vaskonti написа:
Първо, вече няма шанс при нови избори да има същата конфигурация в парламента. Атака никога не може да повтори този резултат, за тях ще е луд късмет ако изобщо влязат, след изпълненията на оня психопат. Второ, пак ще повторя, че при коренно променен изборен закон нещата ще са по-различни. Да не говорим, че би трябвало да бъде свикано Велико НС, на което да се направят 3 неща - нова конституция и закриване на институцията "Велико Народно Събрание". Абсолютно ненужна е, трябва да се даде пълномощие на обикновеното НС да прави промени в конституцията, например с 3/4 мнозинство. Третото нещо е да се намали броят на народни представители, като оптималното е някъде между 120 и 150. Ако тези неща се случат, ако новата конституция е адекватна(мен ако питаш, просто да препишат Търновската с леки козметични корекции, с цел осъвременяване), тогава което и правителство да дойде, то няма да има друг избор освен да работи адекватно.
И защо мислиш, че хората не знаят какво искат? През зимата за какво протестираха? Само не ми казвай, че тогава протеста беше срещу ГЕРБ! Исканията тогава и сега са абсолютно едни и същи!!!
ОК, ама пак го пиша, ГЕРБ се опитват да яхнат протеста.
На зимните протести действително исканията бяха ясни.
Сега има едно мънкане, най-ясно се чува призива оставка, а често на въпроса - "а след това, какво" ... Се отговаря - "Ще видим, важното е това Правителство да падне".
Поне аз оставам с такова впечатление ... А и като гледам, май не съм само аз.
Протестът трябва да се очисти от герберски настроените, защото ще се поквари.
Щото нали е ясно, че да се скандира против олигархията и заради това да се иска оставката на настоящото Правителство, а в същото време, да се предлага ГЕРБ за алтернатива, си е страшен нон-сенс ... Май така се пишеше ...
Сигурен съм, че над 90 % от българите искаме подчертаното ...
И тук идва недоумението ми !
Защото и хора, дето не са ориентирани към ГЕРБ, също по дефаулт викат оставка ...
А сега си имаме Правителство, което въпреки кадровите гафове с назначенията, сега за сега, нямат сгрешени финансови и социални решения.
Разбира се, винаги има време за грешки.
Но защо подчертаното не са исканията на протестиращите към настоящото Правителство ?
Имаме кабинет, който може да поеме курс към осъществяването им.
А ако не желаят, е, от няколко хиляден ежедневно, то протестът съвсем скоро ще стане от порядъка на стотици хиляди ... В цялата страна !
Но за съжаление, към момента не виждаме обща позиция на протестиращите към подчертаното.
Отстрани изглежда, че позицията по-скоро е - оставка и нищо друго.