RedeviL написа:South_Park написа:...
Много точна статия!
Най са ми интересни тези, които викат "диктатура", "ограничаване на свободата на словото", а плюят наляво и надясно като селяци против Герб. Не знам дали схващате колко абсурдно и направо смешно е това-смешно, защото един такъв абсурд може да се види и от малките деца, а някои големи не го виждат-тъпотия или манипулация-всеки сам може да си отговори...
За пореден път се убеждавам, че манипулираш в полза на бс/к/п. На целият свят е ясно, че бъдещето на електроенергията е във възобновяемите източници, но само на теб не ти стана ясно. Това е директива от ЕС, която ще се наложи да изпълним рано или късно, а и лично мое мнение е, че това е добре и за самите нас. Това първо. Второто някак си го пропускаш сигурно "хей така междудругото", че бс/к/п нямаше нужда да включват толкова бързо фотоволтаиците и ветрогенераторите в мрежата-срокът за това е до 2020-та година. Затова и сега тежи в някаква степен това. Освен това има и други източници на енергия като пророден газ, въглища и др., с които могат да работят промишлените предприятия. На всичкото отгоре ти повториха много пъти, че нашето потребление в момента и построяването на централи в другите държави носи огромни негативи именно по отношение на цените на тока за населението. А какво ли ще е с още една ядрена централа? Колко очакваш да се вдигне потреблението от промишлени предприятия, че да се оправдае това? И как да се създадат предпоставки, след като милиарди ще отидат в посока към тази централа? Да не говорим, че лично за мен бъдещето на България е в туризма, услугите и иновациите. Освен това с втората ядрена централа отново ставаме зависими от Русия за ресурси, което може би е изгодно за България? Природен газ от Русия, уран от Русия-къде ще ни е енергийната независимост? Подляха вода и на шистовия газ, за да не вземем да станем независими... Поне е добре, че се постави началото на Набуко, което е трън в очите на руснаците и може би затова бяха всички тези манипулации, за да се вдигне народът. Сега отново се чуват приказки за вдигане на тока, но аз не виждам някой да е скочил да протестира... Дори не се шуми кой знае колко по този въпрос, което казва много неща.
А бих попитал тези, които няма да гласуват-какво е положителното следствие от това? Кое е градивното? Къде е ползата за България?