Висша лига - сезон (2018-19)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

RMCF
Контакти:

Re: Висша лига - сезон (2018-19)

Мнениеот RMCF » 01 сеп 2018 23:36

SilentKiller написа:Срещу Арсенал...аз не бях виждал отдавна друг отбор да има толкова положения на Стамфорд Бридж сигурно последните 5 години. :roll: Цяло чудо че Арсенал вкара само 2 гола, някой друг класен тим би вкарал доста повече и сега за Сари щеше да се пишат коренно различни неща. :mrgreen:

П.П. Гледам Пеп отново бие абонатката си Гафа Безтитлес. :mrgreen:
Кайл Уокър каква тупалка заши! :shock: Първи негов гол от 3 години в ПШ !

Безтитлес? Ти май не помниш титлите му с Валенсия или просто не си бил роден тогава? Ясно е, че повечето фенове на Барса се излюпихте 2008/09 ама да знаеш, че имаше футбол и преди това. ;) ;)

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 01 сеп 2018 23:50

Глупчо, помня титлите на Валенсия и съм писал за тях в темата им, още преди ти да се регнеш у форума. Рафа го уважавах навремето, но и той деградира като Моуриньо, иначе 2004г. единия спечели УЕФА (Бенитес) със Валенсия, а Моуриньо спечели ШЛ с Порто отново 2004г.! На следващата година пък Бенитес спечели ШЛ с Ливърпул. По онова време двамата се водиха за тактикъл мастърите в Европа, но днес времената са други. Погледни кога за последно Дон Рафа е печелил някакъв трофей (значим) или изобщо...затова и в последно време като изключим краткия му период в Реал, той не води топ отбори. Просто времето му безвъзвратно отмина. А тоя прякор Гафа Безтитлес не съм го измислил аз, а тръгна в медийното пространство след последния му сезон в Ливърпул, и то го даде един техен фен в топспорт.бг! :lol:

RMCF
Контакти:

Мнениеот RMCF » 01 сеп 2018 23:53

SilentKiller написа:Глупчо, помня титлите на Валенсия и съм писал за тях в темата им, още преди ти да се регнеш у форума. Рафа го уважавах навремето, но и той деградира като Моуриньо, иначе 2004г. единия спечели УЕФА (Бенитес) със Валенсия, а Моуриньо спечели ШЛ с Порто отново 2004г.! На следващата година пък Бенитес спечели ШЛ с Ливърпул. По онова време двамата се водиха за тактикъл мастърите в Европа, но днес времената са други. Погледни кога за последно Дон Рафа е печелил някакъв трофей (значим) или изобщо...затова и в последно време като изключим краткия му период в Реал, той не води топ отбори. Просто времето му безвъзвратно отмина. А тоя прякор Гафа Безтитлес не съм го измислил аз, а тръгна в медийното пространство след последния му сезон в Ливърпул, и то го даде един техен фен в топспорт.бг! :lol:

То ако на всеки треньор, който не e спечелил титлата с Пуул викаме Безтитлес... :mrgreen: :mrgreen:

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 02 сеп 2018 10:23

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v-CnlRJRaF0[/youtube]
Изображение

Изображение

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 02 сеп 2018 13:29

Сега остава да кажеш отново, че Гуардиола и Сари били идентични, след като аз те убеждавах че не си приличат толкова, колкото си мислиш, ти ги изкара еднакви. Колко години му трябваха на Сари да поеме топ отбор ? 2015г. беше на 56 години като пое Наполи (ако ги считаме за топ отбор, макар че не са баш). Гуардиола през 2008г. беше на 37 години, когато пое Барса...а не да прекарва десет и повече години водейки отбори от втора и трета дивизия като Сари. :lol:
Единственото, което го приближава е че смени системата на Конте и заложи на 4-3-3, която използва и Гуардиола, но то тая система я използват десетки други мениджъри също. На мен ми се вижда овърхайпнат Маурицио Сари. Наполи играеха атрактивен футбол, но витрината винаги оставаше празна. Ще видим сега в Челси какво ще направи, но не съм оптимист. Нещата според мен ще са идентични с Лопетеговия Реал - дънене на слабаци с по 4-5-6 гола и осиране в ключовите мачове срещу топ отборите. Ето и вчера феновете на Реал изпаднаха в делириум заради атрактивната игра срещу Леганес и как Бог Бензо се отпушил. :lol: Преди това биха Хетафе и Жирона. Сари също имаше сравнително лека програма, като единственото препятствие беше неоформения отбор на Арсенал, които също са с нов мениджър и играят хаотично, но пък създадоха 7-8 чисти голови положения на Стамфорд Бридж и това ако бяха Сити/Ливърпул на тяхно място резултатът нямаше да е никак позитивен за Челси. :roll:

