Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

styopa
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот styopa » 03 май 2013 15:59

doktora25 написа:Не считаш ли че търсенето трябва да предхожда предлагането? Този Банев дето го цитираш не би ли предпочел вместо да ликвидира заводи, да строи такива, ако знае че продукцията ще му бъде изкупена?

Аз пак да си дойда на моята.Икономиката основно ни е частна.
Държавата няма как да гарантира на когото и да било,че ще му развива бизнеса.. чрез пазари например.Когато е било планова икономика тогава са се правили такива договорки.Сега в момента както и да го погледнеш всеки си е за себе си.Пак не знам за кой път да се повторя.. нека да приемем,че сме малка икономика.Съвсем малко ни е производството.Такова малко количество можем да се лансира където си искаме.
Някак си не мога да си представя Сидеров или който да било ще отиде при Дзинтао или Путин да настоява Китай да изкупуват на Гриша Ганчев захарта и едва ли не да си задължават собственото население да я купуват.
Естествено има такива стоки като например производството на оръжие,но е съвсем малко.
То ако реално ставаше така в интерес на истината според мен в Бразилия бихме имали такава възможност ... покрай Дилма Русеф.

Tommi написа: но те пък се нуждаят от навлизане в Европа и също може да се постигнат добри споразумения и за двете страни.

Това как го разбираш?В смисъл.. аз по мои наблюдения голяма част от пазара по принцип по света е залят с китайски стоки.Та даже тази година мартеничката ми беше произведена в Китай(където е езически празник и на съвсем малко места е разпространено).За какво навлизане имаш в предвид?В кой сектор производството Китай имат нужда от навлизане в Европа?

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 май 2013 16:33

styopa написа:Аз пак да си дойда на моята.Икономиката основно ни е частна.
Държавата няма как да гарантира на когото и да било,че ще му развива бизнеса.. чрез пазари например.Когато е било планова икономика тогава са се правили такива договорки.Сега в момента както и да го погледнеш всеки си е за себе си.Пак не знам за кой път да се повторя.. нека да приемем,че сме малка икономика.Съвсем малко ни е производството.Такова малко количество можем да се лансира където си искаме.
Някак си не мога да си представя Сидеров или който да било ще отиде при Дзинтао или Путин да настоява Китай да изкупуват на Гриша Ганчев захарта и едва ли не да си задължават собственото население да я купуват.
Естествено има такива стоки като например производството на оръжие,но е съвсем малко.
То ако реално ставаше така в интерес на истината според мен в Бразилия бихме имали такава възможност ... покрай Дилма Русеф.

Ето този факт и този начин на мислене стои в основата на всичките ни проблеми, не толкова крадливите политици. В никакъв случай това не трябва да го приемаме и да търсим постоянно оправдания защо е така. Дълг на държавата е да работи за "увеличаване размера" на икономиката ни и то не само чрез "създаване на предпоставки", а с реални действия, мощен държавен бюджет и данъчна политика, стимулираща малкия и средния бизнес.
Казваш, икономиката ни основно е частна. Китайската такава ли е? Не може ли да договорим с тях облекчен визов и митнически режим? Не може ли същото с Бразилия, с Русия, с Виетнам както споменаха по-горе? Да, за конкретни изкупни цени няма как да се договорим, но за визи и мита защо не?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2013 16:35

styopa написа:
Tommi написа: но те пък се нуждаят от навлизане в Европа и също може да се постигнат добри споразумения и за двете страни.

Това как го разбираш?В смисъл.. аз по мои наблюдения голяма част от пазара по принцип по света е залят с китайски стоки.Та даже тази година мартеничката ми беше произведена в Китай(където е езически празник и на съвсем малко места е разпространено).За какво навлизане имаш в предвид?В кой сектор производството Китай имат нужда от навлизане в Европа?

Точно това е. Потребителите са им главно в САЩ и Европа. От където и да го погледнеш си е предимство да си близо до клиентите. Освен това пестиш от транспортни разходи, избягваш търговските бариери на някои държави и т.н. Нали се сещаш, че примерно Гриша Ганчев лепва на автомобилите стикер Made in EU и те вече не са Made in China.
Мога да ти кажа, че през последните години китайците са инвестирали в САЩ по 5-6 милиарда годишно. Долу-горе такива са и индийските инвестиции. В Европа са инвестирали 11-12 милиарда долара.
Не може да очакваш, че икономики като китайската и индийската (тя тепърва ще бележи ръст) ще си се развиват само на своите територии и просто ще изнасят стоки.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 03 май 2013 17:31

