в канала отвсякъде. Защото иначе ще им спрат кранчето и ще загинат тотално. Затова са и всички тези протести в Гърция, защото намалиха заплати, уволниха огромно количество хора, които с прекалено раздутите си заплати и прекалено раздут щат смучеха от държавата. Добре, че имат доста стабилно лоби в Европа и им се отпускат огромни парични помощи и кредити, иначе отдавна да са много по-зле от нас... Не позволявай така да те облъчва комунистическата пропаганда, интересувай се повече-интересувай се и от европейски новини, а не само това, което казва Станишев... А за АКТА колегата ти го обясни, а ти хем Герб се съобразили с общественото мнение, хем не се съобразявали, хах... :lol:

В другата тема го обясних, ще го кажа и тук. Новият реактор не може да бъде изпратен директно в Козлодуй и от утре или от догодина да заработи просто защото площадките върху които са били поставени 1-4 блок са технологично несъвместими с него. За да заработи е необходимо да бъде изградена и лицензирана нова площадка там. Понастоящем лицензирането доста е затруднено, защото трябва да се получи одобрението на всички държави-членки на ЕС. Сред тях има такива, отказали се от ядрената енергетика, също лобисти за затварянето на 3 и 4 блок на Козлодуй и те биха задали съвсем логичния въпрос: защо искаме да изградим и лицензираме нова площадка, при положение че вече имаме лицензирана в Белене, в която сме вложили вече толкова пари. С други думи шансът това да се случи е доста малък или поне не преди да заработи Белене. Така че позицията на ГЕРБ че са за ядрената енергетика и против Белене нещо не ми се връзва, още повече че използват страха на хората от ядрени опасности, за да пропагандират срещу Белене.

Извинявай, но освен в енергетиката в коя друга област Русия има някакво влияние било едностранно или двустранно? Именно чрез енергетиката тя иска да прокара своите капитали и да заздрави икономическите си отношения с нас и с европейските страни и по този начин да намали зависимостта ни от Щатите, в което не виждам нищо лошо.

Колкото до АКТА за какво съобразяване с общественото мнение може да става дума? ГЕРБ го подписаха! Не мисля че има основания да се твърди, че БСП щяха да го подпишат ако бяха на власт, възможно е, но няма основания да се твърди.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 21 яну 2013 22:57

CTAHKO написа:Първанов,за гърците си написал доста глупости ;) Отпускат им пари,не заради някакви гръцки лобита,а заради френски и немски интереси ;) Иначе за тях самите е най-удачно да обявят фалит и да започнат на чисто,излизайки от Еврозоната 8-) Ама Франция и Германия нямат интерес от това нещо 8-) И точно заради това са стачките в Гърция ;)

Да, интересите им са да могат да си приберат дадените досега пари. Това са им интересите. А да ми кажеш, че Гърците нямат лоби и ако България бе на това положение пак щяха да и отпуснат такива средства това вече е глупост ;) А дали това е най-удачно вероятно ти си човекът, който знае по-добре и от гръцките правителства, които водят войни с гражданите си и от европейските институции. ;) Съжалявам, че ти нямам такова доверие, като на тях ;)
само Левски и България

Върни се в “Архив”