Шампионска лига - 2016/17

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Furious_Monk

Re: Шампионска лига - 2016/17

Мнениеот Furious_Monk » 28 сеп 2016 01:49

С този не можеш да излезеш на глава, но ако искаш опитай. Иначе си прав, днес ако имахме читава защита трябваше да бием, но драматичното за нас е, е че ако имахме такава през годините, можехме да спечелим повече титли... както и да е, каквото е, такова...
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 сеп 2016 03:59

Как можеш да кажеш, че борусия се опитва да подражава на пепчо? Къде е скучния и безсмислен футбол? Е не играят толкова готина като при Клоп, но не са и почнали да подмятат топката като мекица в опит да накарат всеки зрител да си направи сепуко :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 28 сеп 2016 07:39

По принцип не съм привърженик на Пеп, но да кажеш че отборите му практикуват скучен и още повече безидеен футбол си е чиста доза пристрастие или дори завист. Особено за времето му в Барселона. Жив свидетел съм как този стил накара хора, които не харесват футбол да се влюбят в него. Барселона от 2008/09 и 2010/11 може да я гледаш и да се наслаждаваш цял живот. Вярно че за това спомагат и самите изпълнители, но Пеп бе този, който ги поведе. Без него едва ли щеше да се получи дотам ефективно. В Байерн няма толкова технични футболисти, но той пак си заложи на своето и ги изведе до 7 трофея за 3 години + три 1/2 финала в ШЛ. Да видим дали Карло ще подобри това. Тъпо е да се критикува човек, загубил само веднъж домашна титла откакто е в занаята. Общо 21 купи за 7 сезона..
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 сеп 2016 09:49

Furious_Monk написа:С този не можеш да излезеш на глава, но ако искаш опитай.

Проблемът е в твоя телевизор.

Иначе, по вашата логика, ако Дортмунд имаха по-добри нападатели, трябваше да бият. Защото само Дембеле изтърва 2 положения, а не беше единствен. Гледате си нещата като фенове на Реал, което е нормално, но е добре да помислите малко и за другата гледна точка.

Дортмунд играели в стила на Пеп. :lol: :lol: :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 28 сеп 2016 10:40

Thsmith написа:Как можеш да кажеш, че борусия се опитва да подражава на пепчо? Къде е скучния и безсмислен футбол? Е не играят толкова готина като при Клоп, но не са и почнали да подмятат топката като мекица в опит да накарат всеки зрител да си направи сепуко

Твърде повърхностно мнение, смит. Самият Гуардиола в онази прословута книга за първия му сезон в Байерн си казва, че мрази тики-таката, защото това словосъчетание се асоциира с притежанието на топката заради самото притежание.. Гуардиола иска топката, за да може да атакува. Накратко това е малката, но СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА между него и другите тикитакащи треньори ;) Такава е и оригиналната идея на Кройф. Ван Гаал я преформулира с оглед на дефанзивните задължения на отбора и спазване на строга тактическа дисциплина - неговата философия.. По неговото време в Аякс играчите циркулираха топката по терена като роботи, но съчетани с таланта си и тактиката на холандеца, играеха невероятен футбол в средата на 90-те ;) Франк Рийкард (заедно с помощника си Йохан Неескенс - съотборник и приятел на Кройф от великия Аякс от 70-те) допълнително дооформи това доминиращо притежание. Помня, че някъде около спечелването на Шампионската лига през 2006-а година Барса започна да трупа рекордни проценти във владеене на топката в мачовете си. Разликата с Ван Гаал беше, че Рийкард позволяваше (дори прекалена) индивидуална свобода нa свръхталантливите си играчи и тактически не беше толкова разнообразен. Това му изяде и главата впоследствие ;) Гуардиола стъпи на тази база и просто привнесе своите виждания - върна дисциплината в отбора им и разнообрази тактиката им.
Съгласен съм, че твърденията, че едва ли не той е измислил футбола наново са пресилени, но Гуардиола се показа като изключително интелигентен и способен да привежда в действие знанията си футболен студент. Какво имам предвид - Кройфовата визия за футбола е само основата на която той гради отборите си. Не случайно той непрекъснато повтаря: ''дошъл съм в Германия/Англия да се уча ''. Испанецът доста често взима идеи от сблъсъците си с други треньори и после ги прилага в своя отбор. Например, знаете ли, че в първия полуфинал срещу Барселона, той е избрал тактиката за мача на Байерн, опитвайки се да копира тактиката на Марсело Биелса в мач между Атлетик Билбао и Барселона няколко години по-рано, защото тогава като наставник на каталунците той е изпитал най-големи трудности точно в този мач и така е решил да се опита да излъже Барса вече начело на Байерн?! До 70 и някоя минута, когато Меси реши да превключи на друга скорост, мача си вървеше спокойно към хикс, което и беше целта на баварците в този мач. Невероятен е начинът, по който разсъждава за футбола този треньор, затова и толкова го харесвам :)

Естествено, че Борусия няма да тикитакат. Това не е присъщо за немските отбори и от опита на Гуардиола в първия си сезон с Байерн да наложи по-комбинатинвни действия над немската директност пролича, че е излишно. В останалите аспекти от играта - висока преса, владеене на топката, атакуващ футбол, дори в схемата на игра - Тухел твърдо залага на любимата на Пеп 4-1-4-1 - Борусия прилича на Гуардиолов отбор ;) Тактически обаче Тухел не е така гъвкав като испанеца и има още да доизкусурява своята визия за играта как точно иска да играе в нападение и защита, защото в дефанзивен план Борусия са твърде уязвими - нещо, което Гуардиола не би допуснал ;)

Поздравявам колегата сапио за обективното мнение защото знам колко ''любим'' треньор му е Гуардиола. Ще се опитам и аз да бъда максимално обективен като кажа, че колкото и да се опитват да ни го натрапят различните треньори НЯМА по-добър стил на игра във футбола. Има печеливш. Дали ще е катеначо, директен стил на игра с бързи контраатаки по немски, тики-така с много подавания по испански или типично британски с много високо изритани топки и тн - докато пeчели мачове и трофеи няма проблем ;) Останалото вече са си лични предпочитания и пристрастия...