doktora25 написа:Ето този факт и този начин на мислене стои в основата на всичките ни проблеми, не толкова крадливите политици. В никакъв случай това не трябва да го приемаме и да търсим постоянно оправдания защо е така. Дълг на държавата е да работи за "увеличаване размера" на икономиката ни и то не само чрез "създаване на предпоставки", а с реални действия, мощен държавен бюджет и данъчна политика, стимулираща малкия и средния бизнес.
Казваш, икономиката ни основно е частна. Китайската такава ли е? Не може ли да договорим с тях облекчен визов и митнически режим? Не може ли същото с Бразилия, с Русия, с Виетнам както споменаха по-горе? Да, за конкретни изкупни цени няма как да се договорим, но за визи и мита защо не?

Ами мощен държавен бюджет на практика е невъзможно(освен със заеми естествено).Нали тези пари все пак трябва да дойдат от някъде.. нали ако считаме,че в момента не сме с такъв.
По отношение на данъчната политика.. за мен като условия сме си добре така.Въпроса е,че явно не можем да се преборим с двойното счетоводство.
Иначе аз не казвам,че не може да се подобрят нещата.Естествено могат.Все пак обаче това са много много дълги процеси.
Пак не знам за кой ли път да се повторя.. не мога да си представя Сидеров министър-председател... отива при Путин и му казва... "аз искам да съм ориентиран към Русия... демек вие ни изкупвате производството и после си го пласирате както искате,а аз ви предлагам в замяна да ви обичам като малко дете".Изобщо не ми се вижда реалистично.
А иначе за големината на икономиката само да ти припомня,че сме около 7,5 млн население(ако не ме лъже паметта някъде около 90то място бяхме в света).Москва с агломерацията гони 15 млн.За БВП ... по-добре да не говорим изобщо,че трябва да ме хваща срам.

@Tommi
Сигурно е така.Честно казано нямам представа нали като цифри кое как е.
Пак същото нещо опира.Ако има полза за някой инвеститор да затвори някаква сума пари при нас.. какво му е пречило до сега?Аз според мен нищо кой знае какво.
Единствените който имат реална полза от нас и инвестират малко или много са ЕС. Ползата им основно е територия.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 май 2013 17:47

styopa написа:Ами мощен държавен бюджет на практика е невъзможно(освен със заеми естествено).Нали тези пари все пак трябва да дойдат от някъде.. нали ако считаме,че в момента не сме с такъв.
По отношение на данъчната политика.. за мен като условия сме си добре така.Въпроса е,че явно не можем да се преборим с двойното счетоводство.
Иначе аз не казвам,че не може да се подобрят нещата.Естествено могат.Все пак обаче това са много много дълги процеси.
Пак не знам за кой ли път да се повторя.. не мога да си представя Сидеров министър-председател... отива при Путин и му казва... "аз искам да съм ориентиран към Русия... демек вие ни изкупвате производството и после си го пласирате както искате,а аз ви предлагам в замяна да ви обичам като малко дете".Изобщо не ми се вижда реалистично.
А иначе за големината на икономиката само да ти припомня,че сме около 7,5 млн население(ако не ме лъже паметта някъде около 90то място бяхме в света).Москва с агломерацията гони 15 млн.За БВП ... по-добре да не говорим изобщо,че трябва да ме хваща срам.

И аз за пореден път ще кажа: не искам министър-председателят да направи това, ами следното: отива при Путин или Русеф и казва: искам да премахнете или намалите чувствително митата за българските стоки на вашия пазар, както и визите. В замяна на това ние ще направим същото. Никой не говори за изкупуване или за "вечна обич".
А за мощен държавен бюджет предлагам 2 възможности: големи данъци за едрия бизнес (премахване на абсурдния плосък данък, облагодетелстващ единствено мутрите) и изграждане на държавни предприятия в най-печелившите отрасли, чиято печалба да осигурява приходи в бюджета. Заедно с това увеличаване събираемостта на приходите в бюджета, борба със сивата икономика и въвеждане на повече глоби за закононарушителите.
Относно големината на икономиката: преди около 30-тина години едва ли сме били на 90-то място при население само с около милион и половина по-голямо. Тези неща могат да се променят и в двете посоки.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2013 18:22

styopa написа:
@Tommi
Сигурно е така.Честно казано нямам представа нали като цифри кое как е.
Пак същото нещо опира.Ако има полза за някой инвеститор да затвори някаква сума пари при нас.. какво му е пречило до сега?Аз според мен нищо кой знае какво.
Единствените който имат реална полза от нас и инвестират малко или много са ЕС. Ползата им основно е територия.

