Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)
Рамиреш е с контузия, а Есиен оправи ли се? Защото, ако не се е оправил, Остават само Лампард и Микел. Можем да видим младия МакЕкран титуляр.
Но Анчелоти е страхлив и най-вероятно ще пусне Малуда като вътрешен халф заедно с Микел и Лампард, а напред Калу, Торес и Анелка или Калу, Дрогба и Анелка. 
Последна промяна от fireblood на 28 апр 2011 19:40, променено общо 1 път.
''Карлето'' почва Тотнъм с Торес и Дрогба
Карло Анчелоти ще заложи на Дидие Дрогба и Фернандо Торес срещу Тотнъм в събота. Торес най-накрая реализира първият си гол с новият си клуб след като замени Дрогба срещу Уест Хям и изигра доста силни последните минути на онзи мач . Двамата изглежда ,че се чувстваха доста комфортно при схема 4-3-3 , но Анчелоти заяви ,че иска да ги види като дует в нападение.
''Аз бях много щастлив ,че Фернандо вкара първият си гол , той имаше нужда от подобен момент за да спре лошият му период'' заяви ''Татко Карло'' .
''Не бях изненадан от реакцията на всички играчи към него. Те правят всичко за да му помогнат . Атмосферата на ''Стамфорд Бридж'' беше фантастична когато Торес вкара гола.''
Сега съм сигурен ,че той ще покаже какво може. Дидие също е във оптимална форма . Мачовете който прави са може би най-силните до сега през сезона . Той имаше проблеми до сега , но вече е във състояние да покаже на какво е способен.''
'' Те могат да играят заедно. Моята философия и становище гласи ,че когато имаш много добри играчи , то те трябва да са заедно''.
Анчелоти заяви ,че Есиен , Рамирес и Алекс ще са на линия за дербито с Тотнъм.
- Frankie Lampard
- Контакти:
А Вила са близо до Жервиньо 
- christian825
- Контакти:
В защита имаме нужда само от един десен бек, за да може след като се върнат някои играчи, които са били под наем да им се дава възможност. Аз лично смятам, че трябва да се продадът Босингва,Ферейра и Жирков и от другия сезон защитата да придобие следният вид: Иванович, Коул, Луиз, Тери, Алекс, Бертранд, Патрик, Ван дер Вийл...
Последна промяна от christian825 на 28 апр 2011 19:43, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/GVGpODO.jpg[/wrapimg][/center]
christian825 написа:В защита имаме нужда само от един десен бек, за да може след като се върнат някои играчи, които са били под наем да им се дава възможност. Аз лично смятам, че трябва да се продадът Босингва,Ферейра и Жирков и от другия сезон защитата да придобие следния вид:
Иванович, Коул, Луиз, Тери, Алекс, Бертранд, Патрик, Ван дер Вийл...
А Брума къде го забравяш ?!
- christian825
- Контакти:
Да... аз се чудих кой липсва...
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/GVGpODO.jpg[/wrapimg][/center]
- Frankie Lampard
- Контакти:
Идеите ни за защитата съвпадат
Ето го и анализа, който бях направил за трансферното лято. Мисля, че ще е нещо подобно:
Контузиите ни провалиха тоя сезон. Може да звучи като оправдание, но е самата истина. В периода ноември - януари, карахме без Лампард, Тери и Дрогба, които са тримата лидери на отбора. Ако те бяха на терена, съм сигурен, че сега щяхме да сме пред Юнайтед ! Да не говорим, че Лампард ако не беше тая контузия, положенията срещу Юнайтед, щеше да ги вкара с затворени очи. Нека влязат 3-мата в оптимална форма и пак ще говорим ...Да не говорим, че Есиен също е много зле тоя сезон. Дано се оправи другия, тази контузия го е развалила, не е същия. Догодина ако освежим малко отбора с закопуването на 2-ма флангови играчи, 1 плеймейкър и 1 бек, и 1 резервен вратар и продадем излишните футболисти ( Малуда, Анелка, Жирков, Ферейра, Босингва, Иларио, Търнбул може и Бенаюн и Калу, за да се набавят средства ). Трябва да си върнем Аанхолт, Борини, Стъридж. За Брума не зная, не следя развитието му ...
