1914.1902 написа:insaneboy1 написа:1914.1902 написа:Всяка седмица ли ще има мачове?
Нещо такова, ако са решили да са пак между септември и декември. А може и да искат да има януари-февруари някой мач, но не знам къде ще останат купите. При всички случаи групите в момента са почти негледаеми, много ниско качество темпо на мачовете и слаб интерес, никой не се интересува дали ще е първи или втори в групата и много групи са такива, че първия и втория са ясни предварително (даже повечето са така), не знам този формат с една обща таблица дали ще е успешен, но поне ще гледаме по-равностойни мачове (само че до писване).
Ами може би е време да се опита нещо ново, а по-натам ще преценим дали ще е успешно.
Като се има предвид, че форматът на ШЛ не е бутан от премахването на втората групова фаза, а това беше преди близо 20 години, си е време за промяна. Проблемът ми обаче е, че точно тази не ми се нрави или аз поне не мога да я разбера. Повече отбори - супер, но как ще се случат нещата? Идеята на Доктора ми допада повече, но с някои мои поправки. Защо просто не направят 6 групи от по 6 отбора, като така ще получат:
- 4-те мача повече на отбор спрямо сега, които така или иначе се гласят да добавят;
- повече отбори в една група = повече интрига, повече дербита и по-голям интерес към груповата фаза;
- най-после промяната на часовете и добавянето на ранните мачове ще придобие смисъл, защото така ще може да се дават равен брой срещи от 19:45 и 22:00 и така ще има възможност дерби мачовете да се разделят на ранни и късни часове, за да не се налага да гледаме Зенит - Малмьо и Шериф - Шахтьор от 19:45, а в същия ден да се играят Реал Мадрид - Интер и Челси - Ювентус и да са все от 22:00 ч., примерно.
Това са 3 доста добри и резонни причини за подобни промени, които според мен са доста по-добри като идея от това, което УЕФА има напредвид. Мачовете от новите групи пак могат да се изиграят между Септември и Декември, но да се играят всяка седмица, вместо през две седмици, както е сега. И без това битките за домашните купи започват основно след Нова година и графикът няма да натежи кой-знае колко. Мисля, че и Франция имаха Купа на Лигата като Карабаото, дето го взехме онзи ден, но я скрапнаха. Ако и Англия последва този пример, или поне опита да намери някакъв компромисен вариант, който да улеснява и да дава някакво предимство на участниците в евротурнирите, то не виждам причина да не се случат нещата по този начин. Според мен това с лигата ще е пълен провал и може изобщо да не се осъществи.