Ами пречи му това, че не можем да водим преговори като хората и да бъдат договорени добри условия за двете страни. Тук говорим за големи инвестици, при които трябва да има сътрудничество с държавата или общините. Това не е като да дойде чужденецът да си купи един апартамент на морето и нищо да не го интересува.
А за западноевропейците ползата им е само евтиният труд и ниските данъци, не знам какво разбираш под територия. Но пък си има руги проблеми у нас.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 03 май 2013 18:24

doktora25 написа:
styopa написа:Ами мощен държавен бюджет на практика е невъзможно(освен със заеми естествено).Нали тези пари все пак трябва да дойдат от някъде.. нали ако считаме,че в момента не сме с такъв.

И аз за пореден път ще кажа: не искам министър-председателят да направи това, ами следното: отива при Путин или Русеф и казва: искам да премахнете или намалите чувствително митата за българските стоки на вашия пазар, както и визите. В замяна на това ние ще направим същото. Никой не говори за изкупуване или за "вечна обич".
А за мощен държавен бюджет предлагам 2 възможности: големи данъци за едрия бизнес (премахване на абсурдния плосък данък, облагодетелстващ единствено мутрите) и изграждане на държавни предприятия в най-печелившите отрасли, чиято печалба да осигурява приходи в бюджета. Заедно с това увеличаване събираемостта на приходите в бюджета, борба със сивата икономика и въвеждане на повече глоби за закононарушителите.
Относно големината на икономиката: преди около 30-тина години едва ли сме били на 90-то място при население само с около милион и половина по-голямо. Тези неща могат да се променят и в двете посоки.

Смяташ ли, че е толкова лесно - отива Станишев при Путин и се договарят за взаимно намаление на митата? Русия да не би само с нас да търгува? Нали ако Русия си смъкнат митата за нас, това значи да засегнат търговията с някоя друга държава, от където внасят подобни стоки? Нали ще трябва да предоговорят митата и с тази държава? Как ще стане това???
И да ти напомням ли, че "абсурдния" плосък данък го въведоха БСП?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2013 18:33

doktora25 написа:И аз за пореден път ще кажа: не искам министър-председателят да направи това, ами следното: отива при Путин или Русеф и казва: искам да премахнете или намалите чувствително митата за българските стоки на вашия пазар, както и визите. В замяна на това ние ще направим същото. Никой не говори за изкупуване или за "вечна обич".

По-важно е да се договорят инвестиции в страната ни, пък след това може и намаляване на митата. ;)
Не си мисли, че големите данъци за едрия бизнес ще донесат повече приходи в сравнение с плоския данък.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 май 2013 18:37

vaskonti написа:Смяташ ли, че е толкова лесно - отива Станишев при Путин и се договарят за взаимно намаление на митата? Русия да не би само с нас да търгува? Нали ако Русия си смъкнат митата за нас, това значи да засегнат търговията с някоя друга държава, от където внасят подобни стоки? Нали ще трябва да предоговорят митата и с тази държава? Как ще стане това???
И да ти напомням ли, че "абсурдния" плосък данък го въведоха БСП?

Ами това е политиката. Такава трябва да бъде целта на нашите политици, подобни неща да договарят, да постигат изгодни споразумения и за двете страни. Русия, Китай, арабските страни предполагам имат интерес към европейския пазар, а ние така или иначе сме част от него. Ние пък имаме още по-голям интерес към техните. Пак казвам само няколко стотин хиляди китаеца (нищожна част от населението им) да идват лятото на нашето черноморие много проблеми ще си решим.
Знам че данъкът е въведен от БСП и това го отчитам като тяхна грешка. Не съм видял от ГЕРБ обаче някакво отрицателно отношение към този данък.
Tommi написа:По-важно е да се договорят инвестиции в страната ни, пък след това може и намаляване на митата. ;)
Не си мисли, че големите данъци за едрия бизнес ще донесат повече приходи в сравнение с плоския данък.

Защо да не си го мисля?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 май 2013 18:50

Няма какво да се лъжем,Русия притиска България с пазарите си и тук наистина става въпрос за политика!Дали ще ни пуснат там,зависи от това дали ще играем по свирката на Москва.Двата икономически лоста за извиване ръцете на България са енергийните ресурси които внасяме от там и необятния руски пазар до който не ни пускат.Ако слушаме,ще има морков,ако водим национално отговорна политика,ще ядем тоягата!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Архив”