И ако балансиран значи посредствен, съгласен съм.
Не знам, ти го твърдиш, аз коментирах по-назад какво имам предвид, пък вече как ти си го разбрал...
Що се отнася до поливалентността, това не означава, че могат да играят на повече от една позиция, а че не могат да играят никъде достатъчно добре и заради това ги местят нагоре-надолу.
Напротив, точно това означава, че имат качествата да дублират някои позиции.
не могат да играят никъде достатъчно добре
Да, те повечето за първи път влизат в професионалния футбол.
Сигурен ли си, че осъзнаваш какво пишеш?
Колкото и да го повтаряш, няма да го приема
Нямам и намерение да те убеждавам, както искаш го възприемай.
Текущия състав има нужда само и единствено от качество на играчи.
Има, съгласен съм, но в крайна сметка темата на дискусията не е това, а нецелесъобразното управление на офанзивните футболисти от страна на Моуриньо.
Иначе да, с лекота може да вкарат 2-3 пъти повече голове. Е ще допуснат едно х2 отгоре, но какво значение имат резултатите и защитата?
Не се и съмнявам, но просто е нужна кардинална промяна във фаза атака и тактическите указания.
Направо х3 отгоре ще допускат...
Между другото, по твоята логика(понеже имаме изразителни победи) в мачовете, в които сме вкарвали 3+ гола, би следвало да сме допускали поне 2 гола, нали така?
Ами погледни статистиката при Моуриньо и извади резултатите в които сме вкарали 3+ гола и ще анализираме после.
На прима виста си спомням само 4-2 срещу Уотфорд, а ние имаме немалко победи с подобен резултат, което е доста лоша новина за логиката ти.
Та в този ред на мисли, знаеш ли как искам всеки път да правим 4-2, дори 4-3, вместо да се чудя дали ще вкараме +1 гол отгоре, за да спечелим с 1-0 или 2-1 или пък да се спасим с 1-1 или 2-2.
Може да звучи еретично, но искам да сме по маниера на Ливърпул, но преди някой да каже, че то добре, но ще ви пълнят кошарата при такъв тип подход. Хайде не! Защото първо, имаме в пъти по-класни вратари от техните и второ, имаме много по-голямо качество в защитата и като колективизъм, и като индивидуалности.
И в този ред на мисли, ако ръководството и мениджърът им се сетят, че трябва да стабилизират тези невралгични постове, то Скаузърите определено ще имат силите да се борят за нещо повече от ТОП 4.
Колко играчи на Ютд виждаш в топ 5 на постовете си?
Това няма нищо общо със същността на темата.
Реал Мадрид като обираше каймака на Европа години наред, да не би да ринеха трофеи?
Мислиш ли, че някой от останалите играчи би могъл да играе в Реал, Байерн и тн?
И да мисля и да не мисля, това какво значение има?
Поне според мен, повечето са повече за Марк Хюз
Има и такива, но по-важното е да се направи опит да се извлече положителното в техните качества.
Раниери да не би да имаше свръх качество в Лестър? Не, но им намери цаката с подходящата схема и указания на игра, ръководи ги балансирано и някои от тях направиха фурор, просто изглеждаха като топ футболисти, макар че по натура да са над средното ниво.
По-лошият вариант е от топ ниво или над средното, да направиш така че играчите(в случая акцентираме върху халфовете и нападателите) да изглеждат като средняци или слабаци.
За справка - Ван Гаал в огромна степен и Моуриньо в по-малка, но все пак е налице.
Анализатора е прав, затова че Моу има един дефанзивен подход, който ограничава офанзивните му играчи.
Точно така! Добре казано!