Кашчей написа:vaskonti написа:Кашчей написа:j0rka7aa написа:Толкова сте злобни, че край брой няма, вместо да си гледате юбилея пак мислите как ние ще фалираме, заблудени бедни душици сте....
А иначе това е една страхотна новина, ако се намерят още поне 6-7 като него всичко ще бъде наред!

Жорка, кога се финализира сделка, пич?
Не, ти изобщо не издребняваш. Отново. Не просто издребняваш, направо разсичаш всяка буквичка на съставните й диагоналчета, тиренца и чертички, а точките и запетайките на четвъртинки и завъртулки.
Може би човекът е преговарял за нещо си с ЦСКА, за някакви условия, при които да купи тези акции. Може да са милион неща и ако се е стигнало до съгласие, то това съгласие се явява
де факто финализиране на сделката.
Де юре сделката ще се финализира когато бъде отразена на борсата. Нали правим разлика между де юре и де факто?
Чудя се, трябваше ли да уточнявам това и дали не би могъл и сам да го предположиш? Вероятно би могъл... ама след като ЦСКА не е извадил и най-малката подробност от въпросната евентуална договореност, значи инфото е непълно, даже на ръба на лъжата. Нали?
Кой преговаря , за да купи пуснати в свободна продажба акции?
Ти май си повече цесекар в случая, отколкото мислещ човек!
Ще преговаря, за да купи акции от ИПО-Васко, ти четеш ли се?!?
Как мислиш, дали Майкрософт са преговаряли с Нокия преди да ги закупят или просто са отишли на борсата и са ги глътнали? И не ми казвай, че има разлика заради контролния пакет в техния случай.
Ако аз искам да купя 200 000 акции на ЦСКА, едно от основанията ми със сигурност ще е защото съм ЦСКАр, но тъй като не става въпрос за 100лв, аз ще искам да се запозная с "обстановката", така да се каже. Ще се интересувам от неща като бъдещи творчески планове, от хората, които са и които имат намерение да се обвържат с клуба. Как мислиш, дали този човек е действал като фен, както направо си твърдиш, или прави тази сделка след обстойно проучване, което няма как да мине без директни преговори и условия за нещо си. Не е трудно да предположа какво би могло да е това нещо, но това са подробности, които не са важни в случая. Все пак - например строежа или поне ремонта на Армията.
Всеки голям инвеститор ще проучи нещата из основи преди да направи подобна сделка. Това е вън от съмнение. А дали Томов прехвърля своите акции или са купени от емисията, това няма, ама грам никакво значение. Даже аз предпочитам да е първия вариант защото това означава, че ЦСКА ще бъде поет от хора с големи възможности. Единственият начин тази сделка да е менте е Томов да е прикоткал някак този човек уж да купи голям пакет с цел този ход да излъже други големи инвеститори да си купят и те. Ако става точно това, Галин Михайлов на практика нищо не губи, защото той ще си вземе парите при неуспешна емисия, а при успешна ще притежава част от клуб, който при такова развитие би имал прилична перспектива.
В крайна сметка ако тази сделка бъде отразена на борсата няма да е трудно да се разбере кои акции точно са закупени - тези на Томов или от емисията.