На мен като привърженик на Реал ми се ще този отбор да играе един БАЛАНСИРАН стил на игра - когато трябва да се защитава, да го прави по италиански, котгато атакува, да го прави по бразилски :lol: Винаги ще се връщам в дните на Дел Боске, защото наистина на мен това е идеал за футбола. Реал не играеха най-революционния футбол на света (повечето пъти схемата беше класическото 4-4-2), но просто излизайки на терена от всяко тяхно отиграване извираше класа и УВЕРЕНОСТ (дори високомерие). Истински доминиращ отбор, без да е необходимо да се подават хиляда паса ( макар че помня какви триъгълници оформяха на терена играчите, въртейки се най-вече около Зидан). Зидан започна повече от добре в Мадрид, но с течение на мачовете и необходимостта да се печели, тактиката му става все по-дефанзивна.. Реал в момента е по-дефанзивен от когато и да било през двете години на Анчелоти и се доближава до футбола в големите мачове, който играеше Моуриньо. Това на мен няма как да се хареса :| Лошият момент е, че просто тимът няма необходимите вече играчи за подобен футбол, а проблемите в защита са пословични. Съгласен съм с мнението на сапио в другата тема, че играта в защита не е само отговорност на защитниците и че триото отпред не помага особено. Въпреки това индивидуалните грешки на хората отзад са повече от дразнещи, те вече са гротеска. Надявам се французинът да намери този баланс, за да може Мадрид да играе сносен футбол не само срещу опашкарите в Испания ;)
Изображение

Изображение

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 28 сеп 2016 10:54

CSKA69 написа:
rhaegar написа:Реал да ги питаш, не могат да ти обяснят, как взеха точка от тоя мач.

Нищо подобно ;) Перфектно проведен мач от Зидан, който надигра тактически Тухел и реалният резултат трябваше да е 2на нула за Мадрид ;) Реал трябва да ги питат къде са парите на чичо Перес за поне двама читави защитници, защото отбранителния вал на този отбор е трагичен още от времето на Пелегрини, а това са вече 7 години! :lol: Смениха се Моуриньо, Анчелоти, Бенитес и никой не успя да сътвори някакъв порядък в дефанзивната част от играта.. Защо ли - защото изпълнителите там са си почти едни и същи и едни и същи простотии си правят :shock: :o :( :mrgreen:

Еми то и Дортмунд имат проблеми в защита и направиха бая грешки вчера, по тази логика излиза, че ако имаха по- добри бранители си взимаха мача. :)
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 28 сеп 2016 11:29

Фена на Пеп0 се е поуля с това реалния резултат да е бил 2:0 за Реал от снощи :lol: :mrgreen: :mrgreen:

3/4:2 по може да се съглася, но че едва ли не обезоръжили БВБ, при положение че немското Миньор се скъсаха да пропускат, явно е гледал някой мач на Реал с Осасуна или Гранада :? :roll:
Ако имали по-добри защитници, ами ако Дортмунд имаха по-читави нападатели, кво правим - познатото ти 7:2? :mrgreen:

Иначе вчера резонни резултати навсякъде, нямаше една изненада, да видим днес...

Два от претендентите излизат в пряк сблъсък още в груповата фаза (Бешикташ - Динамо К това, не онова мачле в Мадрид) :mrgreen: Пролетта преди мача на Калдерон се наслушах на тъпотиите на половината спецове тук как Байерн идвали в Мадрид, вкарвали 3-4 гола и си решавали всичко, сега поне малко са се поуспокоили, сигурно защото Пеп0 полуфиналния го няма вече - очаквам някое 1:1, едва ли ще се хвърлят двата отбора да се пребиват толкова рано, Гризман пак е редно да накаже абоната му с номер 1 на отсрещната врата, пък да видим :roll:

П.П.: Томас Мюлер след онази изпусната дузпа в Мюнхен е в ужасяваща форма когато и да съм го гледал :?

П.П.2: Икер отново забит на гол линията при центриране на 3 метра пред него - така и не се научи :geek:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 сеп 2016 11:38

Жаки, днеска ще ви шляпаме ли :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 28 сеп 2016 11:45

boabbb написа:Жаки, днеска ще ви шляпаме ли :lol: :lol:

Колкото пролетта ни "шляпахте" :lol:

Иначе го виждам ино на ино тоя мач, ама зависи - Байерн нещо не ме впечатляват като съм ги заглеждал последните мачове и очаквам даже и да ви треснем ако излезем пределно мотивирани, ама в тия групи да се напъват двата отбора чак толкова едва ли.... при положение че и втори да завършим ще избегнем ботовете на 1/8 финалите :roll: :?
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 сеп 2016 11:49

JackPackage написа:
boabbb написа:Жаки, днеска ще ви шляпаме ли :lol: :lol:

Колкото пролетта ни "шляпахте" :lol:

Иначе го виждам ино на ино тоя мач, ама зависи - Байерн нещо не ме впечатляват като съм ги заглеждал последните мачове и очаквам даже и да ви треснем ако излезем пределно мотивирани, ама в тия групи да се напъват двата отбора чак толкова едва ли.... при положение че и втори да завършим ще избегнем ботовете на 1/8 финалите :roll: :?

Това не ти е Плешо ... Селския кмет ще ви научи на респект 8-) :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Архив”