sMotLiO написа:Viktor4o_Rs написа:Като почнете с тия патриотарски и надъхващи приказки как сме били трън за всички, мразели ни, завиждали ни, не знам си какво ... Това са глупави оправдания, с които на практика оправдавате некадърните ни и корумпирани политициБили сме на 1300 години и кво от това, американците са на 200 и няколко, ама къде са те, къде сме ние и кой на кого завижда всъщност ? Точно на нас завиждат западняците, сигурно искат нашите заплати и цени, нашата съдебна система и нашата политическа власт
![]()
![]()
Как пък всички други бивши соцдържави се оправиха, много по-големи по население и влияние от нас, как на тях не им завиждат, а на нас точно ?
Доказало се е в историята, че сме се прецаквали най-вече самиСега става същото и никакви световни конспирации не са виновни, виновни сме всички, един повече, друг по-малко, виновен до някаква степен е всеки български гражданин, а най-виновни са тези некадърници в Парламента
И как пък да не става дума за целенасочено съсипване на държавата в случая? И за какви оправдания ми говориш? Никой не е оправдан от нищо. Мразя хора с подобен начин на мислене "Ама ние сме малки и никой не ни забелязва" Глупости. Стига с това ниско самочувстие. Никой чужд ръководител не прави преценки за останалите на този принцип. Има много повече неща от тези,които се виждат на повърхността.
И разбира се,че има значение на каква възраст ни е държавата. Това само показва колко устойчиви сме като народ. Нека Хамериканците да просъществуват 1300 години като са толкова велики. С тези темпове няма да стигнат и до половината. Те в момента кретат на ръба,а какво остава за след време.
Отговори ми на въпроса, който попитах - как така другите държави от бившия соцлагер вървят напред и се стабилизираха и забравиха и преход и чудо , а ние точно не. Тук не става въпрос за ниско самочувствие, напротив, просто най-лесно е да се каже - има конспирация и заговор срещу нас и толкова, ние тука нямаме вина ... Като има целенасочено съсипване, нима нямаме и ние вина, че не сме ги измели всичките боклуци управляващи от 20 години ? И заеби това за американците, ако те са на ръба, ние отдавна сме в пропастта, да си гледаме нашите скъсани гащи според мен.