Това заглавие на шведски ежедневник се превърна и в мото на днешната пресконференция в Еразмиа. Във въведението си, Харалд Щенгер разказа,че днес в 11 сутринта Бундесканцлерката е прекъснала разбора на вчерашния мач с обаждане на Оливер Бирхоф. Фрау Меркел е поздравила отбора и в събота ДФБ ще имат подкрепата на новоизбрния президент Кристиан Вулф на стадиона в Порт Елизабет.
В днешната пресконференция участие взеха помощник-треньорът Ханзи Флик и капитанът Филип Лам видео http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/1086330/Lahm:-Keine-Kampfansage-an-Ballack

Ханс-Дитер (Ханзи) Флик (треньор по тактическата част на ДФБ)
Бъдещето пред нас е оптимистично. Вчера не стояхме добре на терена наистина, но Испания играе във всеки мач на това световно много различно, с друга тактика, това е много труден противник... Уругвай е също тактически силен отбор, те пресират от рано и никак няма да е лесно... Не знам дали Клозе ще играе въобще, за да постигне своя голов рекорд. След мача вчера е с болки в главата. С травми са и Сами Кедира, Мезут Йозил и Филип Лам. Освен физическите травми, голяма част от играчите ни още не са се освободили психически от вчерашната загуба....

Филип Лам (бундескапитан)
Ако трябва да съм честен мислих,че мачовете за трето място са много скучни и не обичах да ги гледам, докато преди 4 години сам не играх в такъв мач. Промених мнението си и се надявам,че никой няма да съжалява, ако гледа нашия мач в събота...
Яд ме е разбира се. Два загубени полуфинала на Световни, загубен финал на Европейско, тази година загубих и финала в Шампионската лига...Аз съм на 26 години и очаквам още доста полуфинали и финали, все някога се надявам да спечеля нещо, желая го! Разбира се,че не е лесно да стигнеш и до тук. Дори е много трудно. Затова се и ядосвам от тези загуби....
Вчера казах,че Испания са най-силният отбор на това Световно. Те играят страхотен футбол и заслужават това признание. Няма да имам нищо против ако моите холандски колеги от Байерн се появят след две седмици като световни шампиони. Близък съм с Фан Бомел и му го пожелавам от сърце...
За капитанската лента се раздуха голяма разправия. Просто отговорих честно на въпроса дали след Световното ще отида при треньора и ще върна капитанската лента. Не, доброволно няма да го направя! Харесва ми да съм капитан, готов съм да нося тази отговорност. Нямам нищо против Михаел (Балак), с него сме играчи в един национален отбор и имаме общ шеф - бундестренера. Когато бундестренерът ми каже, Филип капитан ще е Балак, аз ще дам лентата и ще пожелая успех на Михаел. Просто вие журналистите ми задавате въпроси на които не мога да отговоря само с Да или Не. Харесва ми като капитан да работя с този отбор и с това ръководство, мога да го правя и занапред...
Разбира се,че ще се връщам често в Южна Африка и за вбъдеще. Освен добрите спомени, както знаете, имам фондация с която участвам в проект в Совето. Хората в ЮАР има нужда от моята помощ и от помощта на други хора. в това отношение не съм изключение и се радвам,че не съм сам, когато някой се нуждае от помощ.
Йоги Льов, Ханзи Флик и Оливер Бирхоф

бележки на автора
-за помощник треньора Ханзи Флик се носят сериозни съмнения,че е гей.....
- Германия - Уругвай 1-0 е мачът за Трето място на Световното в Мексико 1970 година (след загубения полуфинал от Италия 3-4 в мача на века)
- Германия - Уругвай 1-1 в груповата фаза на Световното, пак в Мексико но 1986-ма. (по ктсно видео от този мач)