Ето как искам да изглежда състава от другия сезон. По слуховете, мога да заключа, че Анчелоти и Абрамович мислят като мене, стига да има поне доза истина, разбира се. За всички изброени играчи, има сериозни индикации за трансфер.
Вратари - Чех, Бегович, Ръш Тейлър.
Защитници - Ашли, Ван Дер Вийл, Аанхолт, Бертранд, Ашли Коул, Тери, Луиз, Иванович, Алекс.
Халфове - Макекрън, Лампард, Есиен, Микел, Рамиреш, Хамшик.
Нападатели и крила / флангови нападатели - Торес, Стъридж , Дрогба, Борини, Азар, Неймар.
Сметки :
Привлечени:
Азар - 20-25 милиона, възможно е и да се покачи, ако има повече заинтересовани, особено Сити.
Бегович или друг резервен вратар - 5 - 7 милиона.
Ван Дер Вийл - 12 - 16 милиона.
Хамшик - 25 милиона.
Неймар - 28 - 36 милиона.
Напуснали:
Калу - 12 - 16 милиона.
Малуда - 10 - 12 милиона.
Анелка - 6 - 10 милиона.
Ферейра - 1 - 3 милиона.
Босингва - 10 - 15 милиона.
Жирков - 10 - 17 милиона.
Иларио и Търнбул - Едва ли някой ще даде повече от няколко стотин хиляди за тях.
Разходи - 90 - 109 милиона.
Приходи - 49 - 73 милиона.
*Цените са в паундове. Ползвам като първообраз сайта transfermarkt. Естествено някой от футболистите, които искаме имат надценка, защото има интерес и от други клубове, и се очаква наддаване.
След като тегля чертата, според изчисленията ми ще са ни нужни между 36 и 41 милиона паунда, което е доста добре. Да се надяваме, че ще има подобна селекция. Според мен така отбора ще е страшно конкурентно способен в вскяа линия и ще има повече възможности за ротация, както при Манчестър Юнайтед например. Разбира се всичо опира до желание от ръководството. Дано подсилим отбора. По-добре така, отколкото да хвърляме безумни цени, за играчи като Торес.
Frankie Lampard написа:Идеите ни за защитата съвпадатЕто го и анализа, който бях направил за трансферното лято. Мисля, че ще е нещо подобно:
Контузиите ни провалиха тоя сезон. Може да звучи като оправдание, но е самата истина. В периода ноември - януари, карахме без Лампард, Тери и Дрогба, които са тримата лидери на отбора. Ако те бяха на терена, съм сигурен, че сега щяхме да сме пред Юнайтед ! Да не говорим, че Лампард ако не беше тая контузия, положенията срещу Юнайтед, щеше да ги вкара с затворени очи. Нека влязат 3-мата в оптимална форма и пак ще говорим ...Да не говорим, че Есиен също е много зле тоя сезон. Дано се оправи другия, тази контузия го е развалила, не е същия. Догодина ако освежим малко отбора с закопуването на 2-ма флангови играчи, 1 плеймейкър и 1 бек, и 1 резервен вратар и продадем излишните футболисти ( Малуда, Анелка, Жирков, Ферейра, Босингва, Иларио, Търнбул може и Бенаюн и Калу, за да се набавят средства ). Трябва да си върнем Аанхолт, Борини, Стъридж. За Брума не зная, не следя развитието му ...
Ето как искам да изглежда състава от другия сезон. По слуховете, мога да заключа, че Анчелоти и Абрамович мислят като мене, стига да има поне доза истина, разбира се. За всички изброени играчи, има сериозни индикации за трансфер.
Вратари - Чех, Бегович, Ръш Тейлър.
