Ла Лига (сезон 2019-20)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Ла Лига (сезон 2019-20)

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 10:28

paceto написа:Това с договорите ще се оправи лесно така да се каже с оглед ситуацията, така че не вярвам да е проблем толкова.
И договорите по традиция се водят до 30 юни, а не до 1-ви понеже има първенства с мачове и около началото на юни.

От 1 юли се водят вече играчи без договори.

Точно това с изтичащите договори няма да се оправи лесно, ако играчът няма желание да преподпише с клуба.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 01 апр 2020 12:54

Groucho написа:
paceto написа:Това с договорите ще се оправи лесно така да се каже с оглед ситуацията, така че не вярвам да е проблем толкова.
И договорите по традиция се водят до 30 юни, а не до 1-ви понеже има първенства с мачове и около началото на юни.

Точно това с изтичащите договори няма да се оправи лесно, ако играчът няма желание да преподпише с клуба.

Фифа каза, че догововорите автоматично ще продължат до завършване на първенството.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Ла Лига с революционно предложение за доиграване на сезона

Мнениеот doktora25 » 01 апр 2020 16:34

След проведена среща между представители на Ла Лига и асоциацията на футболистите в Испания е постигнато принципно съгласие шампионатите във всички нива на футбола в страната, както и турнирът за купата на краля да се доиграят на онлайн футбол. По този начин ще бъдат излъчени и участниците в европейските клубни турнири през следващия сезон. Футболистите ще получават договорените заплати и няма да имат никакви трудности да спазват ограничителните мерки за борба с пандемията, колкото и дълго да продължат. Тепърва ще се проведат разговори с УЕФА, за да бъде одобрено решението, както и с компанията ЕА спортс, за да подготвят подходяща версия на играта, позволяваща едновременно участие на всички играчи, в т.ч. и резерви във футболната среща и възможност треньорите и съдиите да изпълняват всички свои функции по време на мача.

Лионел Меси коментира: "Едно разумно решение, което едновременно ще позволи да дадем най-доброто от себе си, да спазваме ограничителните мерки и да завършим сезона по подобаващ и справедлив начин. Аз самият ще съм по-близо до любимото си лакомство, зареждащо ме със сили, енергия и спортен дух. Уредил съм с производителя специално за Суарез най-новият вкус да бъде на кръв."
Гарет Бейл пък е доволен че до края на сезона може да остане в дома си в Уелс и че ще има с какво да разнообразява тренировките си по мини и онлайн голф.
Единствено съпругата и съседите на Диего Симеоне са скептични към мярката, защото мирът, спокойствието и тишината в дома и квартала ще бъдат поставени под въпрос.

Какво мислите за решението? Смятате ли че е приложимо и у нас? Бихте ли опитали новия чипс с вкус на кръв?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 апр 2020 18:53

Groucho написа:

То по скоро става дума за удължаване на договорите докато завършат първенствата, така че не виждам проблем в това.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 19:57

paceto написа:То по скоро става дума за удължаване на договорите докато завършат първенствата, така че не виждам проблем в това.

Не знам, според мен няма начин да принудят футболистите с изтичащи договори да играят, ако те самите не искат удължението. Чисто правно говоря. Дали някой играч с изтичащ договор ще се запъне е отделен въпрос. Но така или иначе в момента не може да се каже ще има ли юни и юли футбол.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 апр 2020 20:16

Ама то хубаво, но като сезоните се водят все още активни те и да искат и да не искат трябва да играят понеже нямат право на трансфер при тези обстоятелства. Не виждам какво ще ги спре да се увеличи тази дата с 2-3 месеца, а не с нови договори за година или повече. Става дума от 30 юни да бъде променено до 30 юли или някоя друга дата в зависимост колко дълго ще продължи доиграването на сезоните.