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 02 сеп 2018 16:22

Според мен грешиш и за Сари и за Лопетеги, но както се казва развитието на сезона само ще покаже кой от нас и по-близо до истината :lol: Много е вероятно да се получи нещо по-различно от очакванията и на двама ни, както често се случва.
Аз, като фен на Реал очаквам и искам от Лопетеги дубъл в Испания ;) В ШЛ, честно казано, ми е все тая кога ще бъде спрян Реал (четвърта поредна, според мен е прекалена и невъзможна цел), стига да не е някое срамно отпадане... От Сари очаквам битка за титлата докрай, макар че съм убеден във втората поредна за Гуардиола.
Има си причина, защо повечето треньори, практикуващи подобни на Пеп идеи за футбола не са чак толкова успешни като него. И не, тази причина НЕ е, както твърдят мразещите го, че той поема само най-добрите и най-богатите отбори в съответната лига и е лесно да печели трофеи. Наскоро видях видео от мач на Барселона Б през 2007-а.. След като Гуардиола може да накара тези играчи да играят футбола, който иска в третото ниво на испанския футбол, то той може да го направи навсякъде (даже и в родното първенство :lol: ).. Освен това сега вече имаме няколко представителя на неговите идеи, начело на наистина топ отбори - Лопетеги в Реал, Тухел в ПСЖ, Сари в Челси... Този сезон ще бъде важен, както казах, именно за утвърждаването на тази философия за футбола като печеливш модел. Разликата идва от умението на Пеп да надгражда над тези идеи, да ги използва за основа, на която да придава нови и различни измерения. Сари и Лопетеги са образно казано доста по-стандартни в разбиранията си за играта и това ги ограничава в известна степен. (Образно казано, защото като цяло позиционната игра все още се разглежда като нещо екзотично и странно от мнозинството фенове, медии, но и треньори, за съжаление). Тухел е в другата крайност, защото прекалява с експериментите (вчера ПСЖ ме шашнаха с 3-4-3 схемата на игра).. Освен това всеки треньор е различен като манталитет, глад за успехи и личностна харизма.. Пеп ги има в изобилие тези качества и те му помагат доста в сложните моменти..
Изображение

Изображение

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 02 сеп 2018 16:33

Е тук вече изкърти мивката и налепи плочките... :lol:
Да сравняваш и Лопетеги с Гуардиола, мислех че ще спреш само до Маурицио Сари. :roll:
За Тухел повече съм съгласен, млад и перспективен мениджър и в Дортмунд отборът играеше близък футбол до този изповядван от Пеп. Лопетеги е вече на 52г. и с какво се е отличил до момента ? - В Порто -> провал. В ШЛ отнесе шестичка на Алианц Арена от Байерн на Пеп. В Португалия да не можеш да станеш шампион с Порто, пак не е постижение за завиждане. :roll: Единствено с националния на Испания не можахме да го видим на Световното иначе квалификациите ги взе без проблем с 10 победи, а най-отчетливото му постижение според мен беше 3-0 срещу Италия в квалификациите, понеже победите на Испания над Италия в официални мачове - СП,ЕП,квалификации се броят на пръстите на едната ръка. Както и да е, не искам да му предрешавам съдбата, даже бих се радвал Флорентино да не го уволни толкова бързо както направи с Дон Рафа, за да ви закопае съвсем. :lol:
За Сари вече казах, че само привидно нещата изглеждат ОК, но не са - истинските тестове тепърва предстоят, както и пред Лопетеги. Дори има фенове на Челси, които въпреки 100%вия актив не са много доволни от играта и особено зейващите дупки в отбрана, които бяха наказани само от Арсенал (частично), които при по-точен мерник можеха да повторят оня мач на Стамфорд Бридж от есента на 2011г., който завърши 3-5 за Арсенал. :lol:

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 02 сеп 2018 16:47

О, аз мога и да продължа със списъка на треньорите, които използват изцяло или част от идеите на Гуардиола. В това няма нищо лошо, даже бих казал, че бройката им е твърде малка все още :lol: Ето в момента гледам Аякс на Ерик Тен Хаг (холандецът беше треньор на Б отбора на Байерн по времето на Пеп там и е излишно да казвам колко и какво е научил :lol:) и играта им ми доставя истинско удоволствие 8-)

Струва ми се, капитане, че прекалено (даже бих казал по моуриньовски) се взираш в това кой на колко години е и колко трофея до момента е спечелил :lol: Един Марсело Биелса колко трофея има в кариерата си :?: Самият Гуардиола винаги е казвал, че най-важното нещо са трофеите, но те идват само след като си установил и усъвършенствал своя стил на игра ;) Може би Лопетеги не е успял да го направи с играчите на Порто, но сега ще успее с играчите на Реал 8-) Може би Сари не е успял да внедри шампионския манталитет на играчите на Наполи, но пък тези на Челси вече си го имат и това да не е проблем ;) :idea: Ще видим..
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 02 сеп 2018 18:19

SilentKiller написа:Сега остава да кажеш отново, че Гуардиола и Сари били идентични, след като аз те убеждавах че не си приличат толкова, колкото си мислиш, ти ги изкара еднакви. Колко години му трябваха на Сари да поеме топ отбор ? 2015г. беше на 56 години като пое Наполи (ако ги считаме за топ отбор, макар че не са баш). Гуардиола през 2008г. беше на 37 години, когато пое Барса...а не да прекарва десет и повече години водейки отбори от втора и трета дивизия като Сари. :lol:

Пъпеш, нормалните треньори почват от малки отбори, не взимат наготово Барса като Плешивия наркоман, при все че и взе Барса с толкова звезди :lol:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 02 сеп 2018 18:45

Луканку с два гола засега .

Върни се в “Архив”