Защитници - Ашли, Ван Дер Вийл, Аанхолт, Бертранд, Ашли Коул, Тери, Луиз, Иванович, Алекс.
Халфове - Макекрън, Лампард, Есиен, Микел, Рамиреш, Хамшик.
Нападатели и крила / флангови нападатели - Торес, Стъридж , Дрогба, Борини, Азар, Неймар.
Сметки :
Привлечени:
Азар - 20-25 милиона, възможно е и да се покачи, ако има повече заинтересовани, особено Сити.
Бегович или друг резервен вратар - 5 - 7 милиона.
Ван Дер Вийл - 12 - 16 милиона.
Хамшик - 25 милиона.
Неймар - 28 - 36 милиона.
Напуснали:
Калу - 12 - 16 милиона.
Малуда - 10 - 12 милиона.
Анелка - 6 - 10 милиона.
Ферейра - 1 - 3 милиона.
Босингва - 10 - 15 милиона.
Жирков - 10 - 17 милиона.
Иларио и Търнбул - Едва ли някой ще даде повече от няколко стотин хиляди за тях.
Разходи - 90 - 109 милиона.
Приходи - 49 - 73 милиона.
*Цените са в паундове. Ползвам като първообраз сайта transfermarkt. Естествено някой от футболистите, които искаме имат надценка, защото има интерес и от други клубове, и се очаква наддаване.
След като тегля чертата, според изчисленията ми ще са ни нужни между 36 и 41 милиона паунда, което е доста добре. Да се надяваме, че ще има подобна селекция. Според мен така отбора ще е страшно конкурентно способен в вскяа линия и ще има повече възможности за ротация, както при Манчестър Юнайтед например. Разбира се всичо опира до желание от ръководството. Дано подсилим отбора. По-добре така, отколкото да хвърляме безумни цени, за играчи като Торес.
Факт е ,че контузиите повлияха на този лош развой на сезона. Но аз бих попитал защо се стигна до това да няма алтернативи на водещите фигури след като е говорено над милион пъти ,че след като продаваш играчи който са ти донесли предният сезон много позитивни моменти и явно са ти били водещи защо допускаш да не им намериш заместници а пръскаш 70 млн.евро чак зимата когато е трябвало тези пари да ги дадеш още лятото за да запълниш дупките от продадените .Тук бил обвинил и ръководството . И макар ,че бяха привлечени Торес и Луиз съм далеч от мнението ,че тима е запълнил тези дупки. Да може би се намери заместник на Рикардо Карвальо в лицето на Луиз. Да бяха взети също така реално заместници на Балак и Джо Коул в лицето на Рамирес и Бенаюн . Но единият му трябваха почти половин сезон за да свикне в новата обстановка ,а другият се контузии и беше аут горе почти целият сезон. Този сезон остротата в атаката липсваше .Слабата форма и контузиите помогнаха това да стане повече от очевадно. Но както и да е всичко това остава в миналото.
Един бърз поглед върху това което ще се случи на трансферният пазар :
- Абстрихирайки се от продажбите тима в момента в този си вид има нужда от поне 2 крила който да внесат разнообразие и острота и разбирасе широчина в атаката . Един халф с поглед върху атаката . Рамирес сякаш дойде като такъв ,но непостоянството при него му пречи да покаже потенциала си. Класен краен бранител. Босингва и Ферейра определено не се справиха на ниво през настоящата кампания и тяхната раздяла с клуба няма да е изненадваща. Пореден човек който трябва да се потърси на пазара е някой сигурен вратар който да всася спокойстве в отцъствието на титуляра Петр Чех . С настоящите такива в лицето на Търнбул и Иларио по-скоро се създава паника когато ''чеха'' го няма което не говори никак добре .
Нека кажем и кой играчи са предполагаеми напускащи :
-Анелка :
Макар ,че последните години се превърна в ключова фигура на тима този сезон и края на миналият почти не блести да не кажа ,че не носи остротата от която тима има нужда в кризисни периоди . Настоящата му игра по-скоро подхожда за отбор от по-ниско ниво . Да не говорим ,че след трансфера на Торес той повече се застоява на пейката ,а и скорошното му изявление ,че иска да играе САЩ ясно говори на къде отиват нещата.