Повечето първенства до края имат по 10-11-12 кръга като в Испания са 11 и може да се изиграят за месец и нещо като има мачове и през седмицата. Сега вече за останалите мачове от ШЛ и ЛЕ ще се види кога да се играят, но там все пак са по 2 мача и няма кой знае колко кръга до края и ще ги вмъкнат някъде.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 апр 2020 00:49

paceto написа: Не виждам какво ще ги спре да се увеличи тази дата с 2-3 месеца, а не с нови договори за година или повече.

Ми например това, че ако играчът не е съгласен, нищо не може да го задължи да си удължи договора. Ако Пенчо знае, че към него има интерес от Барса, която ще му плаща 3 пъти по-голяма заплата от настоящата, за чий кур му е да се съгласява на тая схема? За да се счупи в първия мач и да му пропадне сделката ли?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 02 апр 2020 01:53

Ами нищо не му пречи след продължаването с един месец да си напусне след това. Все пак говорим за формална промяна на договора с оглед ситуацията понеже договора се води до 30 юни, но по това време няма активни първенства и сега ще има такива. Не мисля, че някой ще иска да се прави на инат за един месец, защото го били искали еди си кои, които и без това след това пак ще го искат. Ако иска да стои без отбор и да не играе още месец, месец и нещо си е негов проблем и това няма да говори изобщо добре за него и ще си опетни името така. Той пак може да се счупи с оглед моментната ситуация понеже вече е нарушен нормалният етап на подготовка, а знаем, че след дълга пауза се правят лагери да си върнат формата каквито в момента няма да има и щом падне забраната за игра веднага ще трябва да започват официални мачове. Ще се задоволяват само със седмичните тренировки, но това няма да е същото и е възможно мнозина да започнат да се контузват понеже ще се натоварват и повече и с повече мачове на сгъстен цикъл. В Испания другата седмица ще стане един месец без футбол и без активни тренировки и всеки поддържа някаква форма у дома, но не е същото. Предвид ситуацията в Испания вероятно месеците без футбол ще станат два т.е. до 8 май, а може и повече да са.

Все пак говорим за причина, която не става всяка година и е изключение.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 апр 2020 23:16

Ще си опетнял името, тва са футболисти ве, не са рицари. :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 02 апр 2020 23:26

paceto написа:Ами нищо не му пречи след продължаването с един месец да си напусне след това. Все пак говорим за формална промяна на договора с оглед ситуацията понеже договора се води до 30 юни, но по това време няма активни първенства и сега ще има такива. Не мисля, че някой ще иска да се прави на инат за един месец, защото го били искали еди си кои, които и без това след това пак ще го искат. Ако иска да стои без отбор и да не играе още месец, месец и нещо си е негов проблем и това няма да говори изобщо добре за него и ще си опетни името така. Той пак може да се счупи с оглед моментната ситуация понеже вече е нарушен нормалният етап на подготовка, а знаем, че след дълга пауза се правят лагери да си върнат формата каквито в момента няма да има и щом падне забраната за игра веднага ще трябва да започват официални мачове. Ще се задоволяват само със седмичните тренировки, но това няма да е същото и е възможно мнозина да започнат да се контузват понеже ще се натоварват и повече и с повече мачове на сгъстен цикъл. В Испания другата седмица ще стане един месец без футбол и без активни тренировки и всеки поддържа някаква форма у дома, но не е същото. Предвид ситуацията в Испания вероятно месеците без футбол ще станат два т.е. до 8 май, а може и повече да са.

Все пак говорим за причина, която не става всяка година и е изключение.

Нищо не се знае, а е много вероятно всички първенства да бъдат подновени по различно време. Някои по-засегнати да не бъдат подновени изобщо и така. Това с договорите въобще няма да се реши толкова лесно колкото си мислиш, много инатливи футболисти ще има и техните агенти ще се възползват от това което пише в договорите им. Айде задължи Кавани, който не беше пуснат зимата да отиде в Атлетико да играе за ПСЖ след като му изтече лятото договора и стане свободен агент. Ще иска да отпраши с 200 от затвора в псж.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Върни се в “Архив”