NOMER14 написа:до parvanoff:
Не сме имали , защото България беше най-верният сателит.Неслучайно сме имали 2 водачи на Коминтерна.
Европейският парламент е бъкан с лелки.Ти колко от нашите в Европарламента им знаеш биографията.Аз се сещам за Надето и Калфин(поне са били министри).Иначе се сещам и за тв говорителка , за близнак , за човек с рядка фамилия , за генералска дъщеря...Сега дори не знам Кукувицата там ли е

Е, най-верният сателит? По-верен и от републиките в СССР-много е субективно това. Затова дадох за пример едно стихотворение, за да видиш какво е написал човек през 1875-та година. Не искам да съм нихилист, защото и аз това не го харесвам изобщо, но в случая е важно да се знае откъде идват точно нещата. Всички знаем за предателите, които ги е имало още преди да паднем под турско робство и т.н. Не трябва да изтъкваме тези неща, но и не трябва да ги забравяме, защото само така можем да вървим напред. Трябва да се работи по този манталитет-и ако не работят хората, които осъзнават тези неща, кой да работи? Иначе за парламента си прав, но не напълно-не може да слагаш всички под общ знаменател, защото там има много хора-това е вид колективна казармена отговорност. Да, ти си изброил хора, което е добре, но не всички са като тях. Аз не мога да кажа дали ГЕРБ е дясна партия, но никой в България досега не е поставил това под въпрос, въпреки че всички плюят по тях, така че аз гледам какви са фактите. Иначе ми е все тая дали е дясна или лява-и друг път съм казвал-важно е какво се прави, писнало ми е от псевдолеви и псевдодесни партии.

Laetitia написа:parvanoff написа:Извинявай ако съм те обидил-не съм го направил умишлено! Все пак водим дискусия и ти давам конкретен пример-нещо, което може да те обогати евентуално, както и мен ме обогатяват мненията на хората тук!

А всъщност можеше да прочетеш стихотворението и да го изкоментираме или нещо друго, с което не си съгласна!

Ти смяташе, че не знам на Славейков стихотворението ли? Разбира се, че ми е много добре познато и разбирам напълно какво го е подтикнало да го напише. Нормално е едно петвековно робство да смаже един народ психически. Но винаги съм смятала, че комунистическото робство е не по-малко тежко, защото родни българи колят българи за нечий чужд интерес. Сбъднали са се думите на Апостола, че тоз, който ни освободи, той ще ни пороби.
Както колегата вече посочи, у нас отрочетата на комунистите продължават да управляват и пак точат зъби, маскирани като демократи.
Нямам идея дали си го чела или не-давам го като пример, защото то казва много неща. Да, има много лоши неща, които са се случили по време на псевдокомунизма-поредно избиване на елита на нацията, това, което казваш също, доносничеството и т.н. и най-тежкото за мен-мързелът и кражбите-това е най-големият проблем за мен. Защото тогава, колкото и да работиш, каквото и да свършиш, получаваш все едно и също-поне в огромен процент от случаите, което научава на скътаване и мързел, а това го виждам във всички държавни учреждения, което спъва развитието ни като държава. При частниците или поне при повечето това не върви, но в държавните предприятия това си е масово явление-включвам и училища, болници и т.н. Това тежи много... Просто мнението ми е, че нихилизмът и страхът идват от други периоди от историята ни...