-Малуда:
Също както и при Анелка , блясъка в играта на Малуда този сезон въобще не се видя . Дали лошото представяне на Мондиала с Франция не му се отразя и във Челси. Бавен , муден и без желание през почти целият сезон.
-Босингва , Ферейра :
Тези две момчета са по-скоро фигуранти в тима през този сезон . Силните им мачове са броят на пръсти ,а грешките им неможем да ги пребройм и на двете ръце и двата крака . Определено поне един от двамата със сигурност ще си замине. По-скоро първият към когото има интерес от Ювентус.
-Бенаюн:
Човека дойде да замени Джо Коул , но контузията която получи провали едно евентуално негово налагане в тима . Няма да е изненада ,ако бъде продаден още повече ,че не е първа младост.
-Жирков :
Харесвам Жирков, при него по-скоро проблема е липсата на доверие от страна на мениджъра което е на път да го накара да си замине. Още повече ,че тима има апетити към Бейл.
------
Анелка: Интерес : от Сащ
Босингва : Интерес : от Ювентус и Байерн Мюнхен
Малуда : Интерес : от ПСЖ , Марсилия
Ферейра : Интерес : --
Бенаюн : Интерес : Съндърланд
Жирков : Интерес : Спартак , ЦСКА, Зенит , Юве, Ливърпул
=================
Какута - Интерес - Байерн , Ланс
Брума - Интерес - Фейенорд , ПСВ Айндховен
Стъридж - Интерес - Тотнъм , Болтън
ІІІІІІ
Ако тези трансфери станат какво следва от тук на сетне :
1 . Търсене на краен бранител
2. Търсене на нападател
3. Търсене на 1/2 крила
ІІІІІІІІІ
Играчи спрягани най-упорито за трансфер :
1. Лукаку
2.Бейл
3. Сахин
4. Ван Дер Вийл
5. Неймар
-----------------------
Младите :
Играчите който би трябвало да се върнат лятото са :
Брума, Аанхолт, Какута и Стъридж. Ако приемем ,че поне двама от тях бъдат отдадени под наем то тима трябва да се обърне към закупуване на още играчи. Към Стъридж има реален интерес от Болтън и Тотнъм за новият сезон.
||||||||||||||||||| :
При една евентуална продажна и на Дрогба и Калу тима трябва да търси поне още един халф и крило .Ако чисто хипотетично приемем ,че бъдат взети горните имена и със продажбата на тези който изброх нещата биха придобили следният вид :
.............Чех.............
..Ива.....Луиз...Тери....Коул.....
..Сахин....Есиен...Лампард....Бейл...
...........Лукаку(Торес)............
...............Торес(Лукаку)..........
* Възможност за ротация :
При продажба на един измежду Търнбул или Иларио то ще трябва да бъде взет един вратар . Съгласяваме се чисто хипотетично ,че бъде взет Тейлър . Да речем ,че и Търнбул ще остане. Тогава алтернативи на Чех ще са именно те двамата- Тейлър и Търнбул. Което пак не ми се вижда убнадеждаващо.Ако имах възможност аз лично бих върнал Карло Кудичини макар и на години. Алтернативите в защита ще бъдат
- Вийл
-Алекс
-Брума
-Ван Аанхолт
-Бертранд
- ( * Бейл също би могъл да бъде опция)
* Тук пак ми се струва недостатъчно вариативно с оглед класата на титулярите и опита им. Поне за беговете де.Алекс ще свърши работи при контузия на Луиз и Тери ,та дори и Иванович което ще се премести в центъра при подобен развой.
В халфовата линия нещата ще са така :
Рамирес , Микел , Макекран ,Якопо Сала , Калу . Тук очаквам да има поне още един трансфер .
В нападение опции може да са :
Дрогба , Калу и Стъридж пак в зависимост ,ако останат.
Другият вариант е да бъдат взети Неймар и Санчез и тима да зайграе във формация ( 4-3-3)
................Чех.............
...Ива....Луиз...Тери....Бейл....
....Есиен...Сахин....Лампард.....
...Санчес....Торес(Лукаку).....Неймар......
* При подобна вариативност тима ще се върне към трайното 4-3-3. Остава под въпрос дали евентуално Санчес , Лукаку и Неймар евентуално биха се сработили . Разбирасе едва ли и тримата ще бъдат взети. Говоря общо казано.
Макар ,че отново и при подобен вариант пътя на младите ще бъде затворен. Има прекалено много условности който пречат в действителност да се предположи точно на кой постове ще се потърси промяна .
Има и трети вариант чисто като схема :
................Чех...................
..Вийл.....Луиз.....Тери.....Коул......
.............Есиен................
.Сахин( Рамирес)....Лампард......Бейл....
.......Неймар.........Торес..........
При подобна вариативност тима определено ще бъде много офанзивен .А може и Торес да бъде изтеглен малко по-напред като сам нападател в зависимост от самият замисъл .
Възможно е да бъдат взети и имена за който не се е подозирало. Като вратара Сандомиерски, Фелайни, Насри, Красич или Мата.
* Варианти колкото искаш. Все си мисля ,че още неможе да се каже категорично какво ще стане. Продължавам да си мисля ,че първо ще бъде назначен треньор евентуално и чак толкова ще се правят трансфери . След като бъдат съгласувани бъдещите планове на новият треньор и самата му философия по-която иска клуба да се развива.
= Едно допълнение :
Не мисля ,че Борини ще остане в тима след като дори и този сезон в който трябваше да се даде път на младите той беше зачеркнат още преди началото на сезона .
За Хамсик също не мисля ,че е необходим. Футболист който е със поглед по-скоро към играта в защита от колкото в нападение . Тук бих дал предпочитанията си за Сахин който ще внесе повечеко разнообразие и ще даде нещо ново . Също така невярвам да бъде взет Азар. Към него има по-голям интерес от Ювентус. А и предполагам ,че Английският футбол не е за него. По-добре да се стреля към някой друг. Да не говорим пък как ще бъде намерено място на Марек Хамсик при наличието на Лампард, Оби Микел , Есиен , Рамирес , Макекран + Сахин . При който нещата са по-скоро спекулации може би ....
- Също така ,ако Анчелоти остане нито Стъридж нито пък Макекран ще бъде наложен. Всичко ще бъде прах в очите. Което е много жалко . Предполагам ,че Стъридж и Макекран та и повечето от сегашните играчи отново ще бъдат дадени под наем '' за да трупат опит'' . Виж при поемане на тима от човек като Боаш или Хидинк може да се очаква някакво постепенно налагане , но налагане . В пълното значение на тази дума .
Иначе така лично аз бих искал да видя Лукаку и Бейл в състава за новият сезон. Двамата биха били страхотна находка на тима. Единият на 17 почти 18 години другият 21 вече обявен за най-добър играч в Англия за настоящия сезон. Трансфер на Бейл изглежда трудно осъществим поради ред причини , но все пак след като има подобен вариант защо пък да не стане . Лятото ще е вълнуващо, непридвидимо и напрегнато .
Frankie,от евентуалните нови попълнения, които си посочил най-голямо внимание, според мен, заслужават Неймар и Хамшик.Гледах Неймар в една контрола на Бразилия, която даваха по диемата- направи ми много силно впечатление, само характера му е леко проблематичен.А Хамшик, от няколко години е мотора на Наполи и на Словакия.Дано тези двама играчи бъдат привлечени в отбора.А от тези, които си посочил за напускащи, според мен, Жирков и Босингва трябва да останат.Ако се получи, не дай си Боже, контузия на Иванович и Ашли Коул, трябва да имаме заместници.